Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
micka
50p
50p
Od: 20 maja 2008, o 22:06

Post »

Jeszcze na tym forum nie byłam. Oczka bardzo mi się podobają w ogrodach, jak jest jeszcze do tego skromny mostek... Czy takie oczko ze stojącą wodą w miejscu nie zasmrodzi się?? Czy woda nie powinna być w jakimś przepływie??
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kociaczku, Twoje oczko, to jedno z najpiękniejszych oczek wodnych jakie widziałam!!! Już teraz!!! A co to będzie, jak rozrosną się roślinki!

Podziwiam Ciebie, Koteczko! Gratulacje!!!!!! :D :D :D

(Już prawie o oczku zapomniałam, a teraz, jak zobaczyłam Twoje dzieło, znowu nabrałam ochoty... )

Całuski, ;:97 ;:196
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie zrobiłas to oczko .Mnie tez się podoba i kształtem przypomina mi moje :D Bardzo lubię takie kształty.Izuniu oczko zrobiłas profesjonalnie.Są półki,folia ładnie lezy.Czy nie chciałas czarnej folii.Ja za moją zostałam zganiona,ale i słusznie, bo bardzo wszystko widac.
Dla mnie ogród bez oczka jest jakis pusty.Oczko daje tyle wrazeń ,że ja godzinami mogę się gapic w wodę.Ile tam róznosci się dzieje.Ptaszki mają wodę i rózne zyjatka.Moze zabki do niego wskoczą?Znajdż jeszcze malutkie miejsce na nowe roslinki :wink: Bądą ładnie przy nim wyglądały
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izo, witaj wreszcie w netu świecie!
Ale nas przetrzymałaś w niepewności :lol:
Za to efekt - zaskakujący.
Spodziewałam się oczka, a nie stawu :shock:
Raju, on jest tak wielki, jak połowa chusteczkowego :lol:
Cieszę się, że już wróciłaś i mam nadzieję, że nie będziesz już tak długo nieobecną.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Qrde! Własnie straciłam wszystkie odpowiedzi! Chyba będę pisac na raty :twisted:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, bardzo dzię,uję :D Troche przesadzasz z tym stawem :lol: Oczko ma mniej więcej 2x3 m - to chyba nie tak duzo :D Rybek nie przewiduję, bo sie na nich nie znam, a poza tym mam za płytkie to oczko :?

Kasiu, nie wiem, czy to reguła, ale tak wygląda, ze dyptam zakwita po roku. Ten dostałam ubiegłej wiosny. O tulipanowcu nie zapomnę ;) Miło mi, ze Ci sie oczko podoba :D

Gabrysiu, to dookoła w większości już rosło :D Ja to oczko wcisnęłam trochę pomiędzy rosliny. Może i dobre to miejsce na "nicnieróbstwo", tylko że ja w ogródku nie potrafię "nicnierobić" :?

Ewuniu, oczko nie jest takie wielkie, ale ciesze się, ze Ci sie podoba :D Z róży tez bardzo sie cieszę! Nie spodziewałam się, ze będzie tak obficie kwitła. Ale to nie moja zasługa, ona od początku była w swietnej formie :D

Olgo, rozumiem, ze to aprobata? ;) W takim razie dziękuję :D

Moniko, miło mi że moje oczko zrobiło na Tobie dobre wrażenie :D
Mam nadzieję, ze w roslinach straty nie bedą wielkie. Napisz po powrocie jak się sprawy maja.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ulko, nie wygłupiaj się :lol: Fajnie, ze Ci sie podoba, ale ja widziałam duzo ładniejsze :D

Wiolu, właśnie liczę, ze jak rosliny się rozrosną, to dopiero oczko będzie wyglądac tak, jakbym chciała. Ale to minimum ze dwa sezony...
Zdjęcia roslin mam, ale oczka jeszcze na razie nowych nie robiłam, no bo nic sie tam teraz nie zmienia :D

Izo, imienniczko moja :D, dziękuję! Układanie kamieni było najprzyjemniejsze. Szkoda tylko, ze nie miałam większych.

Micko, witaj w moim ogródku :D Gdyby woda w oczkach smierdziała, to chyba nikt nie robiłby oczka w ogrodzie. Wodę oczyszczaja rosliny, które w niej rosna.

