Storczyki Pauli :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Pauli :)
Cudownie wygląda te okno z półeczką z przodu. Wspaniała harmonia koloru ścian i zasłonek z twoimi storczykami. A to nowe Oncidium świetnie pasuje do całości. Zresztą wszystkie nowe są cudowne. Ja też bym chciała by mama kupowała mi kwiatki, bo unas to na odwrót, ja kupuję jej i uczę dopiero hodowli storczyków.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paula oncidium śliczne, ale marzy mi się taka cudowna miniaturka jak Twoja...Przypomina mi kolorkiem dojrzewającą na slońcu brzoskwinię...coż za kolor i tyle kwiatuszków
Joane - dziękuję za miłe słowa
justus żaden probem - mówisz i masz jak chcesz mogę Ci kupić taką miniaturkę i wysłać
justus żaden probem - mówisz i masz jak chcesz mogę Ci kupić taką miniaturkę i wysłać
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Paula, dzięki wielkie...teraz poluję na katlejkę Ale będę na pewno szukać kiedyś, to wiem, gdzie mam się zgłosić
Przesliczne to Oncidium, pewnie bedzie skore do powtarzania kwitnienia, więc często bedzie tu gościlo
- aogyy
- 100p
- Od: 30 wrz 2009, o 18:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulo miniaturka prześliczna, onciudium słodkie, a parapecik ..... jak marzenie
Pozdrawiam Agnieszka
Moje storczyki
Moje storczyki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Piękne masz storczyki Taka zimowa wiosna na parapecie - kolorowo, że aż miło popatrzeć
Phalaenopsis multiflora (choć mi się wydaje, że to jest jedynie nazwa serii itp. producenta, a nie gatunek) śliczny, ma kolorek niespotykany, taki ceglasty
Tylko jak na moje oko, miniaturką on nie jest... albo zdjęcie trochę przekłamuje, bo porównania nie ma A w jakiej wielkości doniczce rośnie
Phalaenopsis multiflora (choć mi się wydaje, że to jest jedynie nazwa serii itp. producenta, a nie gatunek) śliczny, ma kolorek niespotykany, taki ceglasty
Tylko jak na moje oko, miniaturką on nie jest... albo zdjęcie trochę przekłamuje, bo porównania nie ma A w jakiej wielkości doniczce rośnie
Witam po dłuuuugiej przerwie ;(
Doszło mi kilkanaście nowych storczyków, szczerze się pochwalę, że od czasu jak we wrześniu się w nich zakochałam, to do dnia dzisiejszego udało mi się zebrać ich.... 65 sztuk
Niestety większość z nich teraz odpoczywa, ale kilka kwitnie
To mój dzisiejszy nabytek
Wielkie Cymbidium, kupione ponad miesiąc temu
Też dzisiejszy nabytek, nieśmiało się zaczyna ujawniać (jestem dumna z tego zakupu, bo jest naprawdę bardzo duży i był przeceniony z 97 zł na 26
Moje osobiste kwitnienie
A ten w środku przy pniu ma malutką bulwę
Reszta niestety jeszcze śpi, większość Dendrobium powypuszczała małe psb, kilkanaście Phalaenopsisów przedłuża badylki ;)
Doszło mi kilkanaście nowych storczyków, szczerze się pochwalę, że od czasu jak we wrześniu się w nich zakochałam, to do dnia dzisiejszego udało mi się zebrać ich.... 65 sztuk
Niestety większość z nich teraz odpoczywa, ale kilka kwitnie
To mój dzisiejszy nabytek
Wielkie Cymbidium, kupione ponad miesiąc temu
Też dzisiejszy nabytek, nieśmiało się zaczyna ujawniać (jestem dumna z tego zakupu, bo jest naprawdę bardzo duży i był przeceniony z 97 zł na 26
Moje osobiste kwitnienie
A ten w środku przy pniu ma malutką bulwę
Reszta niestety jeszcze śpi, większość Dendrobium powypuszczała małe psb, kilkanaście Phalaenopsisów przedłuża badylki ;)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No Paula piękny nabytek!Cumbidium pewnie też zdrowiusieńkie,ma takie piękne liście.A z tą ilością w szybkim tempie dostaniesz się do Księgi Ginessa!!Czego Ci szczerze życzę .Twoje własne kwitnienia też piękne.O tej porze roku cieszy nas każdy listeczek i kwiatuszek.