Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładnie zrobiłas to oczko .Mnie tez się podoba i kształtem przypomina mi moje
Bardzo lubię takie kształty.Izuniu oczko zrobiłas profesjonalnie.Są półki,folia ładnie lezy.Czy nie chciałas czarnej folii.Ja za moją zostałam zganiona,ale i słusznie, bo bardzo wszystko widac.
Dla mnie ogród bez oczka jest jakis pusty.Oczko daje tyle wrazeń ,że ja godzinami mogę się gapic w wodę.Ile tam róznosci się dzieje.Ptaszki mają wodę i rózne zyjatka.Moze zabki do niego wskoczą?Znajdż jeszcze malutkie miejsce na nowe roslinki
Bądą ładnie przy nim wyglądały
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Dla mnie ogród bez oczka jest jakis pusty.Oczko daje tyle wrazeń ,że ja godzinami mogę się gapic w wodę.Ile tam róznosci się dzieje.Ptaszki mają wodę i rózne zyjatka.Moze zabki do niego wskoczą?Znajdż jeszcze malutkie miejsce na nowe roslinki
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolku, bardzo dzię,uję
Troche przesadzasz z tym stawem
Oczko ma mniej więcej 2x3 m - to chyba nie tak duzo
Rybek nie przewiduję, bo sie na nich nie znam, a poza tym mam za płytkie to oczko
Kasiu, nie wiem, czy to reguła, ale tak wygląda, ze dyptam zakwita po roku. Ten dostałam ubiegłej wiosny. O tulipanowcu nie zapomnę ;) Miło mi, ze Ci sie oczko podoba![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Gabrysiu, to dookoła w większości już rosło
Ja to oczko wcisnęłam trochę pomiędzy rosliny. Może i dobre to miejsce na "nicnieróbstwo", tylko że ja w ogródku nie potrafię "nicnierobić"
Ewuniu, oczko nie jest takie wielkie, ale ciesze się, ze Ci sie podoba
Z róży tez bardzo sie cieszę! Nie spodziewałam się, ze będzie tak obficie kwitła. Ale to nie moja zasługa, ona od początku była w swietnej formie ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Olgo, rozumiem, ze to aprobata? ;) W takim razie dziękuję![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Moniko, miło mi że moje oczko zrobiło na Tobie dobre wrażenie
Mam nadzieję, ze w roslinach straty nie bedą wielkie. Napisz po powrocie jak się sprawy maja.
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
Kasiu, nie wiem, czy to reguła, ale tak wygląda, ze dyptam zakwita po roku. Ten dostałam ubiegłej wiosny. O tulipanowcu nie zapomnę ;) Miło mi, ze Ci sie oczko podoba
Gabrysiu, to dookoła w większości już rosło
Ewuniu, oczko nie jest takie wielkie, ale ciesze się, ze Ci sie podoba
Olgo, rozumiem, ze to aprobata? ;) W takim razie dziękuję
Moniko, miło mi że moje oczko zrobiło na Tobie dobre wrażenie
Mam nadzieję, ze w roslinach straty nie bedą wielkie. Napisz po powrocie jak się sprawy maja.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ulko, nie wygłupiaj się
Fajnie, ze Ci sie podoba, ale ja widziałam duzo ładniejsze ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Wiolu, właśnie liczę, ze jak rosliny się rozrosną, to dopiero oczko będzie wyglądac tak, jakbym chciała. Ale to minimum ze dwa sezony...
Zdjęcia roslin mam, ale oczka jeszcze na razie nowych nie robiłam, no bo nic sie tam teraz nie zmienia![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Izo, imienniczko moja
, dziękuję! Układanie kamieni było najprzyjemniejsze. Szkoda tylko, ze nie miałam większych.
Micko, witaj w moim ogródku
Gdyby woda w oczkach smierdziała, to chyba nikt nie robiłby oczka w ogrodzie. Wodę oczyszczaja rosliny, które w niej rosna.
Alutko, słoneczko, na pewno przesadzasz, ale to bardzo miłe
Ja sie nie mogę teraz doczekać, kiedy rosliny dadzą efekt, o którym marzę. Ale za gratulacje dziękuję
Dla Ciebie też buziaczki
Anulko, dziękuję Ci za uznanie, ale ta folia niezupełnie dobrze leży
Moze tego nie widac na zdjęciach, ale w kilku miejscach trochę odstaje na zakładkach.
