Ogródek Bogusi (bogusia177) - część 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gabrysiu ja moje anemony kupiłam w zeszłym roku na allegro ---mieszankę kolorów ---posadziłam i zostawiłam na zimę .Przetrwały i mają się dobrze ,tylko nie wiem jak się je rozmnaża :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Na trzeciej fotce jest tojeść, ale nie pamiętam jaka.
Rośnie do ok. 80 - 1 m. kwitnie na żółto i ma bordowe liście.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="tengel27"]Bogusiu - śliczne roślinki. Szczególnie zachwyciły mnie niebieskie anemony - to rośliny, których ja nie mogę się dochować, po wypuszczeniu pierwszych listków zgniły :([/quote
Wiesz Dawidku ,ja się nimi w ogóle nie zajmowałam, nawet ktoś mi radził ,żeby na zimę je przykryć ,bo się zmarnują a jednak są ,Jak się dowiem jak je można rozmnożyć to się z pewnością podzielę :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

bogusia177 pisze:Gabrysiu ja moje anemony kupiłam w zeszłym roku na allegro ---mieszankę kolorów ---posadziłam i zostawiłam na zimę .Przetrwały i mają się dobrze ,tylko nie wiem jak się je rozmnaża :P
Ja kiedyś też miałam ale...:cry: pisałam już. One bardzo ładnie wyglądają jak jest ich dużo w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam tojeść ale nie o bordowych liściach - nie znam takiej . Co to za odmiana ? Możesz mi dać jakieś namiary na pw ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Bogusiu co do ciebie zaglądnę to widzę wiecej i więcej kwiatków :lol:
Nie będę tu ich wymieniać ale powiem że pęknie jest u ciebie .Robi ci się coraz więcej kolorowo i naprawdę masz już wiosnę w pełni. U nas zimno i wszystko ma zastój ale za to u ciebie jest co oglądać i podziwiać :shock: :lol:
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu nie żartuj sobie ze mnie Ty z Gabi takie specjalistki od kwiatów ---to jest co oglądać ---ja to nie mogę stanąć obok Was ;:111 ,ale i tak się cieszę z tego co mam , ;:87 ;:87 bo to dzięki Wam mój ogródek jest coraz to ładniejszy ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bogusiu uciekł mi twój post - sorki. :oops:
Ja z tulipanami robię to samo i jak kończą kwitnienie to zaraz obrywam. Ale zdarza się, że robię to za póżno i wtedy kolor się zmienia na inny, fakt najczęściej na czerwony, ale zdarzają się też paseczki w różnych kolorach, przy czym nie jest to wirus. Zdarzyło mi się też że były żółte. Myślę że ten przeskok koloru idzie do początków czyli do czerwonego i żółtego, bo z nich powstały wszystkie inne odmiany.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

,Wprawdzie nie mam takich roślinek jak inni ,ale cieszę się tym co mam
Bogusiu tak piszesz o swoich roślinkach, przecież masz piękną działkę. Nie chodzi o to, aby we wszystkich ogródkach rosły te same kwiaty, każdy musi mieć coś orginalnego. Twoje kwiaty mnie się bardzo podobają i to dla mnie jest najważniejsze. :lol: :!: :lol: :!:. Moja droga ciesz sie tym co masz, a masz wiele :P :!: :P :!:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Kolory zawilców masz zabójcze! Zwrócił też moją uwagę narcyz na 5 zdjęciu. Czy to są trzy kwiatki na jednej łodydze? :shock:
Masz piękne rosliny! Twój ogród niczym nie ustępuje innym ogrodom, możesz byc tego pewna ;:215
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Bogusia tak przez skromność pisze :roll: a w rzeczywistości ma piękne kwiatki ,a zawilce są niesamowite :shock: też je podziwiam :D
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogusiu , czy poznajesz swoje kołeczki daturek ???

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko to obie robimy tak samo .Zięć mi mówił że w Holandii robią tak samo a potem cebulki idą w świat :P
Dorotko i Izuniu ;:87 cieszę się ,że dodajecie mi otuchy,mi się podoba co mam Izuniu ---narcyzy są miniaturowe i z jednej łodygi wychodzi więcej kwiatów ,nawet cztery i pięć ---zrobię fotki i pokażę :P
Zosieńko i Jędrusiu,nie poznaję daturek ,no bo jak ,ja Wam posłałam patyczki a tu takie okazy :shock: Zosiu masz rękę ;:109
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”