Petunie
- mirek55522
- 100p
- Od: 29 mar 2012, o 04:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Petunie
Teraz to już na prawdę nic nie rozumiem . Myślałem że to tylko jedna roślinka a tu znalazłem
całe zastępy odmian milion bells.
https://www.google.com/search?q=million ... 00&bih=459
całe zastępy odmian milion bells.
https://www.google.com/search?q=million ... 00&bih=459
Nie ma takiej okoliczności życiowej która zwalniała by człowieka od myślenia.
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
Bogusia, nasiona Million Bells mam zebrane z własnej "uprawy" zeszłorocznej. Wiem, oczywiście z tego forum, że nie ma pewności, a nawet że jest bardzo mało prawdopodobne, że Million Bells z nasion własnych nie będą miały tych samych kolorów co pierwotne roślinki, tylko się wybarwią. Ale dla mnie nie ma to znaczenia, bo i tak zamierzam mnóstwo donic nimi obsadzić. Urzekają mnie swoją miniaturkowością i ilością kwiatów, szybkością przyrostu.. Dlatego kolor nie ma znaczenia.
W zeszłym roku miałam wiele różnych kwiatów na balkonie - to taki test był. I teraz wiem, że Million bells zdały ten egzamin na 5:)
Wysiewać w skrzynki będę pod w połowie marca. Tak myślę.
Lobelie też będę siać z własnych zebranych nasion.
W zeszłym roku miałam wiele różnych kwiatów na balkonie - to taki test był. I teraz wiem, że Million bells zdały ten egzamin na 5:)
Wysiewać w skrzynki będę pod w połowie marca. Tak myślę.
Lobelie też będę siać z własnych zebranych nasion.
Pozdrawiam, Anna
- cydynka
- 100p
- Od: 24 sty 2013, o 08:34
Atkaxxx a masz może więcej tych nasionek million bells?
Bo może byś się podzieliła
pozdrawiam cydynka
Bo może byś się podzieliła
pozdrawiam cydynka
pozdrawiam Monika
Powiem Ci Aniu, że dla mnie kolor też nie miałby znaczenia Na angielskich stronach widziałam, że mają nasiona Million Bells i myślałam, że może u nich kupowałaś. Mam nadzieję, że pokarzesz latem wyniki swoich eksperymentów, bo strasznie jestem ciekawa co Ci z tych nasion wyrośnie i jeżeli to będzie tylko kwestia różnicy koloru, a nie zupełnie innego wyglądu rośliny to może i ja się skuszę na zbieranie nasion z Milionerek
Pozdrawiam, Bogusia
-
- 100p
Dziewczyny, nie mam ich wiele, więc do podziału niestety nie będzie. Miałam tylko 1 skrzynkę i 1 doniczkę okrągłą z Million bells, więc i nasion nie jest wiele. Ale będę dawać znać jak idzie ich wzrost.
-- 28 sty 2013, o 14:39 --
Napisałam, że zamierzam mnóstwo donic nimi obsadzić. Oczywiście to mnóstwo w moim przypadku to 4 skrzynki, bo więcej mi na balkon nie wejdzie... Jeśli się wszystko pięknie uda, to zbiorę nasiona i będę się dzielić w kolejnym sezonie.
-- 28 sty 2013, o 14:39 --
Napisałam, że zamierzam mnóstwo donic nimi obsadzić. Oczywiście to mnóstwo w moim przypadku to 4 skrzynki, bo więcej mi na balkon nie wejdzie... Jeśli się wszystko pięknie uda, to zbiorę nasiona i będę się dzielić w kolejnym sezonie.
Pozdrawiam, Anna
Dziewczyny w wątku o lobelii pisały, że teraz najlepszy termin siewu wg kalendarza księżycowego to w najbliższym czasie 1 i 2 lutego, a że i tak miałam siać na początku lutego to chyba spróbuję w tym terminie
Pozdrawiam, Bogusia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj kupiłam petunie zwisającą typu surfinia,ale wysieję ja dopiero w II połowie lutego-zdąży uróść.
Halina
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Również miałam pozbierane nasionka millions bells ale niestety nic do tej pory nie powschodziło
Pozdrawiam Veronica
-
- 100p
w takim razie ja będę siała trochę wczesniej, nawet chyba w tym tygodniu. Jeśli nie wyjdą, to trudno, kupię gotowe sadzonki w maju.
Pozdrawiam, Anna
Moje wschodzą bardzo dobrze. Kolega widząc moje wysiewy w kotłowni, pytał czy to rzeżucha.
- iscar
- 100p
- Od: 18 lis 2008, o 01:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam!!! Grzegorz
-
- 100p
piękne te petunie Grzegorz. Bardzo lubię je za to, że są takie gęste i obficie kwitną.
Ja w tym roku mam z własnego siewu, ale właśnie podjęłam decyzję, że je zastąpię kupnymi, bo sa po prostu marne...
W tym roku nie zbieram już nasion i nie będę siała.. nie wzejdą takie jak te kupne. (mówię tutaj cały czas o million bells).
Zółtych nie spotkałam u mnie na rynku. Są inne kolory, w sumie 6 tylko, ale takich żółtych jak Twoje - nie ma.. a szkoda...
Ja w tym roku mam z własnego siewu, ale właśnie podjęłam decyzję, że je zastąpię kupnymi, bo sa po prostu marne...
W tym roku nie zbieram już nasion i nie będę siała.. nie wzejdą takie jak te kupne. (mówię tutaj cały czas o million bells).
Zółtych nie spotkałam u mnie na rynku. Są inne kolory, w sumie 6 tylko, ale takich żółtych jak Twoje - nie ma.. a szkoda...
Pozdrawiam, Anna