Mikroogródek - Ankha cz. 3
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha cz. 3
Nie ma to jak dobra organizacja - wszystko już "upchnięte" - nawet kulki na patyk się zmieściły i trochę miejsca zostało
Miłeczko tak
Aniu już upchnęłam
Miłeczko tak
Aniu już upchnęłam
- ankha
I bardzo dobrze
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Aniu, cieszę się, ze miałam możliwość poznania Ciebie. Teraz poznaję Twój Mikroogródek. Masz udne i dopieszczone rośliny. A jedne z tulipanów to az mnei na kolana rzuciły, będe szukać takiej odmiany - te zółte z czerwonym w środku
Bużki.
Bużki.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- ankha
Ewuniu - cieszę się, że zajrzałaś, i Ci się podoba
Kochani wybaczcie, że mało zdjęć (są porobione ), ale wczoraj Dzień Otwarty w pracy, późno wróciłam i zabrałam się za zaległe roboty. Posadziłam 46 pomidorów (balkonowe już muszą poczekać), wysadzilam selery, bazylie (l.mn. ) i ogórki (i zrobiłam dla nich płotek). Zeszłam o 23 ze stanowiska, a zaraz do pracy.
Relacja się pojawi wkrótce
Kochani wybaczcie, że mało zdjęć (są porobione ), ale wczoraj Dzień Otwarty w pracy, późno wróciłam i zabrałam się za zaległe roboty. Posadziłam 46 pomidorów (balkonowe już muszą poczekać), wysadzilam selery, bazylie (l.mn. ) i ogórki (i zrobiłam dla nich płotek). Zeszłam o 23 ze stanowiska, a zaraz do pracy.
Relacja się pojawi wkrótce
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne zdjęcie ;) A wracając do roślin to niesamowicie wyglądają te ze skalniaka ;) Dodatkowo widzę, że powstanie ciekawy i kolorowy cienisty zakątek ;)
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu miło Cię widzieć na fotce z Igorem.
Zazdroszczę bardzo spotkania i możliwości poznania wielu Forumków.
Widzę, że oprócz skalniaczków pokochałaś cienioluby.
Hosty to bardzo wdzięczne rośliny, za żurawkami trochę mniej przepadam, gdyż potrafią wymarzać.
Zazdroszczę bardzo spotkania i możliwości poznania wielu Forumków.
Widzę, że oprócz skalniaczków pokochałaś cienioluby.
Hosty to bardzo wdzięczne rośliny, za żurawkami trochę mniej przepadam, gdyż potrafią wymarzać.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Aniu Twój mikroogródek całkiem pojemny bo mieści same śliczności
Miło Cię było poznac i "nieużytka rolnego" również
Miło Cię było poznac i "nieużytka rolnego" również
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu kochanie - znalazłam Cię.
Już chyba ostatni raz stwierdzam - to była jazda
Jesteś super Dziewczyną, razem z Emem wymiatacie
Już chyba ostatni raz stwierdzam - to była jazda
Jesteś super Dziewczyną, razem z Emem wymiatacie
- ankha
Witaj Przemku, dziękuję Bo skalniaczki cudne są... a Cienista Rabata już powstała, nawet całkiem zarosła - tylko zdjęcia ciągle nie mogę zrobić dobrego - albo światło nie te, albo czasu niet...
Tajeczko Dzięki - i nie zazdrość, tylko następnym razem pełna mobilizacja, bo ja tez chciałabym Cie poznać osobiście Ano forum ogrodnicze to już ma do siebie, że ciągle różne zarazy i wirusy rozprowadza... , a moich wcześniejszych już trochę było - przydały by sie ze dwa hektary
Grażynko dziękuję, ćwiczę się mocno w piętrowych nasadzeniach, a jak coś wyłazi poza swój rewir, to go ciach... Ale większość mam bardzo karnych roślin Z ogromną po mojej i M przyjemnością Mój "nieużytek ostatnio w użytka się przerodził, bardzo piękne paliki do pomidorów zorganizował, powbijał... Co prawda sadzić się nie podjął, ale podlewał je delikatnie, żeby nie po liściach...
