Prymula, pierwiosnek (Primula) cz.1
-
- 100p
- Od: 18 paź 2010, o 09:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Prymule
Ja nasiona pierwiosnków włożyłam na 3 dni do lodówki, 3 lutego posiałam, wyszły po 12 dniach sa maleńkie ale już pojawiają się właściwe liście ( siałam je pierwszy raz).
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
?? chyba nie muszą, o stratyfikacji przeczytałam na forum i dlatego wystawiłam na mróz, w poprzednich latach nie przemrażałam i było dobrze Na dniach będę siała resztę pierwiosnków w tym omszonego.tralaluszy pisze:A ząbkowane też muszą przemarznąć?
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
To jutro wysieję połowę i ustawię na zadaszonym balkonie, a resztę później od razu do gruntu.
Pozdrawiam - BabajAGA
- esony1
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Moje lidlowskie teraz siedzą w kartonie w ogródku, a na noc są na chłodnym oknie(10*C)..
- esony1
szukając wiosny w ogrodzie przyuważyłam że prymule zaczynają myśleć o kwitnieniu, ale gdzie w taką pogodę za oknem w tej chwili pada śnieg
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moich biedaków w ogóle nie widać spod śniegu, a wiem, że gdzieś tam są i czekają wiosny...
Wczoraj byłam na ogrodzie i właśnie prymule zaskoczyły mnie najbardziej. Mam różowe i białe. Białe w środku mają mnóstwo maleńkich pączków i będą chyba nawet ładniejsze od różowych. Dostałam je w zeszłym roku od znajomej i zauważyłam, że miały dużo większe kwiaty od różowych...może to jakaś inna odmiana
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje prymulki wczoraj w końcu wniosłam do domu, bo na zewnątrz chyba się nie doczekam rzadnych wschodów. Urządziłam im szklarniowe warunki, więc mam nadzieję, że się szybko wezmą do roboty.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja moje codziennie wynosiłem do ogrodu, aby sobie posiedziały, bo temperatury na plusie.
W niedzielę zapomniałem o nich, zostały na mrozie i marnie wyglądają
W niedzielę zapomniałem o nich, zostały na mrozie i marnie wyglądają
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Ja w tym roku mam tylko gruntowe, ale w zeszłym sadziłam do gruntu prymule z doniczek zakupione w Castoramie. Teraz wystawiają pojedyncze kwiatki, czyli mają się dobrze. Nie mogę doczekać się pełni ich kwitnienia, jak tylko słonko mocniej przygrzeje
Paulina
- esony1
moje prymulki siane 26 stycznia jutro będą pikowane, po przepikowaniu wstawię zdjęcie
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
A tej metody z prymulkami jeszcze nie próbowałam chociaż w necie mają ładną ofertę nasion. Pochwal się efektami jak coś wyjdzie to może w przyszłym roku też się o to pokuszę
Paulina