Moja działka-danutab cz.3
- fela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Część ogrodu masz na podobnej skarpie jaka jest u mnie i tak pięknie na niej zaaranżowałaś rośliny. Tyle tu miejsc wypoczynkowych, zacienionych tarasów, intymnych zaciszy o których marzę, których tak bardzo mi brak. Masz dużo ciekawych roślin, choć wiem, że dziś zobaczyłam tylko migawki z tego ogrodu, ale z przyjemnością będę go odkrywać, bo choćby takie cudo jak clematis Cassandra widzę po raz pierwszy. Bardzo piękny i bogaty w piękne kwiaty ogród.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, wpadłam zobaczyć co u Ciebie słychacć i już od pierwszej strony zrobiło mi się cieplutko
Twój letni ogród jest przepiękny masz tyle gatunków roślin...
no i zakupy wiosenne gratuluję... Patrząc na Twoje kwitnące parapety - jakby wiosna się zbliżała, tylko za oknem zima...
Twój letni ogród jest przepiękny masz tyle gatunków roślin...
no i zakupy wiosenne gratuluję... Patrząc na Twoje kwitnące parapety - jakby wiosna się zbliżała, tylko za oknem zima...
Wiesiu na pewno się doczekasz rozrostu i większych kwiatów.
Goryczko teraz gdy były mrozy nie było śniegu temp.dochodziła do -15 stopni, No ale zobaczymy co będzie co roku są jakieś straty u każdego. Będzie okazja do kupienia czegoś nowego.
Renatko skoro nie mogę się cieszyć w tej chwili kwiatami na działce muszę sie pocieszać kwiatami w domu.Za kilka dni będą zaczynać kwitnąć amarylisy.
AniuDS ten patyczek to moja Bugenvilla.
Felu mnie również się u Ciebie bardzo podobało a zatem na pewno będziemy się odwiedzać i podziwiać coś nowego.
Ewo zakupów trochę zrobiłam ale jeszcze nie otrzymałam ponieważ będą wysyłane gdy będą plusowe temperatury.Jedyne co dostałam to lilie, ale te miałam zamówione dużo wcześniej gdy było
cieplej a teraz siedzą w lodówce i mają się całkiem dobrze są twarde i zdrowe i wolno puszczają.
Myślę że w takim stanie przynajmniej miesiąc wytrzymają ,oto one.
ten mały amarylis ma 2 pędy a 3 wychodzi ze środka , myślałam że to liście, a to pąk kwiatowy.
no i dalej kwitnący sabotek oraz pierwiosnek
Goryczko teraz gdy były mrozy nie było śniegu temp.dochodziła do -15 stopni, No ale zobaczymy co będzie co roku są jakieś straty u każdego. Będzie okazja do kupienia czegoś nowego.
Renatko skoro nie mogę się cieszyć w tej chwili kwiatami na działce muszę sie pocieszać kwiatami w domu.Za kilka dni będą zaczynać kwitnąć amarylisy.
AniuDS ten patyczek to moja Bugenvilla.
Felu mnie również się u Ciebie bardzo podobało a zatem na pewno będziemy się odwiedzać i podziwiać coś nowego.
Ewo zakupów trochę zrobiłam ale jeszcze nie otrzymałam ponieważ będą wysyłane gdy będą plusowe temperatury.Jedyne co dostałam to lilie, ale te miałam zamówione dużo wcześniej gdy było
cieplej a teraz siedzą w lodówce i mają się całkiem dobrze są twarde i zdrowe i wolno puszczają.
Myślę że w takim stanie przynajmniej miesiąc wytrzymają ,oto one.
ten mały amarylis ma 2 pędy a 3 wychodzi ze środka , myślałam że to liście, a to pąk kwiatowy.
no i dalej kwitnący sabotek oraz pierwiosnek
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu śliczny ten sabotek ...i ma ładne liście.
Ponoć po 21 marca ma być cieplej ale ja jakoś w to szczerze wątpię.
Ponoć po 21 marca ma być cieplej ale ja jakoś w to szczerze wątpię.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Sabotek bez uroku, faktycznie ciężka z nim sprawa?
