Pokochałam storczyki ale..

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pokochałam storczyki ale..

Post »

Witaj :) Piękne masz te miniaturki. Dzisiaj w OBI widziałam podobne. Nawet miałam już dwie w ręce, ale zrezygnowałam. Mam jedną i rośnie jakby się jej nie chciało. Jakoś nie mam do miniaturek ręki. Trzymam kciuki za Twoje :D
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit śliczne te miniaturki,może i ja się porozglódam za takimi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Wpadłam w odwiedziny i widzę same śliczne storczyki. Miniaturki cudne. życzę powodzenia w reanimacji Phal.
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Od: 9 gru 2011, o 15:07
Kontakt:

Post »

Dzika, Oksi, Śnieżka witajcie :wit i dziękuje za odwiedzinki i tak miłe słowa. ;:196

Większość miniaturek niestety już przekwitła. Został mi tylko jeden kwitnący a reanimek nadal jest w dobrej kondycji co mnie bardzo cieszy. ;:108
Mam jeszcze jednego reanimka - miniaturkę o białych kwiatach i z początku spisałam ją na stratę, ale powiedziałam sobie - co tam mi szkodzi, też założę mu worek i teraz nie żałuję, bo po 3 tyg. wypuścił listka chociaż nie ma żadnych korzeni. :tan

A to dowód :)

Obrazek
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No to super, że i drugiemu ma się na lepsze. Widać masz dobrą rękę do leczenia. Mnie nie udało się nic reanimować, a raczej odwrotnie.
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Śnieżko - bardzo dziękuje. Pierwszy raz reanimuje storczyki i cieszę się jak ktoś tak mówi jak ty. ;:196 Byle tylko na tych listkach się nie skończyło, bo czasami zaglądam do keramzytu i nie widzę żadnych zalążków korzeni, ale może na to jeszcze przyjdzie czas. :(

A dzisiaj w Obi kupiła sobie na pocieszenie falenopsisa na którego już od dawna choruje czyli białego z fioletową ważką i jeszcze jedną miniaturkę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super nowe nabytki...(U mnie w obi też jest świeża dostawa storczyków np vanda,cymbidium)...
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Tak, w obi jest tego sporo, ale większość to aż żal patrzeć w jakim są okropnym stanie. Człowiek stoi przy tych storczykach i zastanawia się czy kupić jakiś, czy czasem już nie są zainfekowane jakąś chorobą.
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p

Post »

Czasami w obi dają takie biedaki za spore pieniądze.U mnie vandy są po 140zl,mam nadzieję że je przecenią,a w najbliższym czasie będę cieszyć oko phal.piccolo red!!!
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Mariusz3357 pisze:Czasami w obi dają takie biedaki za spore pieniądze.U mnie vandy są po 140zl,mam nadzieję że je przecenią,a w najbliższym czasie będę cieszyć oko phal.piccolo red!!!
No to moje wielkie gratulacje co do piccolo red :) Jak tylko wkleisz fotki to przyjdę zobaczyć twój nowy, cenny nabytek :) Ja mam jeszcze jednego kupionego na all... ale przyjdzie dopiero poniedzieli. Też długo wszędzie takiej odmiany szukałam i znaleźć nie mogłam, aż w końcu w tym tygodniu się udało. :tan ;:108
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p

Post »

Dz.Co do piccolo red to też możesz zamówić na all bo mają się pojawić ok 15 marca-dostałem cynk od sprzedawcy.A jakiego zamówiłaś.mi się bardzo podoba ten co wystawiła Arletka na allegro-woskowy super jest!!!
Pozdrawiam Mariusz3357
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

:wit pięęękną już masz kolekcję

A wracając do reanimka coś ci poradzę. Natnij gdzieś gałęzi wierzby bez 'kotków' i wstaw do wody (deszczówki) do wazonu i nie zmieniaj jej. Najwcześniej po tygodniu, jak będziesz uzupełniać wodę w keramzycie reanimka, dolej tej wody wazonowej. Będzie zwierać naturalne auksyny, może pobudzą ukorzenianie.
I po łapkach powinnaś oberwać za zaglądanie pod keramzyt :D . Przecież to dopiero niewiele ponad miesiąc
Awatar użytkownika
rosarita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Mariusz - mówisz o Ar... ? bo jeżeli o nią ci chodzi to właśnie od niej kupiłam takiego w kropeczki.

Monia - :wit - przecież wiesz, że ja jestem z tych co muszą zaglądać tam gdzie nie trzeba, bo jak nie to człowiek chory jest :;230
Dzięki za wskazówkę. Pewnie się do niej zastosuje tym bardziej że i dzisiaj kupiłam sobie duży szklany wazon ;:112 W sam raz się akurat przyda i nie będzie stał pusty. Nigdy mnie 'kobieto' nie zawiodłaś więc dalej się będę ciebie słuchała. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”