Liliowce -Hemerocallis cz.10
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.10
Przyjemnie spaceruje się po kwitnących alejkach, nawet wirtualnie, zwłaszcza gdy za oknami taka ponura aura.
Zapraszam więc na c.d. przechadzki po Wojsławicach
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elżbieto, pięknie wyglądają takie szpalery liliowców , kiedy ja się doczekam aż u mnie będą takie kępy .
To moje liliowce , większość nazw już zapomniałam , wnusia z tych co były opisane powyciągała znaczniki .
ten to wiem Gawin Petit
Night Embers
To jeszcze nie wszystkie
To moje liliowce , większość nazw już zapomniałam , wnusia z tych co były opisane powyciągała znaczniki .
ten to wiem Gawin Petit
Night Embers
To jeszcze nie wszystkie
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ela- dzięki za piękny spacer po Wojsławickich zagonach liliowcowych. Widzę, że są też zdjęcia zagonów z liliowcami Franczaka. Mam więc pytanie- czy nie masz może więcej fotek z pojedynczych jego odmian do wstawienia w wątek o liliowcach Franczaka- w ,Bylinach' ? Bardzo by się tam przydały.Ellaa pisze:Przyjemnie spaceruje się po kwitnących alejkach, nawet wirtualnie, zwłaszcza gdy za oknami taka ponura aura.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
wspaniałe trzeba jednak duży teren aby pokazać urodę wielu odmian w kępach czyli to nie dla mnie.
Popodziwiać jednak mogę
Popodziwiać jednak mogę
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gieniu - na żywo są jeszcze bardziej zachwycające, aż nie chciało mi się stamtąd odchodzić.e-genia pisze:Elżbieto, pięknie wyglądają takie szpalery liliowców , kiedy ja się doczekam aż u mnie będą takie kępy .
Ech....a ja kiedy się doczekam....Gieniu, to czekamy obie, nie ma wyjścia
-- Pt 20 sty 2012 15:02 --
Bardzo proszęśnieżka pisze:Ela- dzięki za piękny spacer po Wojsławickich zagonach liliowcowych. Widzę, że są też zdjęcia zagonów z liliowcami Franczaka. Mam więc pytanie- czy nie masz może więcej fotek z pojedynczych jego odmian do wstawienia w wątek o liliowcach Franczaka- w ,Bylinach' ? Bardzo by się tam przydały.
śnieżko - popatrzę czy w albumie nie mam takich ujęć, może dałoby się wykadrować poszczególne odmiany i wstawić do wątku.
Szkoda, że nie wiedziałam o takiej potrzebie, bo zrobiłabym specjalne ujęcia odmian Franczaka
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Elu- nie przejmuj się, nie ma sprawy- po prostu skorzystałam z okazji, żeby zapytać- czasem się takie zdjęcia pstrykną i wtedy jest możliwośc wykorzystania ich, bo w wątku o Liliowcach Franczaka jest stale deficyt zdjęć jego odmian. Jeśli nie masz takich zdjęć, to nic nie szkodzi.
Geniu wszystkie liliowce masz piękne. Największe wrażenie zrobił na mnie ten żółty na przedostatnim zdjęciu. Moja ulubiona tonacja.
Pozdrawiam. Krystyna.
- e-genia
Też mi się podoba , ale najbardziej lubię te z oczkiem i falbanką a ostatnio zaczęły mi się podobać tez pająki .
Geniu następne cuda. Ile tego masz?
Co do pająków, to mam tylko jednego, chyba pójdę dalej w tym kierunku.
Co do pająków, to mam tylko jednego, chyba pójdę dalej w tym kierunku.
Pozdrawiam. Krystyna.
- e-genia
Pająków mam chyba z 14 , ale oprócz tego jednego inne jeszcze nie kwitły , liczę że w tym roku jakieś zakwitną , dużo było bardzo małych sadzonek a kupowałam w zeszłym roku po przekwitnieniu .
Nie wiem dokładnie ile mam , ale na pewno ponad 70 odmian nie wszystkie kwitły .
Z 20 odmian już zrezygnowałam , wydałam, bo nie mam miejsca .
Genia
Nie wiem dokładnie ile mam , ale na pewno ponad 70 odmian nie wszystkie kwitły .
Z 20 odmian już zrezygnowałam , wydałam, bo nie mam miejsca .
Genia