Czytałam, że w niedoświadczonych rękach może szybko paść
Czytałam, że w niedoświadczonych rękach może szybko paść
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusiu ,ale masz piekne kwiatki . Pierwiosnek, sabotek i amarylis . U mnie tylko prymulki przypominają o nadejściu wiosny . Widac ,że cebule eleganckie wielgachne i zdrowe no i już zaczynają pokazywać nosy
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, piszę u Ciebie, bo widzę, że pytasz o Scarlet drugi raz a ja już Ci odpisałam chyba dwie strony wcześniej (u mnie), ta róża nazywa się Scarlet Moss i to na pewno pachnąca miniatura. Nie dodałaś drugiego członu nazwy i stąd zamieszanie
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5640
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5640
Elu mnie też się podobają liście tego sabotka między innymi dlatego go kupiłam. Jeśli chodzi
o tegoroczną zimę to nie wygląda na to by chciała szybko odejść.Jednak wszystko jest możliwe.
AniuDS ja nie uznaję moje ręce za doświadczone i też mi się wiele nie udaje.Co do sabotka nie uważam że jest trudny w utrzymaniu.Traktuję go tak samo jak pozostałe storczyki.Co do Scarlet to wybacz że musiałaś ponownie pisać to samo.Niestety następnego dnia patrzyłam u Ciebie ale nic nie było, później zapomniałam, dzisiaj mi się przypomniało i zapytałam.
Igorze mam 6 cebulek 2 nie będą kwitły, a tylko ten jeden ma 3 pędy 1 m 2 pędy a pozostałe po 1 pędzie. Sabotka Ci bardzo życzę jest bardzo wdzięczny.
Jadziu cebulki lilii już od miesiąca są w lodówce, maja już małe dzióbki ale one już takie przyszły
mam nadzieję że jeszcze z miesiąc tam wytrzymają.Miałam 2 donice z Hiacyntami jeden już przekwitł.teraz kwitnie następna doniczka a zapach kwiatów unosi się po całej kuchni.
Wczoraj było około 5 cm śniegu dzisiaj już jest 10cm śniegi i dalej sypie.Tak wygląda zima przez moje okno.
o tegoroczną zimę to nie wygląda na to by chciała szybko odejść.Jednak wszystko jest możliwe.
AniuDS ja nie uznaję moje ręce za doświadczone i też mi się wiele nie udaje.Co do sabotka nie uważam że jest trudny w utrzymaniu.Traktuję go tak samo jak pozostałe storczyki.Co do Scarlet to wybacz że musiałaś ponownie pisać to samo.Niestety następnego dnia patrzyłam u Ciebie ale nic nie było, później zapomniałam, dzisiaj mi się przypomniało i zapytałam.
Igorze mam 6 cebulek 2 nie będą kwitły, a tylko ten jeden ma 3 pędy 1 m 2 pędy a pozostałe po 1 pędzie. Sabotka Ci bardzo życzę jest bardzo wdzięczny.
Jadziu cebulki lilii już od miesiąca są w lodówce, maja już małe dzióbki ale one już takie przyszły
mam nadzieję że jeszcze z miesiąc tam wytrzymają.Miałam 2 donice z Hiacyntami jeden już przekwitł.teraz kwitnie następna doniczka a zapach kwiatów unosi się po całej kuchni.
Wczoraj było około 5 cm śniegu dzisiaj już jest 10cm śniegi i dalej sypie.Tak wygląda zima przez moje okno.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Danusiu, sabotek prześliczny. Taki bardzo egzotyczny
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- JAKUCH
DANUSIU u mnie równiez śniegu multum . Teraz zaczyna trochę podmarzac . Krysia pisze ,że od czwartku ma być wiosna
- JAKUCH
Wszystkie piękne królowe . Danusiu trzeba miec nadzieję ,że to bedzie prawda . Nie mamy innego wyjścia . Meinzner bardzo delikatny lila . Mam podobny kolor i jest NN . Myślałam ,że to będzie również de Gaule ,ale niestety niby ten sam ,ale nie ten sam
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witaj Danusiu, Przepiekny kolor i pokrój róży Wersal. Nie znalazłam jej na Helpmefind, może wiesz o niej coś wiecej ?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki