Działka korzo_m cz. 4
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 4
I mnie dziś wiatr pokrzyżował plany .. zimno okropne.. ale i ja się nie poddałam - popracowałam aparatem
Teraz ręce i nos mam fioletowe - a czy było warto - zobaczę wieczorem
To niebieskie to cebulica ???
Piękne masz kolorki pierwiosnków No i te cudne krokusy
Teraz ręce i nos mam fioletowe - a czy było warto - zobaczę wieczorem
To niebieskie to cebulica ???
Piękne masz kolorki pierwiosnków No i te cudne krokusy
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko widzę, że i pierwiosnki mocno podmarznięte po tej zimie.
U mnie to samo niestety.
Ale ważne, że będą kwitły.
U mnie to samo niestety.
Ale ważne, że będą kwitły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Bernadetko w czwartek u mnie też okropnie wiało, na szczęście na ten dzień zaplanowałam mało pracy i wszystko udało mi się wykonać.
Nie znam dokładnie nazwy niebieskich kwiatów, cały czas chodzi mi po głowie, że to chinodoxa, ale na 100% nie jestem pewna.
Pierwiosnki to z mojego wysiewu, cieszę się bo widzę wokól nich małe siewki więc plewiłam bardzo uważając aby maleństw nie wyrwać.
Grażynko nie tylko pierwiosnki mam przemarznięte, te brzydkie listeczki wokół kwiatów już usunęłam. Teraz jakoś wygladają , ale do pięknego wyglądu jeszcze im daleko.
Przed chwilą zaczęło padać, deszcz pokrzyżował plany, a tyle prac zaplanowanych. Pokażę jak zmieniamy wygląd studni, która do tej pory bardzo szpeciła swoim wyglądem
Jeszcze w czwartek rano wyglądała tak
a dziś tak
etapy jej zmian będę pokazywała na bieżąco.
Nie znam dokładnie nazwy niebieskich kwiatów, cały czas chodzi mi po głowie, że to chinodoxa, ale na 100% nie jestem pewna.
Pierwiosnki to z mojego wysiewu, cieszę się bo widzę wokól nich małe siewki więc plewiłam bardzo uważając aby maleństw nie wyrwać.
Grażynko nie tylko pierwiosnki mam przemarznięte, te brzydkie listeczki wokół kwiatów już usunęłam. Teraz jakoś wygladają , ale do pięknego wyglądu jeszcze im daleko.
Przed chwilą zaczęło padać, deszcz pokrzyżował plany, a tyle prac zaplanowanych. Pokażę jak zmieniamy wygląd studni, która do tej pory bardzo szpeciła swoim wyglądem
Jeszcze w czwartek rano wyglądała tak
a dziś tak
etapy jej zmian będę pokazywała na bieżąco.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dorotko...
Wiosenka u Ciebie pełną parą... ale nie zazdroszczę Ci pikowania takiej ilości siewek...
Chyba że będziesz bezpośrednio do ziemi małe kępki sadzić.
Wiosenka u Ciebie pełną parą... ale nie zazdroszczę Ci pikowania takiej ilości siewek...
Chyba że będziesz bezpośrednio do ziemi małe kępki sadzić.
- korzo_m
Gabrysiu a ja przed chwilą przeczytałam na Twoim blogu, że kapustka już rośnie. Tak jak Magda proszę otwórz swój wątek na forum.
Nie będę pikowała tych maleństw, niech rosną razem póżniej posadzę kępkami. Już dawno obiecywałam sobie, że kończę z wysiewami, ale postanowienie idzie precz.
Roślinki na rabatkach rosną w oczach, a teraz jak deszczyk je podlewa to myślę ,że w przyszłym tygodniu pokażę nowe kwitnące kwiatuszki.
Nie będę pikowała tych maleństw, niech rosną razem póżniej posadzę kępkami. Już dawno obiecywałam sobie, że kończę z wysiewami, ale postanowienie idzie precz.
Roślinki na rabatkach rosną w oczach, a teraz jak deszczyk je podlewa to myślę ,że w przyszłym tygodniu pokażę nowe kwitnące kwiatuszki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
No nie mogę już się doczekać na te fotki.
U mnie też pada i nici z roboty.
Ale rano zdążyłam podwiązać jeżyny do podpór, więc dzień nie jest stracony.
A jutro zapowiada się dzień siedzenia w domu, więc idę ....
U mnie też pada i nici z roboty.
Ale rano zdążyłam podwiązać jeżyny do podpór, więc dzień nie jest stracony.
A jutro zapowiada się dzień siedzenia w domu, więc idę ....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Dorotko, ja praktycznie nic nie mam wysiane... jedynie heliotropy, które w tym roku są tak marne, że nie wiem co z nich będzie.
No i kobea oczywiście... pomidory kupię gotowe, no i jakieś jednoroczne pewnie też.
A jeśli chodzi o wątek... cóż... zaczynacie mnie przekonywać...
Co się nie robi dla "starych" przyjaciół... ale jeszcze nie dojrzałam...
