Teraz raczej już nic więcej.
Nawożenie wykonuje się od kwietnia do połowy lipca.
Ważne by się ukorzeniły więc tylko podlewaj je i czekaj do wiosny
kiedy podsypiesz im kompostu lub dasz trochę nawozu azotowego
Odświeżę trochę temat.. Ale mam pytanko A raczej problem z którym nie wiem jak sobie poradzić. Wygląda to tak że hosty rosną pod dachem i zeszłego roku niestety wygniły, jak zapobiec w tym roku ich wygniciu? Pomocy!
A może one nie wygniły, tylko wyschły z braku wody. Wszystko, co mam pod dachem, troskliwie podlewam, a szczególnie przed zimą, żeby nie ucierpiało wskutek suszy fizjologicznej.
Ale może też być, że u Ciebie coś stale kapało z rynny lub dachu akurat w tamto miejsce.
Witam, jestem początkującym ogrodnikiem, zakupiłam kłącza 5 odmian host i myślałam ze będą zasuszone a przyszły z nowymi odrostami. Ci zrobić ? Zasadzić to w doniczkach ?
Witam, pisałam w ubiegłym roku, ze kupiłam kłącza które musiałam wsadzić do donicy. Cała zimę przetrzymywałam je w chłodnej piwnicy. Były ok wypuściły nawet nowe pędy. Wraz z cieplejsza pogoda wyrzuciłam je na balkon aby się hartowały. Pojawił się problem. Było ich pięć, z tego trzy coś tam maja ale u dwóch pędy zmarzły. Wsadziłam je do gruntu i niby korzenie wyglądały ok ale czy coś z nich będzie? Czy spisać je na straty? Dziękuje za pomoc