Majka w ogrodzie
Re: Majka w ogrodzie
Moją anabellkę dosyć nisko przyciełam ale też już się pokłada ostatnio tak lalo i wiało że część przy ziemi ale pąki mają w tym roku taką wielkość że i tak się dziwię że już wszystko nie leży ale w przyszłym roku mam znów życzenie na prezent wielkanocny od M kolejną pergole i jakieś podstawy do anabelki i ostróżek bo te położył mi się wszystkie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie to szczęście, że zdążyłaś uratować ten kufer, wielka szkoda by było takiej cudnej ozdoby...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Przepiękny jest ten kufer. Też zbieram i odnawiam takie starocie. 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Skrzynia z drabiną tworzą zgrany duet
Pasują do siebie.
Szkoda czasu na chandrę, przegoń ją

Szkoda czasu na chandrę, przegoń ją

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale masz zaskakujące pomysły
Najbardziej mi się spodobała ramka po starym lustrze
Chyba wybiorę się na jakiś targ staroci i poszukam czegoś takiego 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo fajne te retro ozdoby... Jeszcze niedawno wywalałam z hukiem wszelkie starocie, a teraz gromadzę od nowa... i M. za każdym razem mi dogaduje: "Miałaś to wyrzuciłaś..."
-
Na emów zawsze można liczyć jeśli chodzi o pocieszaniekropelka pisze:M. za każdym razem mi dogaduje: "Miałaś to wyrzuciłaś..."

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
clem3
kropelka
April Iwonka1
Dorota71
clem3
wszystkie tak pięknie piszecie o kuferku że wzięłam się dalej do malowania hehe
ale jeszcze wszytko nieskończone,,,,, dzięki wam czas mi szybko zleciał
a handra mineła
petunie już pięknie się rozrosły a wieczorem pięknie pachną

funkia

edenka przekwita i nie widzę kolejnych odrostów czy pąków za to lacre

lacre kupię jeszcze jedną

papageno ale nie jestem pewna jakoś słabe prążki ma te białe

petunie już pięknie się rozrosły a wieczorem pięknie pachną

funkia

edenka przekwita i nie widzę kolejnych odrostów czy pąków za to lacre

lacre kupię jeszcze jedną

papageno ale nie jestem pewna jakoś słabe prążki ma te białe

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
U mnie zielska pod dostatkiem, zapraszam w celach terapeutycznychslimak900 pisze:No ja chyba z tych co jak ma chandrę to idę dziubać zielsko i uwierz lub nie to nie znajdziesz u mnie dziś ani źdżbła w czwartek wieczorem przestało padać wiec na poprawienie humoru ogarnęłam cały przód a w piątek rano całą resztę i dziś myślę co tu robić ????????? i wymyśliłam poprzycinałam szmaragdy na kule po 3 po 4 w sumie pocięłam 6 szt ale się mąż zdziwi hehe
![]()
a jak siadam do malowania to już zapominam o całej reszcie choć to mi rzadziej się chce muszę mieć naprawdę dzień do trzymania pedzla
![]()
![]()

Lacre uwodzisz , jest wyjątkowa.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Majka pytałaś w wątku z liliami o pachnące lilie.
Przecież Twój ogród jest wspaniały, to ja mogę się od Ciebie uczyć.
Twoja Papageno to na pewno nie jest ona
Natomiast lilie- wszystkie orienpety są pachnące, przepięknie , każdy ma inny zapach.
Orienpetów nie trzeba wykopywać.
Lilie orientalne też cudownie pachną i to właśnie o nich pisałam że można je posadzić w donice i nie bawić się w wykopywanie tylko z donicą przenieść w zimne miejsce.. Moje stoją w nieogrzewanym garażu, przez całą zimę od listopada do marca podlewam 1- 2 razy. Jak już nie grożą mrozy i można wynieść je na zewnątrz , daję nawozy i wkopuję do gleby. Po 2 -3 latach trzeba je poprzesadzać. Ja mam takie wiadra budowlane z dziurami na dnie i po bokach. Ochraniają one też przed nornicami.

