Ogród Ignis05 część 6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 część 6
O to mi chodziło
Ech wspomnienie Pszczółki ...

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Koty powinny być pożyteczne, tymczasem moje sto tysięcy zwierząt to chyba raczej wylegacze
Nie dość, że w ogrodzie mam zwierzątko, które robi sobie okrągłe dziury i ryje korytarze, to wczoraj w mieszkaniu WIDZIAŁAM mysz
Koty się zainteresowały, gdy posadziłam je przy miejscu, gdzie coś przemknęło
Na tym się skończyło. Mam nadzieję, że Twoja kocica sprawia się lepiej jako strażnik porządku
Bleu Magenta ma śliczny kolor, ale wysoką strefę. Mimo to jestem chętna spróbować ją posadzić, nie zawsze jest dostępna.
Liliowce nie kwitną, ale oberwałam im już kilka dziwnie wyglądających pąków. Rozdęte, pękate, dziwne usunęłam rozdeptując przed wyrzuceniem.

Bleu Magenta ma śliczny kolor, ale wysoką strefę. Mimo to jestem chętna spróbować ją posadzić, nie zawsze jest dostępna.
Liliowce nie kwitną, ale oberwałam im już kilka dziwnie wyglądających pąków. Rozdęte, pękate, dziwne usunęłam rozdeptując przed wyrzuceniem.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piękny kolorek tej różyczki Blue Magneta

Jarzmianek nie posiadam,więc po podziwiam je u Ciebie.

Moja kotka łapie i myszki i wzystko co się rusza.I znosi na taras.. czyli pożyteczna to jest

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Bardzo ciekawy ten Irys. Ostatnio mam na ryneczku kupiła nietypową ostróżkę ma nie rosnąć pionowo tylko raczej w poziomie? Widziałaś już coś takiego.
U mnie jak zwykle wszystko jest opóźnione więc róże, lilie i liliowce które u innych już w pełni rozkwitu, u mnie jeszcze w pąkach. Jak zwykle jako pierwsza w czerwcu rozkwitła lilia Spring Pink i taki wczesny żółty wysoki liliowiec.
U mnie jak zwykle wszystko jest opóźnione więc róże, lilie i liliowce które u innych już w pełni rozkwitu, u mnie jeszcze w pąkach. Jak zwykle jako pierwsza w czerwcu rozkwitła lilia Spring Pink i taki wczesny żółty wysoki liliowiec.
Wszystkie Twoje róże są obłędne 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu miło spaceruje się po Twoim ukwieconym ogrodzie
Moją uwagę zwróciły jarzmianki, śliczne są.... takie niewielkie delikatne kwiatuszki, ale z daleka przyciągają uwagę, a z bliska pojedyncze kwiatuszki są bajeczne

Moją uwagę zwróciły jarzmianki, śliczne są.... takie niewielkie delikatne kwiatuszki, ale z daleka przyciągają uwagę, a z bliska pojedyncze kwiatuszki są bajeczne

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Widzę, że festiwal różany trwa
. Pięknie jest!!! 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam, mam, ale mój kwiatek to domowy bardziejIgnis05 pisze: AniuTy też masz chyba takiego kwiatka u siebie ?
I to chyba z rodowodem .
Dawno go nie widziałam u Ciebie. Koty pięknie komponują się w ogrodzie i nawet są przydatne.

Ostatnio nam zwiał jakimś cudem późnym wieczorem, zauważyliśmy dopiero rano, przed wyjściem do pracy. Biedak, przesiedział całą noc i cały dzień w piwnicy (tak myślę, bo stamtąd wyszedł, jak go poszłam szukać), już nie patrzy na otwarte drzwi

- a_nie
Krysiu co słychać w Twoim ogródku, tęsknimy za widokami różanego królestwa.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witam po przerwie.
Przez te upały i brak wody w ogrodzie czuję się jak Brazylia po meczu z Niemcami.
Dobrze, że przynajmniej na większych rabatach mam nawadnianie kropelkowe. Ale i tak na pozostałych, gdzie nawadniania nie ma, mam posadzone rośliny, które czekają na wodę. Tymczasem w innych rejonach kraju woda leci za darmo w ilościach ogromnych. I też nie dobrze.
Izaziem, oj tak Izo
, wspomnienie Wiesi.
Ewa
Miśka chyba coś przegania, bo nie widzę takich różnych efektów ubocznych u siebie. A może to kwestia odpowiednich okularów
Magentę co roku kładę do wyrka pod gałęziami świerka z Laguną i jakoś obie przetrzymują w takiej pozycji zimy.
Takie pąki też znalazłam u siebie. Tylko, że zalałam je octem, bo obawiałam się, że tych mikrusów w środku nie dam rady rozgnieść.
Anabuko Aniu
nie dość , że Twoja kocica wielce urodziwa, to jeszcze taka sprytna.
Jarzmianki odkryłam nie tak dawno i powolutku je sadzę, tzn sadzę a one powolutku zaczynają się rozrastać
.
Marzą mi się takie łany, jak miał nasz Robaczek.
Alicjo
mnie dołuje to, że wszyscy już mieli takie kwiatki a my dopiero na nie czekamy. Czasami nie widzę sensu pokazywać zdjęć tego, co zakwitło a o czym wszyscy już gdzie indziej zapomnieli. Te irysy zamawiałam w Lilypolu, kilka lat temu i dopiero w tym sezonie zaszczyciły mnie kwiatami. Ciekawa może być ta ostróżka, oczywiście nie widziałam jeszcze takiej.
smolka, Izo
dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam.
Agness
Dziękuję za pochwały moich kwiatków. Jarzmianka z daleka jest prawie niewidoczna , ale z bliska jej kwiatek wygląda jak taka broszka , klejnocik. Też mnie urzekły jakiś czas temu. A przy okazji okazało się, że są różne kolory tych kwiatków.
Kaniu, Kasiu
witaj po długiej nieobecności. Szczerze mnie zasmuciła wiadomość, że rozważasz rezygnację z działki.
Ale może jeszcze okaże się, że działka pozostanie , może nie tak zadbana i piękna a jednak pożyteczna.
AniaDs, Aniu
i popatrz, moja też nie tak dawno spędziła noc w naszym garażu.
Chyłkiem tam wlazła i była tam zamknięta przez całą noc i dzień do mojego powrotu z pracy. Nawet nie wyszła, kiedy wyjeżdżałam rano samochodem. Kuwety nie miała, to chyba czuła, że nabroiła.
Alicjo
miło, że pytasz.
Upały i susza skutecznie utrudniają życie pracującej na etacie amatorki ogrodniczki i zaniedbałam forum.
Zaraz wstawię zdjęcia, to zobaczysz.

Przez te upały i brak wody w ogrodzie czuję się jak Brazylia po meczu z Niemcami.
Dobrze, że przynajmniej na większych rabatach mam nawadnianie kropelkowe. Ale i tak na pozostałych, gdzie nawadniania nie ma, mam posadzone rośliny, które czekają na wodę. Tymczasem w innych rejonach kraju woda leci za darmo w ilościach ogromnych. I też nie dobrze.
Izaziem, oj tak Izo

Ewa

Takie pąki też znalazłam u siebie. Tylko, że zalałam je octem, bo obawiałam się, że tych mikrusów w środku nie dam rady rozgnieść.
Anabuko Aniu

Jarzmianki odkryłam nie tak dawno i powolutku je sadzę, tzn sadzę a one powolutku zaczynają się rozrastać

Marzą mi się takie łany, jak miał nasz Robaczek.
Alicjo

smolka, Izo

Agness

Kaniu, Kasiu

Ale może jeszcze okaże się, że działka pozostanie , może nie tak zadbana i piękna a jednak pożyteczna.
AniaDs, Aniu

Chyłkiem tam wlazła i była tam zamknięta przez całą noc i dzień do mojego powrotu z pracy. Nawet nie wyszła, kiedy wyjeżdżałam rano samochodem. Kuwety nie miała, to chyba czuła, że nabroiła.

Alicjo

Upały i susza skutecznie utrudniają życie pracującej na etacie amatorki ogrodniczki i zaniedbałam forum.

Zaraz wstawię zdjęcia, to zobaczysz.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Trochę zaległych zdjęć z ogrodu . Przynajmniej robiłam zdjęcia, żeby wiedzieć na przyszłość, co , gdzie rośnie i jak kwitnie.
I oczywiście, żeby móc pokazać co nieco na forum.
Przypołudniki

Stella de oro
Abraham Darby

Dzwonek od Justynki
oraz nowy nabytek , który poznałam dzięki Jagodzie
.
Lilia Martagon

I oczywiście, żeby móc pokazać co nieco na forum.

Przypołudniki

Stella de oro

Abraham Darby

Dzwonek od Justynki

Lilia Martagon

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Lilia mi wpadła w oko
Chcę więcej, bo się okazało, że martagony u mnie mogą rosnąć
Dziś pokropiło, choć liczyłam na więcej patrząc na czarne chmury. Nawet zagrzmiało ze trzy razy-i poszło gdzie indziej. Za burzą nie tęsknię, ale porządny deszcz by się przydał

Dziś pokropiło, choć liczyłam na więcej patrząc na czarne chmury. Nawet zagrzmiało ze trzy razy-i poszło gdzie indziej. Za burzą nie tęsknię, ale porządny deszcz by się przydał

Lilia niesamowita, a jaka wysoka
W różach cały czas jestem zakochana

W różach cały czas jestem zakochana

- a_nie
Bardzo dziękuję za zdjęcia, odnotowałam, że robię postępy nazwy róż nie są dla mnie już taką chińszczyzną, już powoli niektóre kojarzę, a Chippendale dzięki zauroczeniu się nią u Ciebie już mam i się zachwycam. Teraz na liście mam Leonarda da vinci i Elmshorn i tak mnie korci żeby zamówić. Napisz mi proszę trochę o Polce może przypomnij wygląd krzaczka w całości.