Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
Ale łan rubrum Mam nadzieję, że u mnie też tak się rozrośnie i ukwieci
Bernaciu... cudne zdjęcia i warto było czekać na Twoją wiosnę
Przykro z powodu białej serduszki... ale może jeszcze wyskoczy, takie były zimniska...
Bernaciu... cudne zdjęcia i warto było czekać na Twoją wiosnę
Przykro z powodu białej serduszki... ale może jeszcze wyskoczy, takie były zimniska...
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Izuniu tu.ja ... piękne dzięki za tak miłe słowa ..
Mój rośnie 3 rok .. nie jest wcale taki duży .. ale kwitł ładnie - rzeczywiści
Izuniu - aleb -azi Dziękuję
serduszkę zakupiłam na wiosnę ... taką w woreczku - na razie nic nie widać .. ale może jeszcze .. może ..
Mój rośnie 3 rok .. nie jest wcale taki duży .. ale kwitł ładnie - rzeczywiści
Izuniu - aleb -azi Dziękuję
serduszkę zakupiłam na wiosnę ... taką w woreczku - na razie nic nie widać .. ale może jeszcze .. może ..
- Miiriam
No to jeszcze kilka fotek - dochodzę do wprawy .. ale na razie to taki zaległościowy misz - masz ...
Czyżby brunnerka ????
Forsycję trzeba zdecydowanie przyciąć ...
Pierwiosnki zachwyciły mnie tej wiosny ...
Tulipanek nn - zakwitł tylko 1 kwiat - czy trzeba je przesadzić na nowe miejsce ?
Miodunka - właśnie zakupiłam inną ( nn ) odmianę w szkółce w Jaworniku - chciałabym mieć ich więcej
Czyżby brunnerka ????
Forsycję trzeba zdecydowanie przyciąć ...
Pierwiosnki zachwyciły mnie tej wiosny ...
Tulipanek nn - zakwitł tylko 1 kwiat - czy trzeba je przesadzić na nowe miejsce ?
Miodunka - właśnie zakupiłam inną ( nn ) odmianę w szkółce w Jaworniku - chciałabym mieć ich więcej
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Cię Bernadetto!
U nas kamień jest na wagę złota bo w okolicy jest go mało a jednak przydałby się na działce tak jak u Ciebie.Ja gnojówkę z nawozu gołębiego robię drugi raz, do beczki wsypałem pełny worek po paszy tzn.około 25 kg.Gdy zakończy fermentację po 3- 4 tygodniach będę go używał w stosunku 1:10 do zasilania wszystkiego co wymaga nawożenia za wyjątkiem roślin kwiatowych w skrzynkach obok domu.Poprzednio robiłem gnojówkę z krowich placków ale teraz okoliczni rolnicy nie mają krów.Robię również gnojówkę z pokrzyw i skrzypu.
Pozdrowienia Edward
U nas kamień jest na wagę złota bo w okolicy jest go mało a jednak przydałby się na działce tak jak u Ciebie.Ja gnojówkę z nawozu gołębiego robię drugi raz, do beczki wsypałem pełny worek po paszy tzn.około 25 kg.Gdy zakończy fermentację po 3- 4 tygodniach będę go używał w stosunku 1:10 do zasilania wszystkiego co wymaga nawożenia za wyjątkiem roślin kwiatowych w skrzynkach obok domu.Poprzednio robiłem gnojówkę z krowich placków ale teraz okoliczni rolnicy nie mają krów.Robię również gnojówkę z pokrzyw i skrzypu.
Pozdrowienia Edward
- Miiriam
Witaj Własnie skończyłam pracę i zaraz się położę
Dziękuję za podpowiedź
Ja nigdy jeszcze nie robiłam gnojówki - a jak się robi z pokrzyw? mam jej trochę na działce
A na dobranoc - tak kwitną mi gerbery - kupione w marnym stanie ( po 1,5 zł ) w Tesco
Dziękuję za podpowiedź
Ja nigdy jeszcze nie robiłam gnojówki - a jak się robi z pokrzyw? mam jej trochę na działce
A na dobranoc - tak kwitną mi gerbery - kupione w marnym stanie ( po 1,5 zł ) w Tesco
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Fajne te gerberki.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać, ze masz rączki do kwiatów iście zielone.
Wszystko w nich pięknieje i kwitnie dorodnie.
Wszystko w nich pięknieje i kwitnie dorodnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Bernadetko, ale pokaz. Masz przepiękne rośliny. Epimedium do tej pory nie znałam, ale jestem pod wrażeniem. Napisz, czy jest trudne w uprawie?
