Moje początki - giga45
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanuś Kochana dziekuje, że do mnie wpadłas. Nie ma problemu, choć musisz mnie poinstruować co i jak, bo ja nawet nie wiem skąd ta lilia sie u mnie wzięła. w tym roku zakwitła i nawet nie wiedziałam o jej istnieniu. Nie wykopywałam jej na zimę. Nie wiem kiedy sprawdzic ile tam jest tych cebul. Prosze Cię o pomoc w tej sprawie.Pozdrawiam :P
Giga, Ty pokaż lepiej tę podkaszarkę, bo mi ślina na nią leci
Ile dałaś? Pisz śmiało, eM nie doczyta...
Ile dałaś? Pisz śmiało, eM nie doczyta...
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nie nadążam z odwiedzinami, gdyż spaceruję po innych działkach i syn się już ze mnie śmieje, że ja tylko przy kompie. Od dwóch dni oglądam storczyki, bo też kilka mam i zaniedbałam działki. Giguś. Dwa lata temu kupiłam w Obi choinkę w donicy, około 0,5 m wysokości, bo tylko taką byłam w stanie donieść do domu. Liczyłam, że po świętach będzie jej koniec. Ale po nowym roku wyniosłam na taras, włożyłam do trochę większej donicy do której dosypałam ziemi, doniczkę owinęłam folią bąbelkową i stwierdziłam niech się dzieje co chce. Pięknie rosła przez całe lato, miała spore przyrosty. W ubiegłym roku również zaliczyła święta w domu, a póżniej znów na zimowisko na tarasie. Już nie rosła tak mocno ale dalej żyje. Właśnie się zastanawiam czy kupić nową czy ta choinka będzie taką wędrowniczką i trzecie święta zaliczy w domu. Trochę mi jej żal. Ale może i ten rok przetrzyma. W jakie koszyczki sadziłaś tulipany? Może za małe i dlatego za płytko. Parę lat temu kupiłam koszyczki do tulipanów malutkie, bo takie mi sprzedali, gdyż rok wcześniej nornica mi zjadła wszystkie cebulki posadzone do ziemi /około 30 szt/. Później nie mogłam wyjąć z nich cebul, gdyż narosły nowe przybyszowe. Rok temu kupiłam większe jak do lilii. Sadziłam po kilka cebul do takiego koszyka, od razu miałam pewne skupiska w tym samym kolorze. Ponieważ były większe koszyczki nie musiałam wykopywać. Dopiero w tym roku to zrobię po przekwitnięciu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
ada.kj pisze:Witam wszystkich bardzo serdecznie. Nie nadążam z odwiedzinami, gdyż spaceruję po innych działkach i syn się już ze mnie śmieje, że ja tylko przy kompie. Od dwóch dni oglądam storczyki, bo też kilka mam i zaniedbałam działki. Giguś. Dwa lata temu kupiłam w Obi choinkę w donicy, około 0,5 m wysokości, bo tylko taką byłam w stanie donieść do domu. Liczyłam, że po świętach będzie jej koniec. Ale po nowym roku wyniosłam na taras, włożyłam do trochę większej donicy do której dosypałam ziemi, doniczkę owinęłam folią bąbelkową i stwierdziłam niech się dzieje co chce. Pięknie rosła przez całe lato, miała spore przyrosty. W ubiegłym roku również zaliczyła święta w domu, a póżniej znów na zimowisko na tarasie. Już nie rosła tak mocno ale dalej żyje. Właśnie się zastanawiam czy kupić nową czy ta choinka będzie taką wędrowniczką i trzecie święta zaliczy w domu. Trochę mi jej żal. Ale może i ten rok przetrzyma. W jakie koszyczki sadziłaś tulipany? Może za małe i dlatego za płytko. Parę lat temu kupiłam koszyczki do tulipanów malutkie, bo takie mi sprzedali, gdyż rok wcześniej nornica mi zjadła wszystkie cebulki posadzone do ziemi /około 30 szt/. Później nie mogłam wyjąć z nich cebul, gdyż narosły nowe przybyszowe. Rok temu kupiłam większe jak do lilii. Sadziłam po kilka cebul do takiego koszyka, od razu miałam pewne skupiska w tym samym kolorze. Ponieważ były większe koszyczki nie musiałam wykopywać. Dopiero w tym roku to zrobię po przekwitnięciu.
Ojojoj..ale dobrze,że tu wpadłam Pół dnia już moczę storczyka w wodzie,a czas na drugiego...Dziękuję za tą wzmiankę,bo byłabym kompletnie zapomniała
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj GIGA , cieszę się ,ze niedaleko od siebie mieszkamy . Może uda się kiedyś spotkać ?
A u Ciebie to jest co oglądać i czytać . Zazdroszczę ( pozytywnie ) wielkości działki , bo ja mam tylko 5 arów , bardzo mi się podobają Twoje rabaty z kamieniami
Chciałam jeszcze powiedzieć ,że cebulki tulipanów wyciągane są przez gawrony . Trzeba wetknąć ponownie i po kłopocie .
Pozdrawiam serdecznie
A u Ciebie to jest co oglądać i czytać . Zazdroszczę ( pozytywnie ) wielkości działki , bo ja mam tylko 5 arów , bardzo mi się podobają Twoje rabaty z kamieniami
Chciałam jeszcze powiedzieć ,że cebulki tulipanów wyciągane są przez gawrony . Trzeba wetknąć ponownie i po kłopocie .
Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.