Ruda Wzajemnie, wzajemnie Już się nie mogę doczekać kolejnego, bo M stwierdził, że jedziemy
Tajeczko Dzięki - i nie zazdrość, tylko następnym razem pełna mobilizacja, bo ja tez chciałabym Cie poznać osobiście Ano forum ogrodnicze to już ma do siebie, że ciągle różne zarazy i wirusy rozprowadza... , a moich wcześniejszych już trochę było - przydały by sie ze dwa hektary
Grażynko dziękuję, ćwiczę się mocno w piętrowych nasadzeniach, a jak coś wyłazi poza swój rewir, to go ciach... Ale większość mam bardzo karnych roślin Z ogromną po mojej i M przyjemnością Mój "nieużytek ostatnio w użytka się przerodził, bardzo piękne paliki do pomidorów zorganizował, powbijał... Co prawda sadzić się nie podjął, ale podlewał je delikatnie, żeby nie po liściach...
Ruda Wzajemnie, wzajemnie Już się nie mogę doczekać kolejnego, bo M stwierdził, że jedziemy
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu dzięki za foty - śliczne, chociaż na większości wyglądam jak "pękoł". Następny zlot koniecznie z Emem - przyjął się jak dorodna sadzonka
Pokaż grill, który "posadziłaś"
Pokaż grill, który "posadziłaś"
- ankha
Ruda Grilla nie pokażę, bo stoi u mojej mamy pod Częstochową, a poza tym mocno wiekowy, z 15 lat już ma i się sypie... Materiał też był mocno przechodzony
Mojemu M przekażę, do tej pory wspomina niesamowitą atmosferę na zlocie
A, i już na kolejny zdeklarował swoją obecność
Mojemu M przekażę, do tej pory wspomina niesamowitą atmosferę na zlocie
A, i już na kolejny zdeklarował swoją obecność
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Zazdraszczam troche tego zlotu No i że M jechał z Tobą i mu się podobało! Mojego za nic bym nie wyciągnęła. w ogóle ogrodowy nie jest i średnio towarzyski
Podawaj co u Ciebie w mikroogródku!!!
Podawaj co u Ciebie w mikroogródku!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ankha
Miłka mój średnio towarzyski i niegródkowy zupełnie... a jednak
To może mała retrospektywa... moich włości - dla nowych i regularnych bywalców. i dla przypomnienia, jaką powierzchnią dysponuję
Od Kwadraciaka się zaczęło, lecz w tym roku stracił drewniana formę ochronną i zyskał miano Skalniaka, wielkość pozostała - ok 2,20x2,20m... kolor niebieski
Widok ogólny na większość części ozdobnej...
Dodatkowe metry ogródka to:
Murek Rojnikowy to miejsce dla rojników pierwotnie, potem doszły rośliny bardziej wymagające suchych i podniesionych miejsc: średnia szerokość nasadzeń na murku ok 15cm
I Ogródek Przeddomowy - miejsce niedawno wyrwane trawie
prawa
i lewa
Poszczególne rabaty czy fragmenty będą prezentowane później
Jak widzicie, niewiele mi zostało pola do popisu, chyba, że wynajdą metodę szczepienia bylin na patykach piętrowo...
Och, zapomniałabym jeszcze o miejscu pod domem, gdzie rosną poziomki, szczypiorek, z jakimiś ziółkami i w drugim miejscu dwie hortensje z "naną gracilis" . I pod czereśniami fragment kompostownika... Wiecej nie pamiętam
To może mała retrospektywa... moich włości - dla nowych i regularnych bywalców. i dla przypomnienia, jaką powierzchnią dysponuję
Od Kwadraciaka się zaczęło, lecz w tym roku stracił drewniana formę ochronną i zyskał miano Skalniaka, wielkość pozostała - ok 2,20x2,20m... kolor niebieski
Widok ogólny na większość części ozdobnej...
Dodatkowe metry ogródka to:
Murek Rojnikowy to miejsce dla rojników pierwotnie, potem doszły rośliny bardziej wymagające suchych i podniesionych miejsc: średnia szerokość nasadzeń na murku ok 15cm
I Ogródek Przeddomowy - miejsce niedawno wyrwane trawie
prawa
i lewa
Poszczególne rabaty czy fragmenty będą prezentowane później
Jak widzicie, niewiele mi zostało pola do popisu, chyba, że wynajdą metodę szczepienia bylin na patykach piętrowo...
Och, zapomniałabym jeszcze o miejscu pod domem, gdzie rosną poziomki, szczypiorek, z jakimiś ziółkami i w drugim miejscu dwie hortensje z "naną gracilis" . I pod czereśniami fragment kompostownika... Wiecej nie pamiętam