Moje skarby
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wando, pewnie że warto, za taką cenę w żadnym markecie nie widziałam storczyka w tak dobrym stanie
Może na wszelki wypadek zajrzyj do korzonków, ale z "zewnątrz" wygląda zdrowo i bardzo dorodnie
Ciekawa jestem jaki będzie mieć kolorek jak już Ci zakwitnie
Może na wszelki wypadek zajrzyj do korzonków, ale z "zewnątrz" wygląda zdrowo i bardzo dorodnie
Ciekawa jestem jaki będzie mieć kolorek jak już Ci zakwitnie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
witaj Wandziu, na moje oko twój nowy nabytek to Dendrobium kingianum, możesz je obejrzeć w moim wątku,moje pachniało i było koloru ...hmm biskupiego?
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Cię Wando serdecznie. Od rana podziwiam Twoja kolekcję i jestem pod wrażeniem. Trzymam kciuki za 'tacca', ja nie miałabym tyle odwagi. Możesz powiedzieć, jakie podłoże do nich zastosowałaś?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Guciu! Tacca przyszły w zwykłych kwadratowych doniczkach i w zwykłej ziemi ogrodowej. Tacca, która przyszła po tylko 4 dniowej podróży i z małym listkiem, który niestety usechł po ok. tygodniu, wypuściła następny. Ale niestety, wczoraj wieczorkiem zauważyłam, że też usycha. Wyjęłam z doniczki i zobaczyłam, że praktycznie nie ma korzeni, jest sama bulwka. Oczyściłam z ziemi, wymyłam i wsadziłam w kulki żelowe, w których ukorzeniam roślinki i reanimuję jednego falka. Może uda się ją uratować. Druga, ta, która była w podróży 3 tygodnie i nie miała ani jednego listka rośnie super. Ma jeden już całkiem spory liść i wypuszcza drugi.