Twoja Papageno to na pewno nie jest ona

Natomiast lilie- wszystkie orienpety są pachnące, przepięknie , każdy ma inny zapach.
Orienpetów nie trzeba wykopywać.
Lilie orientalne też cudownie pachną i to właśnie o nich pisałam że można je posadzić w donice i nie bawić się w wykopywanie tylko z donicą przenieść w zimne miejsce.. Moje stoją w nieogrzewanym garażu, przez całą zimę od listopada do marca podlewam 1- 2 razy. Jak już nie grożą mrozy i można wynieść je na zewnątrz , daję nawozy i wkopuję do gleby. Po 2 -3 latach trzeba je poprzesadzać. Ja mam takie wiadra budowlane z dziurami na dnie i po bokach. Ochraniają one też przed nornicami.
Pozdrawiam Ela
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Maju, lacre prezentuj się olśniewająco!!!
A kuferek super!

A kuferek super!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
ewka36jj dawaj namiary jadę z gracą coś się ostatnio nudzę zwłaszcza że znów siorpie i siorpie i nic nie idzie robić jedynie nalać winka i posiedzieć
Eliza52 dziękuję ci za odpowiedź z 3 lata temu jak szukałam cebulek lilii to właśnie na FO biegałam oglądałam i zamawiałam i wtedy pamietałam jakie są odmiany ale jak się okazało że 90% zamówionych to wcale nie te co chciałam porosło co innego to więcej nie wnikałam później po roku dokupiłam żeby koniecznie były pachnące u kogoś innego i były ale potem nie przetrwały zimy zostało ok 30szt pachnącej różowej ale jeszcze wszystkie w pąkach i już nie mogę się doczekać ich i chciałabym dokupić pachnące zwłaszcza białe
Mam wszytkie posadzone w donicach bo u mnie strasznie dużo nornic i jak kupię to też w donice i wiadra posadzę
apus za kuferk -
a lacre oby tak kwitla do mrozów to będę nią kusić cały czas 
floksy

przetacznik

hortensja ogrodowa

Eliza52 dziękuję ci za odpowiedź z 3 lata temu jak szukałam cebulek lilii to właśnie na FO biegałam oglądałam i zamawiałam i wtedy pamietałam jakie są odmiany ale jak się okazało że 90% zamówionych to wcale nie te co chciałam porosło co innego to więcej nie wnikałam później po roku dokupiłam żeby koniecznie były pachnące u kogoś innego i były ale potem nie przetrwały zimy zostało ok 30szt pachnącej różowej ale jeszcze wszystkie w pąkach i już nie mogę się doczekać ich i chciałabym dokupić pachnące zwłaszcza białe

apus za kuferk -

floksy

przetacznik

hortensja ogrodowa

-
Jeśli szukasz pachnących lilii to zdecydowanie polecam Satysfaction, pachnie kilka metrów wokół. Mam ją już trzy lata i póki co nic się z nią nie dzieje. Perfection też pachnie, ale już nie tak silnie.
Petunie cudne, floksy również
A czy możesz napisac coś więcej o tej róży Lacre? Długo już ją masz?
Moja Papa Geno zdecydowanie inaczej wygląda...
Petunie cudne, floksy również

A czy możesz napisac coś więcej o tej róży Lacre? Długo już ją masz?
Moja Papa Geno zdecydowanie inaczej wygląda...
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Maja a Twój przetacznik jest młody ? czy się nie rozrasta. Ja mam taki sam i nie wiem jak go zmniejszyć-odkopać kawałek czy wykopać całego i rozdzielić? rozrósł się na pół rabaty 

Pozdrawiam Ela
clem3 o dzięki na pewno będę szukać tej Satysfaction niech pachnie wszędzie
a róża Lacre mam ją od wiosny ale jestem zachwycona żadnej plamki jak na razie na niej
kwiaty do 3 tygodni się utrzymują
i caly czas kwitnie
choć inne zrobiły sobie przerwę a ta
Eliza52 no powiem Ci szczerze że nie wiem co z tym perzetacznikiem czy mu miejsce nie odpowiada bo mam go drugi rok a rośnie tak wolno w zeszłym mial 2 kwiatki jakaś taka marnizna
w tym trochę lepiej a mam jeszcze fioletowy to jak pisałaś też rozrósł mi się na pół metra 
floksy zdobią

Eliza52 no powiem Ci szczerze że nie wiem co z tym perzetacznikiem czy mu miejsce nie odpowiada bo mam go drugi rok a rośnie tak wolno w zeszłym mial 2 kwiatki jakaś taka marnizna

floksy zdobią