Większość nasadzeń
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Większość nasadzeń
Ewa widzę że i Ty masz Ballerine będę ją u ciebie podglądać , bo u mnie to nowy nabytek ... pozostałe damy też ślicznie się prezentują
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
pela11 Ela faktycznie, nie wiadomo która róża najpiękniejsza to........niech królową ogrodu będzie ostróżka
maniolek Mariusz faktycznie moje róża zdecydowały się na pokaz swojej urody. Większość moich róż to młodziaki i maluszki.
Nowe nasadzenia - róża po prawej bremer stadtmusikanten, munstead wood, alladin palace
Artemis rozwija kolejne kwiaty
ewelkacha88 Ewelinko, moje piwonie to w zasadzie też już historia. Jakieś ostatki już dogorywają. Jeżeli chodzi o różę Flamingo to ja ją bardzo lubię i w tym roku dokupiłam drugą. Ma od dołu trochę chorych liści, ale co tam Udaje, że nie widzę
ewarost Ewa Ballerina kwitnie póki co w dolnej cześci, Czekam na poziom górny
I takie tam
maniolek Mariusz faktycznie moje róża zdecydowały się na pokaz swojej urody. Większość moich róż to młodziaki i maluszki.
Nowe nasadzenia - róża po prawej bremer stadtmusikanten, munstead wood, alladin palace
Artemis rozwija kolejne kwiaty
ewelkacha88 Ewelinko, moje piwonie to w zasadzie też już historia. Jakieś ostatki już dogorywają. Jeżeli chodzi o różę Flamingo to ja ją bardzo lubię i w tym roku dokupiłam drugą. Ma od dołu trochę chorych liści, ale co tam Udaje, że nie widzę
ewarost Ewa Ballerina kwitnie póki co w dolnej cześci, Czekam na poziom górny
I takie tam
Ewo, o widzę, że powoli będzie się zaczynał spektakl jeżówkowy, który z zachwytem oglądałam w Twoim pierwszym watku całą zimę
Ja tez uwielbiam ślaz piżmowy, cudny jest!
Nie dziwię się, że kupiłaś róże, ja tez bym kupiła
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, a powiedz mi, że rutewka Splendide, którą widziałam kiedyś na zdjęciach z Twojego ogrodu będzie niedługo kwitła? Bo tak mi się spodobała, że też sobie kupiłam i nie mogę się doczekać aż zakwitnie
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, a powiedz mi, że rutewka Splendide, którą widziałam kiedyś na zdjęciach z Twojego ogrodu będzie niedługo kwitła? Bo tak mi się spodobała, że też sobie kupiłam i nie mogę się doczekać aż zakwitnie
Dominiko, zaskoczona jestem, że ktoś jeszcze zagląda do poprzedniego wątku. Nie będę ukrywać, że jest mi bardzo miło.Amanita pisze:Ewo, o widzę, że powoli będzie się zaczynał spektakl jeżówkowy, który z zachwytem oglądałam w Twoim pierwszym watku całą zimę
Fioletowa rutewka sięga już chyba 150 cm i ma pąki. To jest potwór . Biała ładnie wystartowała, ale ją zmroziło i myślałam, że z niej nic nie będzie. Odbiła, jest niska ,ale ma paki kwiatowe.
W tym roku nie będzie takiego spektaklu bo cześć jeżówek podzieliłam, cześć przesadziłam to się muszą zaaklimatyzować
Pokażę Wam kochani jakie ptaszysko do mnie przyleciało.