No i kobea oczywiście... pomidory kupię gotowe, no i jakieś jednoroczne pewnie też.
A jeśli chodzi o wątek... cóż... zaczynacie mnie przekonywać...
Co się nie robi dla "starych" przyjaciół... ale jeszcze nie dojrzałam...
- korzo_m
Grażynko ja też dziś przywiązałam gałązki jeżyny Zaczęłam plewić truskawki i deszcz mnie przegonił.
W przyszłym tygodniu spróbuję umówić oracza, posieję rzodkiewkę , kapustki, mam też nasionka cebuli siedmiolatki, szczypiorku, zrobię nad nimi tuneliki foliowe i okryję włókniną.
A prace przy studni jak pogoda pozwoli ruszą w poniedziałek, a póżniej będzie przerwa, bo mąż wyjeżdża.
Gabrysiu aż serducho mi się uśmiechnęło Twoja działka jest warta pokazywania, ja mogę te same widoki kilka razy przeglądać.
Kobeę też wysiałam fioletową i tu spotkało mnie miłe zaskoczenie na 6 nasionek 100% wykiełkowało. Heliotropu tego roku nie siałam. Jak postawię foliak to wtedy wysieję cynie i astry. Pomidorków już mam popikowane 42 szt a następne czekają , mam wysiane 3 odmiany papryki- wiesz ja tak hurtowo, a jak są plony to rozdaję - chętnych wtedy dużo. No i smak zupełnie inny niż ze sklepu.
W przyszłym tygodniu spróbuję umówić oracza, posieję rzodkiewkę , kapustki, mam też nasionka cebuli siedmiolatki, szczypiorku, zrobię nad nimi tuneliki foliowe i okryję włókniną.
A prace przy studni jak pogoda pozwoli ruszą w poniedziałek, a póżniej będzie przerwa, bo mąż wyjeżdża.
Gabrysiu aż serducho mi się uśmiechnęło Twoja działka jest warta pokazywania, ja mogę te same widoki kilka razy przeglądać.
Kobeę też wysiałam fioletową i tu spotkało mnie miłe zaskoczenie na 6 nasionek 100% wykiełkowało. Heliotropu tego roku nie siałam. Jak postawię foliak to wtedy wysieję cynie i astry. Pomidorków już mam popikowane 42 szt a następne czekają , mam wysiane 3 odmiany papryki- wiesz ja tak hurtowo, a jak są plony to rozdaję - chętnych wtedy dużo. No i smak zupełnie inny niż ze sklepu.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam prymulki i krokusiki u ciebie piękne ,a i studnia zaczyna się robić coraz ładniejsza .Zapraszam do mnie.
- korzo_m
andrzejek studnia coraz bardziej mi się podoba, dziś konstrukcja metalowa została pomalowana na kolor brązowy. Teraz kilka dni przerwy przy pracach koło niej.
Dzisiaj był bardzo pracowity dzień, udało mi się wyplewić truskawki, poziomki, bardzo marnie wygladają one po tej zimie, liczę że teraz się zabiorą. Zrobiłam malutki, niski tunelik posiałam w nim kapustki, a pod włókniną rzodkiewkę, koperek, sałatę i bób.
Dzisiaj był bardzo pracowity dzień, udało mi się wyplewić truskawki, poziomki, bardzo marnie wygladają one po tej zimie, liczę że teraz się zabiorą. Zrobiłam malutki, niski tunelik posiałam w nim kapustki, a pod włókniną rzodkiewkę, koperek, sałatę i bób.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Coraz więcej kwiatów Dorotko u Ciebie.
Ja dzisiaj wypaliłam wszystkie suche badyle i gałęzie po zimie.
Mój warzywnik jeszcze w rozsypce, muszę najpierw wszystko przekopać z kompostem i zrobić nowe ramówki.
Siać będę chyba w przyszłym tygodniu.
Oby tylko pogoda była.
Ja dzisiaj wypaliłam wszystkie suche badyle i gałęzie po zimie.
Mój warzywnik jeszcze w rozsypce, muszę najpierw wszystko przekopać z kompostem i zrobić nowe ramówki.
Siać będę chyba w przyszłym tygodniu.
Oby tylko pogoda była.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko to prawda coraz więcej kwiatów. Każdy dzień przynosi jakąś nowość kwiatową
Ja czekam na oracza, jak tylko poletko będzie przygotowane to ruszam do prac warzywnych pełną parą.
Dzisiaj z powodu smutnej uroczystości rodzinnej miałam dzień przerwy od prac ogrodowych, ale po powrocie dla poprawy samopoczucia pstryknęłam kilka zdjęć
zaczyna kwitnąć pierwszy skalniaczek, nie znam jego nazwy
Ja czekam na oracza, jak tylko poletko będzie przygotowane to ruszam do prac warzywnych pełną parą.
Dzisiaj z powodu smutnej uroczystości rodzinnej miałam dzień przerwy od prac ogrodowych, ale po powrocie dla poprawy samopoczucia pstryknęłam kilka zdjęć
zaczyna kwitnąć pierwszy skalniaczek, nie znam jego nazwy