Ogród Marii Michalskiej
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marii Michalskiej
Obcinałaś już róże? A ja cały czas zastanawiam się czy to nie za wcześnie, boję się że po przycięciu przymrozki mogą im zaszkodzić
Paulina
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Marysiu ja też pozwoliłam sobie na zwiedzenie twojego ogrodu i jestem pod wielkim wrażeniem Ja też już zajmuję się ogrodem od prawie 30 lat,bo najpierw przy boku babci,a teraz to sama gospodaruje jakieś 6 lat Pozdrawiam serdecznie
Paola 1 A róże obcinałam tylko pod blokiem bo jest cieplej. Natomiast na działce jeszcze nie ma mowy. Bo za zimno. pozdrawiam
Arabelo - nazywasz się jak powojnik "Arabela" właśnie go mam i zastanawiam się czy się przechował bo dzisiaj patrzyłam ale jeszcze ani, ani. Może za pare dni będzie więcej wiosny. pozdrawiam
Arabelo - nazywasz się jak powojnik "Arabela" właśnie go mam i zastanawiam się czy się przechował bo dzisiaj patrzyłam ale jeszcze ani, ani. Może za pare dni będzie więcej wiosny. pozdrawiam
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witam to ja rezerwuję hosty każda po jednej tej z kręconymi liśćmi i chyba druga patriot i zielona z żółtą. Ta cała zielona to nie. A może sa jeszcze inne a ja przeoczyłam. wezmę te po 3 zł tylko z tymi kręconymi za 4zł i jeden ciemiernik. Zapisz mnie proszę i daj znać jak ruszy sprzedaż
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Marysiu taki sobie nik wybrałam z czeskiej bajki,którą uwielbiałam,a na imię mam Lucyna Dziś zakupiłam dwie róże tej samej odmiany,ale nie pamiętam nazwy Czerwona ma być z jakimś akcentem,ale zapytam na następny rynek o nazwę i zapiszę sobie.
Jakie masz kolory ciemierników?
Jakie masz kolory ciemierników?
witam Cię odpowiadam że ciemierniki mam białe z lekko zielonym gardzielem. A jeszcze mam z takich które się rozsiewają i teraz zaczynają kwitnąć.Znajdę nazwę to napiszę.pozdrawiam
Szyszunia .zapisałam tylko nie rozumię o jakiej hoScie drugiej piszesz.podaj zdjęcie na str. pozdrawiam i pisz na PW.
dzisiaj fatalny smutny , pada deszcz ze śniegiem, ale mimo to wybrałam się na działkę szykać znaków wiosny .Otóż o dziwo wynużyły nosy cesarskie korony .Tznak że lada chwila jak przypłynie ciepełko to będziecoraz więcej widocznej wiosny. pozdrawiam forumowiczów.
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Oj to dobra wiadomość. Ja też pobiegnę jutro sprawdzić, czy moje korony też wystawiają swoje główki
Paulina
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Moje korony jeszcze się nie pchaja do życia ,ale już nie długo..
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu zaglądam do Twojego drugiego ogrodu, ale tam niestety nie mogę pisać (nie mam takiej opcji) dlatego piszę tutaj
W związku z Twoim wpisem, cytuję:
"Sylwio Sirena witaj chciałabym abyś może sobie coś upatrzyła z oferty bo przesyłka np. kurierska kosztuje 15 zł i jest na drugi dzień ale nie mam sumienia aby miodunkę przesyłać za 6 zł .Miodunkę dostaniesz gratis. Napisz co Ty na to. pozdrawiam"
Chciałabym podpowiedzieć, że miodunka spokojnie zmieści się w kopercie bąbelkowej A4, a może i nawet A5, wysyłasz w poniedziałek i list dochodzi w środę lub czwartek.
W takiej kopercie roślinki maja się bardzo dobrze, a koszt, taki jak listu.
Przesyłka kurierska opłaci się wtedy, kiedy wysyłasz duże roślinki, albo dużo roślin
W związku z Twoim wpisem, cytuję:
"Sylwio Sirena witaj chciałabym abyś może sobie coś upatrzyła z oferty bo przesyłka np. kurierska kosztuje 15 zł i jest na drugi dzień ale nie mam sumienia aby miodunkę przesyłać za 6 zł .Miodunkę dostaniesz gratis. Napisz co Ty na to. pozdrawiam"
Chciałabym podpowiedzieć, że miodunka spokojnie zmieści się w kopercie bąbelkowej A4, a może i nawet A5, wysyłasz w poniedziałek i list dochodzi w środę lub czwartek.
W takiej kopercie roślinki maja się bardzo dobrze, a koszt, taki jak listu.
Przesyłka kurierska opłaci się wtedy, kiedy wysyłasz duże roślinki, albo dużo roślin
Halinko dziękuję za podpowiedż .Masz rację bombelkowe to są z takim zabezpieczeniem. Ja chcę Cię zapytać jak pogrubiasz np. imię bo w word juak piszę pismo to wiem a tu? napisałam do Ciebie na PW.
cesarskie KORONY się wyłaniają i trzeba zabezpieczać przed szkodnikami bo szkoda kwiatów.