Pokochałam storczyki ale..
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pokochałam storczyki ale..
Witaj Piękne masz te miniaturki. Dzisiaj w OBI widziałam podobne. Nawet miałam już dwie w ręce, ale zrezygnowałam. Mam jedną i rośnie jakby się jej nie chciało. Jakoś nie mam do miniaturek ręki. Trzymam kciuki za Twoje
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
śliczne te miniaturki,może i ja się porozglódam za takimi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Wpadłam w odwiedziny i widzę same śliczne storczyki. Miniaturki cudne. życzę powodzenia w reanimacji Phal.
Dzika, Oksi, Śnieżka witajcie i dziękuje za odwiedzinki i tak miłe słowa.
Większość miniaturek niestety już przekwitła. Został mi tylko jeden kwitnący a reanimek nadal jest w dobrej kondycji co mnie bardzo cieszy.
Mam jeszcze jednego reanimka - miniaturkę o białych kwiatach i z początku spisałam ją na stratę, ale powiedziałam sobie - co tam mi szkodzi, też założę mu worek i teraz nie żałuję, bo po 3 tyg. wypuścił listka chociaż nie ma żadnych korzeni.
A to dowód
Większość miniaturek niestety już przekwitła. Został mi tylko jeden kwitnący a reanimek nadal jest w dobrej kondycji co mnie bardzo cieszy.
Mam jeszcze jednego reanimka - miniaturkę o białych kwiatach i z początku spisałam ją na stratę, ale powiedziałam sobie - co tam mi szkodzi, też założę mu worek i teraz nie żałuję, bo po 3 tyg. wypuścił listka chociaż nie ma żadnych korzeni.
A to dowód
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
No to super, że i drugiemu ma się na lepsze. Widać masz dobrą rękę do leczenia. Mnie nie udało się nic reanimować, a raczej odwrotnie.
Śnieżko - bardzo dziękuje. Pierwszy raz reanimuje storczyki i cieszę się jak ktoś tak mówi jak ty. Byle tylko na tych listkach się nie skończyło, bo czasami zaglądam do keramzytu i nie widzę żadnych zalążków korzeni, ale może na to jeszcze przyjdzie czas.
A dzisiaj w Obi kupiła sobie na pocieszenie falenopsisa na którego już od dawna choruje czyli białego z fioletową ważką i jeszcze jedną miniaturkę
A dzisiaj w Obi kupiła sobie na pocieszenie falenopsisa na którego już od dawna choruje czyli białego z fioletową ważką i jeszcze jedną miniaturkę
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super nowe nabytki...(U mnie w obi też jest świeża dostawa storczyków np vanda,cymbidium)...
Pozdrawiam Mariusz3357
Tak, w obi jest tego sporo, ale większość to aż żal patrzeć w jakim są okropnym stanie. Człowiek stoi przy tych storczykach i zastanawia się czy kupić jakiś, czy czasem już nie są zainfekowane jakąś chorobą.
- Mariusz3357
- 1000p
Czasami w obi dają takie biedaki za spore pieniądze.U mnie vandy są po 140zl,mam nadzieję że je przecenią,a w najbliższym czasie będę cieszyć oko phal.piccolo red!!!
Pozdrawiam Mariusz3357
No to moje wielkie gratulacje co do piccolo red Jak tylko wkleisz fotki to przyjdę zobaczyć twój nowy, cenny nabytek Ja mam jeszcze jednego kupionego na all... ale przyjdzie dopiero poniedzieli. Też długo wszędzie takiej odmiany szukałam i znaleźć nie mogłam, aż w końcu w tym tygodniu się udało.Mariusz3357 pisze:Czasami w obi dają takie biedaki za spore pieniądze.U mnie vandy są po 140zl,mam nadzieję że je przecenią,a w najbliższym czasie będę cieszyć oko phal.piccolo red!!!
- Mariusz3357
- 1000p
Dz.Co do piccolo red to też możesz zamówić na all bo mają się pojawić ok 15 marca-dostałem cynk od sprzedawcy.A jakiego zamówiłaś.mi się bardzo podoba ten co wystawiła Arletka na allegro-woskowy super jest!!!
Pozdrawiam Mariusz3357
pięęękną już masz kolekcję
A wracając do reanimka coś ci poradzę. Natnij gdzieś gałęzi wierzby bez 'kotków' i wstaw do wody (deszczówki) do wazonu i nie zmieniaj jej. Najwcześniej po tygodniu, jak będziesz uzupełniać wodę w keramzycie reanimka, dolej tej wody wazonowej. Będzie zwierać naturalne auksyny, może pobudzą ukorzenianie.
I po łapkach powinnaś oberwać za zaglądanie pod keramzyt . Przecież to dopiero niewiele ponad miesiąc
A wracając do reanimka coś ci poradzę. Natnij gdzieś gałęzi wierzby bez 'kotków' i wstaw do wody (deszczówki) do wazonu i nie zmieniaj jej. Najwcześniej po tygodniu, jak będziesz uzupełniać wodę w keramzycie reanimka, dolej tej wody wazonowej. Będzie zwierać naturalne auksyny, może pobudzą ukorzenianie.
I po łapkach powinnaś oberwać za zaglądanie pod keramzyt . Przecież to dopiero niewiele ponad miesiąc
Mariusz - mówisz o Ar... ? bo jeżeli o nią ci chodzi to właśnie od niej kupiłam takiego w kropeczki.
Monia - - przecież wiesz, że ja jestem z tych co muszą zaglądać tam gdzie nie trzeba, bo jak nie to człowiek chory jest
Dzięki za wskazówkę. Pewnie się do niej zastosuje tym bardziej że i dzisiaj kupiłam sobie duży szklany wazon W sam raz się akurat przyda i nie będzie stał pusty. Nigdy mnie 'kobieto' nie zawiodłaś więc dalej się będę ciebie słuchała.
Monia - - przecież wiesz, że ja jestem z tych co muszą zaglądać tam gdzie nie trzeba, bo jak nie to człowiek chory jest
Dzięki za wskazówkę. Pewnie się do niej zastosuje tym bardziej że i dzisiaj kupiłam sobie duży szklany wazon W sam raz się akurat przyda i nie będzie stał pusty. Nigdy mnie 'kobieto' nie zawiodłaś więc dalej się będę ciebie słuchała.