Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne są Twoje storczyki :) A fotki naprawdę wychodzą coraz lepsze i mają czarne tło! :wink: Też chciałabym umieć robić takie zdjęcia :(

P.S. Przed chwilą zajrzałam do aparatu w opcje i znalazłam jakąś ikonkę tulipana! :P Może to to samo, co u Ciebie. Jutro będę musiała popróbować zrobić jakieś zdjęcia, może akurat wyjdą lepsze! :heja
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Dusia, ekstra ten z deseniem na liściach, jeszcze takiego nie widziałam w realu :) a białe o olbrzymich kwiatach często, ale zawsze wybieram inne,dla mnie ciekawsze :)

Podobno można przyspieszyć tempo wzrostu siewek phal. doświetlając nawet całodobowo i serwując ponad 20 st.C
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anusska pisze:Cudne są Twoje storczyki :) A fotki naprawdę wychodzą coraz lepsze i mają czarne tło! :wink: Też chciałabym umieć robić takie zdjęcia :(

P.S. Przed chwilą zajrzałam do aparatu w opcje i znalazłam jakąś ikonkę tulipana! :P Może to to samo, co u Ciebie. Jutro będę musiała popróbować zrobić jakieś zdjęcia, może akurat wyjdą lepsze! :heja
ja robię te zdjęcia naciskając przycisk z ikonką tulipana, a czarne tło czasem wychodzi samo, ale te fotki mają czarne tło bo ustawiłam je na tle czarnej rzeczy.
Dusia, ekstra ten z deseniem na liściach, jeszcze takiego nie widziałam w realu a białe o olbrzymich kwiatach często, ale zawsze wybieram inne,dla mnie ciekawsze
te rózowe z liśćmi w kropki widziałam kilka razy (np. na wystawach). niestety tym moim ciężko było zrobić fotkę tak, by wyszły i liście, i kwiaty, więc nie mam za bardzo jak pokazać jego przecudnych liści, ale są na nich duże, ciemnozielone kropy na srebrnoszarym tle. białe o olbrzymich kwiatach widziałam tylko pare razy, zwykle mają kwiaty 7-8 cm, a mi się marzy taki 12-13 cm lub większy.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Dusiu, a jaki masz aparat? Może się okaże, że mamy takie same, bo ja też mam ikonkę tulipana :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pisze na nim coolpix L18.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

To ja mam jednak inny :wink: Canon PowerShot A430 - przynajmniej tyle wyczytałam z aparatu :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może na innych też są ikonki tulipana. ale po naciśnięciu jej zdjęcia wychodzą dużo lepiej. naciskam to i czekam na odpowiedni moment, bo obraz na ekraniku się ciągle zmienia, raz jest ostry raz rozmazany i muszę nacisnąć guzik robiący zdjęcie w chwili, gdy na podglądzie jest ostry obraz, wtedy zdj. wychodzą ładnie. tło często wychodzi ciemne gdy zdj. jest zrobione z lampą (lampa w tym aparacie ustawia się sama, nie można jej włączyć ani wyłączyć). w każdym razie już trochę nauczyłam się nim posługiwać i teraz przynajmniej zdjęcia są wyraźne.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten tulipan oznacza tryb makro czyli można w ten sposób robić z bliska zdjęcia roślin, kwiatów i, jak ktoś lubi, owadów. W tym trybie zazwyczaj tło się zaszumia lub zaciemnia uwydatniając fotografowany okaz.

Też na naszym aparacie jest tulipan, a mamy aparat Panasonika
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Niestety u mnie na ekranie nie widać, czy zdjęcia są wyraźne czy nie. Okazuje się dopiero po zrobieniu :( I dlatego po kilka razy robię zdjęcia z różnej odległości przybliżenia, aż w końcu trafię na odpowiednie :lol: Trochę to czasu zajmuje, ale nagrodą sa przynajmniej dobre zdjęcia :) Co dziwne, w moim aparacie im większe przybliżenie (w ciągu dnia, nocą nie sprawdzałam :wink: ), tym lepsze zdjęcia wychodzą. Oczywiście, wiąże się to z tym, że sama muszę dalej stanąć, a nie zawsze jest miejsce gdzie :lol:
Baryczko, z tego co dzisiaj się dowiedziałam, to u mnie tryb makro ma inne oznaczenie - przy wyborze kręcenia filmików i robienia zdjęć (przy ikonach) przy aparacie znajduje się literka M.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi też lepiej wychodzą jak zrobię z przybliżeniem (i z tulipanem).
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, nie mam zielonego pojęcia jak jest to oznaczane w innych aparatach. Ale dzięki za info, znów się dowiedziałam czegoś nowego :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Dusiu nowe nabytki to piękności! I bardzo ładne zdjęcia! Jak tam Vandy?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj ! :D
Piękne storczyki... :P , nie to co moje nowe zabiedzone nowosci... , ale może cos z nich będzie... :roll: :wink: . Miałem zadac to samo pytanie... :lol: Jak vandy ?

Gratuluję 100 strony :P ;:92
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vandy stoją w miejscu. jeśli w tym roku zakwitną, to na pewno latem, u mnie zawsze kwitły latem, a pędy pokazują się wiosną. u podstawy różowej wyrasta maleńka Vandzia, jest między korzeniami, ale zaczęła rosnąć chyba kilka miesięcy temu.
Phalaenopsisy mają się dobrze. tym nowym przekwitają najstarsze kwiaty, może przyszedł już ich czas lub przemarzły w drodze do domu. inne mają się ok.
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Z wielką ochotą obejrzała bym fotkę Vandy z dzidziusiem! Bardzo ładnie poproszę o fotkę!!!!!!!!!!!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”