Azalia - problemy w uprawie w gruncie,choroby,szkodniki
Re: Azalia - problemy w uprawie
Nikt nie pomoże?
edit
Z opisywanej azalii dzisiaj oberwalam liscie i dodatkowo przecielam jeden ped zeby zobaczyc jaki jest w srodku. W srodku jest zielony. Czy jest szansa na jego odratowanie?
Proszę o używanie polskich znaków./ mod.jokaer
edit
Z opisywanej azalii dzisiaj oberwalam liscie i dodatkowo przecielam jeden ped zeby zobaczyc jaki jest w srodku. W srodku jest zielony. Czy jest szansa na jego odratowanie?
Proszę o używanie polskich znaków./ mod.jokaer
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Azalia
Niezbyt wyraźne są te zdjęcia, ale one wyglądają jakby więdły.
Czy nie mają za sucho, a może coś jest nie tak z korzeniami? Sprawdzałaś?
Czy nie mają za sucho, a może coś jest nie tak z korzeniami? Sprawdzałaś?
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Nie mialy za sucho, z korzeniami tez wszystko dobrze. Dzisiaj odkrylam kolejna chora azalie z tymi samymi objawami. Wszystkie liscie byly z przebarwieniami, wiec je oberwalam i krzewy na ta chwile sa gole. Jutro robie oprysk Topsinem, dwie azalie jeszcze sa w porzadku, ale nie wiem jak dlugo.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 wrz 2013, o 06:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KasiaM u mnie jest podobnie.. żółta azalia miała dużo pąków kwiatowych, lecz w pewnym momencie przestały rosnąć (nabrzmiewać). Część tych kwiatuszków nawet się rozwinęła, ale były takie mizerniutkie . Azalia wypuściła nawet listki, które po czasie też zaczęły więdnąć razem z tymi nierozwiniętymi kwiatami. Myślałam, że coś jej podgryza korzenie, lecz po wykopaniu okazało się, że korzenie są w porządku. Na pewno nie miała za sucho, ponieważ druga azalia czerwona, na innym miejscu pięknie zakwitła (u mnie to raczej mogą mieć za mokro, tak podlewam ). Nie wiem co jej jest . Przesadziłam na nowe miejsce w ubiegłym tygodniu, może przeżyje..
-- 11 cze 2019, o 05:43 --
aa.. jeszcze jedno, listki mojej azali nie miały żadnych przebarwień, były młode jasnozielone...
-- 11 cze 2019, o 05:43 --
aa.. jeszcze jedno, listki mojej azali nie miały żadnych przebarwień, były młode jasnozielone...
Re: Azalia
Czas azalii już minął, przekwitły, teraz będą tworzyć pąki na przyszły sezon.Jeżeli jest zdrowa, nie żółknie, nie schnie, to ok.
Re: Azalia - problemy w uprawie w gruncie,choroby,szkodniki
Dzięki wielkie