Zatrudniłam ochroniarza - pilnuje owoców świdośliwy
Ciekawe, czy wygra ze szpakami
Ewo, całą zimę oglądałam Twój watek i zachwycałam się jeżówkami
Czekam własnie na tę rutewkę, moja chyba jeszcze nie ma pąków, ale mam nadzieję, że bedzie miała
Czekam własnie na tę rutewkę, moja chyba jeszcze nie ma pąków, ale mam nadzieję, że bedzie miała
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewa fajna szkółka i piękne zakupy poczyniłaś Teraz w naturze można zobaczyć kwiaty to łatwiejszy wybór Piruette ma ciekawe kwiaty
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Pierwszy kwiat róży Flamingo jakoś mnie nie rzucił na kolana, może kolejne rzucą . Ma jeszcze kilka pąków więc kto wie . W zasadzie ja też mam kilka róż, które od spodu troszkę lubią chorować ale też udaję, że nie widzę . Kolejna osoba kusi mnie Piruette i chyba jednak ugnę się i ją zakupię . Zazdroszczę Ci takiego wypadu po róże . u mnie w okolicy strasznie skąpo . Wybrałaś piękne róże, zwłaszcza Ghita mi się bardzo podoba . Ochroniarz powinien pomóc , trzymam kciuki . Pozdrawiam .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo może i młodziaki te Twoje różyczki ale za to jakie piękne jest co podziwiać, ostróżki też się pięknie prezentują ale widzę, że nie mogłaś się powstrzymać i dokupiłaś jeszcze kilka królowych ogrodu Liliowce zaczynają swój pokaz piękne są
rutewka powinna zakwitnąć. Ja bym już jej drugi raz nie kupiła, potwór z niej okropny.Amanita pisze:Ewo, całą zimę oglądałam Twój watek i zachwycałam się jeżówkami
Dominiko, choroba chciejstwa jeżówkowego jeszcze mi nie minęła a zapadłam jeszcze na różyczkę
Jest jeszcze kilka jeżówek, które chcę mieć. Jako pierwsza u mnie corocznie zakwita "Southern Belle". To ta, która pokazywałam. To świetna jeżówka, cudnie i szybko przyrasta no i ma ładny kolor i oryginalny pokrój kwiatów. Pierwszym kwiatem zakwitła też "White Double Delight". i "Green Jewel" WDD dzieliłam wiosną a ona taką niespodziankę mi zrobiła.
Z przyczyn organizacyjnych musiałam przesadzić całą kępę jeżówki Gree J i ona tez ma kwiatka. Do towarzystwa dostała róże chippendale i jeżówkę WDD . Myślę, że razem będzie im do twarzy i stworzą piękną kompozycję
Lada dzień będę podziwiać jeżówkę Marmoladę i boską Secret Affair
Zapraszam na pokaz, rezerwuje Ci miejscówkę. Jutro jadę do BR po kolejne pięknotki
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ewcia znów będziesz kusić nas nowymi jeżówkami? Napatrzymy się u ciebie i też będziemy chciały....
Ja jak na razie muszę zobaczyć czy moje świeżo zakupione pokażą się na przyszłą wiosnę.
Jak tak to wtedy się pomyśli...
Ja jak na razie muszę zobaczyć czy moje świeżo zakupione pokażą się na przyszłą wiosnę.
Jak tak to wtedy się pomyśli...
Ewuś takie centrum to fajna sprawa, ale i wyzwanie dla takiej roślinnej zakupoholiczki.ewarost pisze:Ewa fajna szkółka i piękne zakupy poczyniłaś Teraz w naturze można zobaczyć kwiaty to łatwiejszy wybór Piruette ma ciekawe kwiaty
Piruette jest cudna. Ma nieduże kwiatuszki, ale za to jakie boskie. Są różowo-brzoskwiniowe. Wypuszcza długie baty i trzeba je podpierać bo się kładą. Jest zdrowa i boska. Gorąco poleca, będziesz zadowolona
Nie mam nowych zdjęć Piruette ,ale rozkwitają kolejne różyczki to je pokażę
Pięknie pachnąca
równie piękna i ładnie pachnąca
A tutaj jest w wianuszku utworzonym przez różę Baronezze
I jeszcze raz one razem
I cała różowo- fioletowa