Kaktusy i sukulenty Eweliny
- DAHIRA
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piekna kompozycja kaktusow i sukulentow, nie pomyslalam by je polaczyc ale widze ze efekt jest naprawde ladny. Az zaczelam myslec nam zgrupowaniem moich maluchow w podobny sposob! Stosujesz ziemie do kaktusow? Kiedy najlepiej przesadzac kaktusy? Moje wlasnie koncza kwitnac, powinnam je skomponowac przed zimowaniem czy po?
Bardzo interesujacy ten czewony grubosz, nigdy takiego nie widzialam. Czy to jakas rzadka odmiana? Moja kolekcja ogranicza sie poki co do zwyklego owalnego, ovaty i hobbita (te dwa ostatnie w wersji mini jako ze szczepki).
Bardzo interesujacy ten czewony grubosz, nigdy takiego nie widzialam. Czy to jakas rzadka odmiana? Moja kolekcja ogranicza sie poki co do zwyklego owalnego, ovaty i hobbita (te dwa ostatnie w wersji mini jako ze szczepki).
moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miło ,że mnie odwiedziłaś , DAHIRO 
Kompozycja w misie rośnie razem już ...jakiś czas. I mocno się rozrosła , toteż pewnie wiosną , po zimowaniu, będzie trzeba ją rozsadzić. Tak, stosuję podłoże do kaktusów.
Ten "czerwony" to bardzo zagadkowy gość ...albo GRUBOSZ , albo COTYLEDON , ale nie zdołałam tego jednoznacznie ustalić

Kompozycja w misie rośnie razem już ...jakiś czas. I mocno się rozrosła , toteż pewnie wiosną , po zimowaniu, będzie trzeba ją rozsadzić. Tak, stosuję podłoże do kaktusów.
Ten "czerwony" to bardzo zagadkowy gość ...albo GRUBOSZ , albo COTYLEDON , ale nie zdołałam tego jednoznacznie ustalić

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 lip 2008, o 21:08
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Ewelinko, tak sobie oglądam wszystkie Twoje rośliny, i te w ogrodzie, i te w domu, i tak się zapatrzyłam, że szczęka mi opadła i gdzieś zaginęła. Chylę czoła przed Tobą. Masz niesamowitą rękę do roślinności wszelakiej. A że sukulenty są mi szczególnie bliskie więc piszę to tutaj. Oczywiście mam ochotę na wiele z Twoich roślin, ale to nieważne. Coś pięknego 

pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Ewelino oglądając Twoje piękne rośliny aż mnie z lekka przytkało chodzi mi o doniczkowce i kaktusowe oczywiście . Nie mogę wyjść jeszcze z zachwytu nie dość ,że roślinki bardzo zadbane i piękne to jeszcze ślicznie robisz zdjęcia co również jest bardzo ważne żeby roślina wyglądała jeszcze lepiej

A wracając do tematu mam pytanie w sprawie tego sukulenta z pierwszego planu taki trochę aleosowaty czy znasz jego pełną nazwę? Byłabym bardzo wdzięczna