Kaktusy i sukulenty ANETY
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładna lobivia.
Co do pączka kwiatowego, to nie byłabym taka pewna, że to on. U mojej lobivki też takie cuś się zrobiło. Po 3 tyg okazało się, że to odrościk
Co do pączka kwiatowego, to nie byłabym taka pewna, że to on. U mojej lobivki też takie cuś się zrobiło. Po 3 tyg okazało się, że to odrościk
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to ciekawostka. Nie wiedziałam.Basia k pisze:Bardzo możliwe że jest to pąk kwiatowy,ale gdy mają za dużo wody pąki przekształcają się w odrosty
Jednak moja lobivka nie podlewana była od jesieni, więc jej pąk nie przekształcił się w odrościk.
Co fajniejsze tych odrościków pojawiło się już 8
Moje doniczkowce i sukulenty
Beciu ostatnio mam mało czasu i rzadko bywam na forum Pogoda cudowna ! dlatego też dużo czasu spędzam w ogrodzie , a kaktusy poszły na drugi plan . Po świętach postaram się wkleic nowe fotki , chociaż nic ciekawego się nie dzieje , pąków nie ma i raczej nie będzie - brak odpowiedniego zimowania
Mammillarka od Ciebie ma się dobrze
Mammillarka od Ciebie ma się dobrze
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie , wstyd , że tyle czasu nic nie napisałam , wkleiłam , ale pochłonięta "ryciem" w ogrodzie , zapomniałam o kaktusach Nie wiele mi kwitło , bo jak już wspominałam nie mam warunków na zimowanie , zimę spędzają na parapetach .
Kilka kwitnień Mammillarii przegapiłam - zapomniałam sfocic , teraz żałuję ale trudno , może w przyszłym roku , jak znów nie przegapię
Dodam jeszcze , że kilka mi padło w tym duża Mammillaria wildi , M. prolifera , Pleiospilos przedobrzyłam z podlewaniem , Senecio rowleyanus została niewielka sadzonka .
W dobre ręce poszły dwa olbrzymie Wilczomlecze trójżebrowe i Aloes ościsty . Miałam też inwazję przędziorów i wełnowców , długo walczyłam ale , myślę , że się udało , na razie robali nie widac ;)
Echonopsis eyriesii kwitł przez całe lato , co jakiś czas wypuszczał 2- 3 kwiaty , szkoda tylko , że tak krótko kwitną.
Mammillaria decipiens spp. camptotricha
Mammillaria polythele v.nudum
Mammillaria nejapensis
Kilka kwitnień Mammillarii przegapiłam - zapomniałam sfocic , teraz żałuję ale trudno , może w przyszłym roku , jak znów nie przegapię
Dodam jeszcze , że kilka mi padło w tym duża Mammillaria wildi , M. prolifera , Pleiospilos przedobrzyłam z podlewaniem , Senecio rowleyanus została niewielka sadzonka .
W dobre ręce poszły dwa olbrzymie Wilczomlecze trójżebrowe i Aloes ościsty . Miałam też inwazję przędziorów i wełnowców , długo walczyłam ale , myślę , że się udało , na razie robali nie widac ;)
Echonopsis eyriesii kwitł przez całe lato , co jakiś czas wypuszczał 2- 3 kwiaty , szkoda tylko , że tak krótko kwitną.
Mammillaria decipiens spp. camptotricha
Mammillaria polythele v.nudum
Mammillaria nejapensis