Od niedawna staram się ściółkować trawą (a tak naprawdę wszystkim co u mnie rośnie) ale samej trawy praktycznie nie mam. Trawnik nie podlewany i trawa nie chce rosnąć

Mam topsin to opryskam.
Dzięki

Oprysk zbędny.Tak wyglądaja krzewy rosnące w ciężkiej gliniastej glebie, albo gdy pod korzeniami jest gleba rodzima gliniasta.Najlepiej zrobisz jak wykopiesz ją i posadzisz w donicy.Niestety nie wszędzie hortensje ogrodowe mogą być sadzone w gruncie.kama_80 pisze:Rośnie w półcieniu. Od pełnego słońca ocienia ją krzaczek bukszpanu. Może i ten krzaczek podpija jej wodęWoda po liściach leje się na pewno bo podlewam wężem.
Od niedawna staram się ściółkować trawą (a tak naprawdę wszystkim co u mnie rośnie) ale samej trawy praktycznie nie mam. Trawnik nie podlewany i trawa nie chce rosnąć![]()
Mam topsin to opryskam.
Dzięki
Liście usunąć, albo same opadną, czekać na większe mrozy i dopiero okryć.marcinko pisze:Czy jest możliwe, że w trakcie przymrozków które są już od ponad tygodnia, zmarzła hortensja? Liście brązowe i poskręcane się zrobiły. Nie wiem jak teraz podejść do sprawy?