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Miiriam
Witajcie mili Goście
beatann Dziękuję - też się z nich bardzo cieszę ... to moje pierwsze gerbery .. i już kilka miesięcy mi kwitną nieprzerwanie ...
Grażynko - ręce to ja mam .. zielone od chwastów ( mlecze ) i brązowe od ziemi .. bo jakoś tak się składa, że rękawiczki dziwnie i zupełnie nie wiadomo kiedy znikają z moich dłoni i później ich lokalizacja jest prawie niemożliwa ...
Dorotko - Epimedium dostałam od Kogoś z Forum ( nie pamiętam od Kogo , ale ciepło o Ofiarodawcy myślę ) Właściwie jest bezproblemowe - tylko w pierwszym roku się przestraszyłam , ze nornice sobie z nim poradziły - bo korytarze znalazłam w tym miejscu ... ale na szczęście , obawy były przedwczesne. Rośnie u mnie w lekkim półcieniu - i to wszystko co z nim robię. zachwyca mnie kwiatami i później pięknie wybarwionymi listkami .. W tym roku sadzonki powędrowały do kilku innych ogrodów - nawet dzisiaj coś ukopałam koleżance ...
Jeżeli chcesz to jesienią podeślę Ci sadzonkę - teraz już nie obiecuje - bo roślinka jest już dość duża - i dodatkowo już sporo jej rozdałam - jak podrośnie - to się przypomnij. Chętnie się podzielę.
A własnie niedawno dokupiłam na forum 2 inne epi - o żółtych kwiatach. I z niecierpliwością na nie czekam
beatann Dziękuję - też się z nich bardzo cieszę ... to moje pierwsze gerbery .. i już kilka miesięcy mi kwitną nieprzerwanie ...
Grażynko - ręce to ja mam .. zielone od chwastów ( mlecze ) i brązowe od ziemi .. bo jakoś tak się składa, że rękawiczki dziwnie i zupełnie nie wiadomo kiedy znikają z moich dłoni i później ich lokalizacja jest prawie niemożliwa ...
Dorotko - Epimedium dostałam od Kogoś z Forum ( nie pamiętam od Kogo , ale ciepło o Ofiarodawcy myślę ) Właściwie jest bezproblemowe - tylko w pierwszym roku się przestraszyłam , ze nornice sobie z nim poradziły - bo korytarze znalazłam w tym miejscu ... ale na szczęście , obawy były przedwczesne. Rośnie u mnie w lekkim półcieniu - i to wszystko co z nim robię. zachwyca mnie kwiatami i później pięknie wybarwionymi listkami .. W tym roku sadzonki powędrowały do kilku innych ogrodów - nawet dzisiaj coś ukopałam koleżance ...
Jeżeli chcesz to jesienią podeślę Ci sadzonkę - teraz już nie obiecuje - bo roślinka jest już dość duża - i dodatkowo już sporo jej rozdałam - jak podrośnie - to się przypomnij. Chętnie się podzielę.
A własnie niedawno dokupiłam na forum 2 inne epi - o żółtych kwiatach. I z niecierpliwością na nie czekam
- Miiriam
Dziś przede mną również pracowita noc - to troszkę w międzyczasie powklejam
Jeszcze gerberka - teraz żółta kwitnie 5 kwiatami i juz ma nowe pąki
Gęsiówka - zawsze zachwyca mnie ciemna zieleń jej listków
Solo
I w duecie
Sasanka
Jeszcze gerberka - teraz żółta kwitnie 5 kwiatami i juz ma nowe pąki
Gęsiówka - zawsze zachwyca mnie ciemna zieleń jej listków
Solo
I w duecie
Sasanka
- Miiriam
Jeszcze troszkę zaległości
Pragnia syberyjska
Niezapominajki - teraz pięknie kwitną.... wszędzie
Szafirek:)
Pragnia syberyjska
Niezapominajki - teraz pięknie kwitną.... wszędzie
Szafirek:)
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Ja mam też kilka sztuk Epimedium , niestety nie zdążyłem zrobić fotki po posadzeniu bo zaczęło mocno lać i strasznie je sponiewierało - oby do wiosny .
Jak widać zakupy w tesco czasem mają swoje dobre strony - piękne gerberki ..
Jak widać zakupy w tesco czasem mają swoje dobre strony - piękne gerberki ..
- Miiriam
Masz kilka sztuk epi ???? Wow ...
Ja teraz zachorowałam na języczkomanię .. widziałam w pobliskiej szkółce 3 - jedną kupiłam - pozostałe nie dają mi spokoju - chyba jutro pojadę po nie
Ja teraz zachorowałam na języczkomanię .. widziałam w pobliskiej szkółce 3 - jedną kupiłam - pozostałe nie dają mi spokoju - chyba jutro pojadę po nie