Alutko, słoneczko, na pewno przesadzasz, ale to bardzo miłe :D Ja sie nie mogę teraz doczekać, kiedy rosliny dadzą efekt, o którym marzę. Ale za gratulacje dziękuję :D
Dla Ciebie też buziaczki ;:79

Anulko, dziękuję Ci za uznanie, ale ta folia niezupełnie dobrze leży :oops: Moze tego nie widac na zdjęciach, ale w kilku miejscach trochę odstaje na zakładkach.
Chciałam czarna folię, ale była dwa razy droższa :? Pomyslałam, ze uda mi sie może jakoś ja zamaskować. No i udało się, ale ponizej lustra wody mogą to zrobić już tylko rosliny :(
Roslinki oczywiscie jeszcze się pojawią, zarówno w oczku, jak i wokół niego. Przestrzeń wokół oczka dopiero będę kształtować. Na razie jest tam trochę celowych nasadzeń i trochę przypadkowych. Tio jest wciąż "wersja robocza" ;)

Haniu, to oczko naprawde nie jest takie duże :lol: Czy 2X3 m to tak duzo? Najpierw miało być malutkie, ale myslałam sobie, ze nie bedę mogła posadzić dużo roslin, więc trzeba zrobic trochę większe. I tak je powiększałam, powiększałam, aż juz nie było można :lol:
Ja tez się ciesze, że wróciłam i bardzo chciałabym, zeby taka sytuacja juz się nie powtórzyła.
Czy wiesz co znaczy dwa tygodnie bez internetu, dla forumowego nałogowca? ;)

Dziękuję wszystkim za wizytę i "dobre słowo" ;:79
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu - na rybkach się nie trzeba znać - jak masz roślkinki to nawet nie musiała byś ich karmić ... tylko wczesną wiosną i jesienią trochę a ożywiły by Ci oczko i nie musi być dużo tych ryb - na początek wystarczyły by z 3-4 karasie lub karpiki ... a zimą byś mogła je trzymać w akwarium jeśli boisz się że masz takie płytkie oczko ... ale myślę że z polskimi zimami nam to nie grozi - najwyżej na wierzch położysz kawałek stropianu by woda całkiem nie zamarzała ..
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie Karolku, to nie dla mnie. Zapominasz jeszcze, ze mam koty :lol: Jeden już próbował sięgać po żabkę! Rybki nie ostałyby się. A jakby przypadkiem przezyły i rozmnozyłyby się? ;:202
I tak źle i tak niedobrze... :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś wiem, że już coś Ci wysłałam, ale jeszcze coś miało być a ja już zapomniałam. :cry: :twisted: Czy możesz mi przypomnieć ? :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, "coś jeszcze miało być", ale nie do oczka. Do oczka posłałaś mi więcej niż obiecałaś :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To co oprócz oczka to mam zapisane.
Izuś chyba nie obronię twoich darów przed ślimaczyskami. Zżerają mi nawet piołun a przedtem tego nie robiły. ;:98
Z lnu został mi tylko jeden fragment a z chryzantemek ani jeden korzonek :twisted: :twisted: :twisted: - jeszcze tak żarłoczne nie były jak w tym roku a jest ich dużo mniej niż było. :shock: :shock: :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ojej! Moze to jakiś pechowy rok? Albo za mało Ci posłałam. Gdybyś miała zapasowe "sztuki", to coś by zostało :? Nie płacz Grazynko, lnu i chryzantem u mnie dostatek, a i z piołunem nie najgorzej. Wyslę Ci tym razem więcej. Jak posadzisz w różnych częsciach ogrodu, to coś na pewno sie uchowa ;) :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuś posłałaś mi przecież chyba najpiękniejsze okazy z twojego ogrodu. Piołun to chyba był największy a teraz zostały tylko badylki po lisciach. Jutro zrobię fotkę i Ci pokażę. Ręce opadają. Dzwonek podzieliłam na kilka kępek i została mi jedna mocno ogryziona. Ale dobre i tyle. Może się uchowa chociaż nie zakwitnie. ;:110
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Największego piołunu to poczta by nie przyjęła ze względu na gabaryty :lol: Zrobie zdjęcia, to zobaczysz sama. Nie martw się, wygramy z tymi żarłokami!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”