Kawon ( arbuz ) - część 2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Przemek19
50p
50p
Od: 5 lut 2012, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 2

Post »

Dzięki na pewno coś zamówię i to będą raczej spore zakupy ile płaciłeś za przesyłke i jak dokonałes zapłaty za nasiona przez pay upa?
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Wszystko jest opisane na ich stronie, przesyłka zależy od wagi, poczytaj;) Na przyszłość: pytania tego rodzaju raczej na PW bo mocno odchodzimy od tematu wątku;)
Przemek19
50p
50p

Post »

Dotarły do mnie arbuzy ze stanów zamówiłem kilka ciekawych odmian w internecie przeczytałem o sadzeniu arbuza charleston grey było tam napisane że sadzi się je w odstępach 60-80 cm w rzędzie i dodatkowo bo dwa w jeden otwór czyli rosną w dużym zagęszczeniu były zamieszczone zdjęcia i na prawdę było widać ze się udały z tym że nie rosły w Polsce ale takie sadzenie po 2 sadzonki do jednego otworu może być dobrym pomysłem zwłaszcza jeśli ktoś ma mały ogródek z tym że robi się straszny gąszcz i arbuzy plątają się ze sobą
harlej1
200p
200p
Od: 28 kwie 2008, o 20:29

Post »

problem z sadzeniem dwóch roślin dyniowatych obok siebie nie polega na tym, że będą się ze sobą splątywać pędami, bo nawet jak posadzisz 2x2, to do czegoś takiego może dojść, ale chodzi tu o to, że mogą słabiej rosnąć, ponieważ są to rośliny bardzo wymagające, jeżeli chodzi o nawożenie, więc dla jednej z nich może nie starczyć substancji odżywczych
Przemek19
50p
50p

Post »

Były zamieszczone zdjęcia i nie wyglądało żeby rośliny słabo rosły tylko był straszny gąszcz ale mnie zdziwiła gęstośc sadzenie w rzędach co 18-24 inches a jeden inches to 2.5cm czyli sdzone sa bardzo gęsto
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Być może to była uprawa intensywna, poza tym tam jest dużo cieplej, więcej słońca i pewnie mają kable nawadniające w gruncie. Ja sadziłam po 1 sadzonce a i tak widzę, że silniej rosnące odmiany miały za ciasno.
Przemek19
50p
50p

Post »

Z tym czy jest cieplej to nie powiedziane bo pisało że strefa klimatyczna to 5 a z tego co wiem to w Polsce jest kilka województw strefa 5 a zresztą zobaczcie sami zdjęcia oto link http://dobson.hubpages.com/hub/The-Gard ... atermelons
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja to sobie myślę, ze jak byś posadził gęsto, dał nawadnianie kropelkowe i w tym nawadnianiu cały czas pompował nawozy to też byś osiągnął takie wyniki (tak jak to często robi się na handel). Tylko czy tyle chemii chciałbyś zjeść?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Przemek19
50p
50p

Post »

Właśnie tyle chemii to niedobry pomysł już lepiej iść do sklepu i kupić arbuz niż samemu hodować
Przemek19
50p
50p

Post »

Mieszkam na wsi i teraz wiosną mam masę pustych worków foliowyc po nawozach wieloskałdnikowych(są przezroczyste) kiedyś widziałem jak ktoś miał wybudowany tunel obity takimi workami i uprawiał w nim pomidory efekt taki sam jak w szklarni wiec pomyślałem że mógł bym zrobić taki tunel dla arbuzów tylko nie wiem jak się za to zabrać .Może macie jakiś pomysł?
eff4
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 kwie 2012, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ktoś was zasadził arbuz?
ivona15
200p
200p
Od: 12 lut 2012, o 16:19

Post »

Raczej to jeszcze nie pora na arbuzy.
Iwona
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja w poniedziałek wysieję arbuzy i melony, myślę, że to będzie odpowiedni termin. Arbuzy do gruntu sadzimy w drugiej połowie maja a czas produkcji rozsady to 4-5 tygodni, tak, że będzie akurat :wink:
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”