Chciałam czarna folię, ale była dwa razy droższa
Pomyslałam, ze uda mi sie może jakoś ja zamaskować. No i udało się, ale ponizej lustra wody mogą to zrobić już tylko rosliny ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Roslinki oczywiscie jeszcze się pojawią, zarówno w oczku, jak i wokół niego. Przestrzeń wokół oczka dopiero będę kształtować. Na razie jest tam trochę celowych nasadzeń i trochę przypadkowych. Tio jest wciąż "wersja robocza" ;)
Haniu, to oczko naprawde nie jest takie duże
Czy 2X3 m to tak duzo? Najpierw miało być malutkie, ale myslałam sobie, ze nie bedę mogła posadzić dużo roslin, więc trzeba zrobic trochę większe. I tak je powiększałam, powiększałam, aż juz nie było można
Ja tez się ciesze, że wróciłam i bardzo chciałabym, zeby taka sytuacja juz się nie powtórzyła.
Czy wiesz co znaczy dwa tygodnie bez internetu, dla forumowego nałogowca? ;)
Dziękuję wszystkim za wizytę i "dobre słowo"![buzia ;:79](./images/smiles/smile115.gif)
Wiolu, właśnie liczę, ze jak rosliny się rozrosną, to dopiero oczko będzie wyglądac tak, jakbym chciała. Ale to minimum ze dwa sezony...
Zdjęcia roslin mam, ale oczka jeszcze na razie nowych nie robiłam, no bo nic sie tam teraz nie zmienia
Izo, imienniczko moja
Micko, witaj w moim ogródku
Alutko, słoneczko, na pewno przesadzasz, ale to bardzo miłe
Dla Ciebie też buziaczki
![buzia ;:79](./images/smiles/smile115.gif)
Anulko, dziękuję Ci za uznanie, ale ta folia niezupełnie dobrze leży
![Embarassed :oops:](./images/smiles/icon_redface.gif)
Chciałam czarna folię, ale była dwa razy droższa
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Roslinki oczywiscie jeszcze się pojawią, zarówno w oczku, jak i wokół niego. Przestrzeń wokół oczka dopiero będę kształtować. Na razie jest tam trochę celowych nasadzeń i trochę przypadkowych. Tio jest wciąż "wersja robocza" ;)
Haniu, to oczko naprawde nie jest takie duże
Ja tez się ciesze, że wróciłam i bardzo chciałabym, zeby taka sytuacja juz się nie powtórzyła.
Czy wiesz co znaczy dwa tygodnie bez internetu, dla forumowego nałogowca? ;)
Dziękuję wszystkim za wizytę i "dobre słowo"
![buzia ;:79](./images/smiles/smile115.gif)
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu - na rybkach się nie trzeba znać - jak masz roślkinki to nawet nie musiała byś ich karmić ... tylko wczesną wiosną i jesienią trochę a ożywiły by Ci oczko i nie musi być dużo tych ryb - na początek wystarczyły by z 3-4 karasie lub karpiki ... a zimą byś mogła je trzymać w akwarium jeśli boisz się że masz takie płytkie oczko ... ale myślę że z polskimi zimami nam to nie grozi - najwyżej na wierzch położysz kawałek stropianu by woda całkiem nie zamarzała ..
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś wiem, że już coś Ci wysłałam, ale jeszcze coś miało być a ja już zapomniałam.
Czy możesz mi przypomnieć ? :P
![Crying or Very sad :cry:](./images/smiles/icon_cry.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smiles/icon_twisted.gif)
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
To co oprócz oczka to mam zapisane.
Izuś chyba nie obronię twoich darów przed ślimaczyskami. Zżerają mi nawet piołun a przedtem tego nie robiły.
Z lnu został mi tylko jeden fragment a z chryzantemek ani jeden korzonek
- jeszcze tak żarłoczne nie były jak w tym roku a jest ich dużo mniej niż było.
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
Izuś chyba nie obronię twoich darów przed ślimaczyskami. Zżerają mi nawet piołun a przedtem tego nie robiły.
![;:98](./images/smiles/sorriso2.gif)
Z lnu został mi tylko jeden fragment a z chryzantemek ani jeden korzonek
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Izuś posłałaś mi przecież chyba najpiękniejsze okazy z twojego ogrodu. Piołun to chyba był największy a teraz zostały tylko badylki po lisciach. Jutro zrobię fotkę i Ci pokażę. Ręce opadają. Dzwonek podzieliłam na kilka kępek i została mi jedna mocno ogryziona. Ale dobre i tyle. Może się uchowa chociaż nie zakwitnie. ![;:110](./images/smiles/ic_sad.gif)
![;:110](./images/smiles/ic_sad.gif)
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki