Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka prawie w Borach Tucholskich cz. III
I moją magnolię mroźne noce i poranki potraktowały w ten sposób ..ale jeszcze się nie otwierają pąki , choć z lekka mają poświatę brązową . Piękne kwiaty ma gwiaździsta ...widoczne zapewne z daleka .
Zibi ...wyszła ' Koperkowa ' i ...zakwitnie ...za co Ci niezmiernie ( nie ) dziękuję
Zibi ...wyszła ' Koperkowa ' i ...zakwitnie ...za co Ci niezmiernie ( nie ) dziękuję
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze wiedzieć Muszę chwilę poczekać, bo między nieszczęsnymi brudnymi żurawkami posadziłam kilka innych roślin (bez znaczników ), więc muszą się pokazać, żebym mogła skończyć małpowanie Twojego pomysłu
Magnolia ma mnóstwo nowych pąków i na pewno zakwitnie jeszcze piękniej. Już cieszy
Magnolia ma mnóstwo nowych pąków i na pewno zakwitnie jeszcze piękniej. Już cieszy
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Jak pięknie!!!
wiesz co Ci powiem cholernie mnie inspirujesz
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
I mnie .. i mnie ........... nawet już w czyimś wątku o tym mówiłamdrewutnia pisze:Jak pięknie!!!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Czy zbierasz nasiona z takich czarnych sasanek? Swoje będę rozsiewać, może mnie wspomożesz? Nagle się okazało, że rabata z trawami trochę późno się zazieleni (niby wiedziałam, a rabata ma z 10 m) i trzeba posadzić coś wiosennego. Padło na sasanki z siewu. Kto by wyrobił na tyle sadzonek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Łał, śliczna kokorycz u Ciebie już magnolia kwitnie a ja jeszcze czekam niecierpliwie.
- ZbigniewG
Ewo ".. inspiracjów ci u nas dostatek .." to znaczy wszędzie wokół nas
Bernadetto już chciałem dać inny cytat (po przeróbce) z Ławeczki- Żółkowska & Gajos ale przecież trzeba się zachowywać poprawnie i statecznie
Ewo - załatwione (jak zbiorę)
Genia faktycznie śliczna, zwłaszcza na zdjęciu bo z moich wysokości trudno takie drobiazgi dostrzec ale po to jest makro, magnolia mam nadzieję że po deszczyku da ognia na całego
Bernadetto już chciałem dać inny cytat (po przeróbce) z Ławeczki- Żółkowska & Gajos ale przecież trzeba się zachowywać poprawnie i statecznie
Ewo - załatwione (jak zbiorę)
Genia faktycznie śliczna, zwłaszcza na zdjęciu bo z moich wysokości trudno takie drobiazgi dostrzec ale po to jest makro, magnolia mam nadzieję że po deszczyku da ognia na całego
- ZbigniewG
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
piękne te murki ,teraz myślę gdzie tu by go wkomponować hmmm
też mam taką śliczną magnolie ale dopiero listki wypuszcza,no i poczekam pewnie do pierwszego kwitnienia bo to nowy nabytek
też mam taką śliczną magnolie ale dopiero listki wypuszcza,no i poczekam pewnie do pierwszego kwitnienia bo to nowy nabytek
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Ta biała rozkwitająca magnolia to gwiaździsta? Żałuję że nie mam tej odmiany (może jeszcze nic straconego ) one chyba najwcześniej zdobią ogrody, bardzo fajna ta Twoja Zbyszku, wygląda na niewielką jeszcze a taka zgrabna i bogato ukwiecona, świetna
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- ZbigniewG
Ewa murki wyszły same bo nasypaną skarpę (ziemia z piwnicy) trzeba było umocnić
jeżeli magnolia puszcza już listki to chyba będziesz musiała poczekać a może w lecie
Tomek to gwiaździsta może znajdę jeszcze miejsce na różową , ta ma 10-12 lat przesadziłem ją ze starej działki- trochę podcięta przy przesadzaniu i teraz niedawno wyciąłem jej troszkę by zbliżyć ją bardziej do drzewka - wiem magnolii się nie tnie ale formować można
jeżeli magnolia puszcza już listki to chyba będziesz musiała poczekać a może w lecie
Tomek to gwiaździsta może znajdę jeszcze miejsce na różową , ta ma 10-12 lat przesadziłem ją ze starej działki- trochę podcięta przy przesadzaniu i teraz niedawno wyciąłem jej troszkę by zbliżyć ją bardziej do drzewka - wiem magnolii się nie tnie ale formować można