Moja mała "dżungla" - part III
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Fajna półeczka Nie wiem dlaczego ale jak ja bym powiedziała mojemu M ,że wywalam połowę kwiatów to też by się ucieszył .A ja mogę mu najwyżej powiedzieć ciesz się ,że nie masz dwa razy więcej
Milusi pokoik -ładnie się prezentują wszystkie kwiatki, a jak jeszcze zrobisz selekcje i zostawisz te na których najbardziej ci zalezy i przybeda nowe to dopiero bedzie rarytas
Osobiscie chyba pomyslałabym o rownych doniczkach na półeczce -ale kolorowo tez jest milusio
Osobiscie chyba pomyslałabym o rownych doniczkach na półeczce -ale kolorowo tez jest milusio
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajowa poleczka.U mnie tez grudnik kwitnie
a porzadek w czesci roslin tez sie przyda chyba
M by sie cieszyl
a porzadek w czesci roslin tez sie przyda chyba
M by sie cieszyl
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Fajna półka,a kwietnik obok .Ja niestety nie mam gdzie takiej powiesić,za ciemno
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Półeczka bardzo fajnie się prezentuje, ale mnie najbardziej zaskoczył ten zwisający okaz obok. Czy to scindapsus? Ciężko rozpoznać, bo zdjęcie robione z pewnej perspektywy. Tak czy owak wygląda świetnie.
Ja tez chodzę po targu i oglądam, oglądam, oglądam... Póki co tylko mogę oglądać, bo o kupnie balkonowych jakichkolwiek nie mam mowy, bo po prostu za wcześnie na to jeszcze. Na szczęście już niewiele czasu zostało do otwarcia sezonu balkonowego.
Ja tez chodzę po targu i oglądam, oglądam, oglądam... Póki co tylko mogę oglądać, bo o kupnie balkonowych jakichkolwiek nie mam mowy, bo po prostu za wcześnie na to jeszcze. Na szczęście już niewiele czasu zostało do otwarcia sezonu balkonowego.
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Półeczka wspaniale się prezentuje
Jak będziesz robić wysprzedaż to koniecznie napisz PW, chętnie na coś się skuszę ;)
Jak będziesz robić wysprzedaż to koniecznie napisz PW, chętnie na coś się skuszę ;)
Miodowa w porządalu u Ciebie widzę. Na ścianie tylko jedna półka.... jeden kwietnik... podłoga też pewnie tylko zajęta w 1/100 ?
Koleusy będą na ryneczku miastowym - oczywiście. Sądzę, że na bazarze przy Bakałarzewskiej też. Oczopląsu można tam dostać , z hektar kwiaty w sezonie wiosennym zajmują .
Wczoraj byłam na ryneczku miejskim, pełno aksamitek i petunii i zielska jakieś .
- "tyle słońca w całym mieście " - dzisiaj.
U mnie na balkonie pelargonie już z miesiąc stoją, przykrywane na noc folią. Wcześniej jak było zimniej to i w dzień były przykryte.
Takie podstawki na kółkach są teraz w OBI ale chyba po 22 zł? Byłam tam tylko po to ,żeby oczy napaść . Drożyzna tam taka,że w pale się nie mieści. Hibiskusy śliczne były, ale drogie,że aż brzydkie ?
Pozdrawiam cieplutko.
Koleusy będą na ryneczku miastowym - oczywiście. Sądzę, że na bazarze przy Bakałarzewskiej też. Oczopląsu można tam dostać , z hektar kwiaty w sezonie wiosennym zajmują .
Wczoraj byłam na ryneczku miejskim, pełno aksamitek i petunii i zielska jakieś .
- "tyle słońca w całym mieście " - dzisiaj.
U mnie na balkonie pelargonie już z miesiąc stoją, przykrywane na noc folią. Wcześniej jak było zimniej to i w dzień były przykryte.
Takie podstawki na kółkach są teraz w OBI ale chyba po 22 zł? Byłam tam tylko po to ,żeby oczy napaść . Drożyzna tam taka,że w pale się nie mieści. Hibiskusy śliczne były, ale drogie,że aż brzydkie ?
Pozdrawiam cieplutko.
Nie narzekaj. Ja codziennie wzdycham z tęsknoty, żeby na Mazury pojechać. Ech...mniodkowa pisze:w Suwałkach zima trwa od października do kwietnia
A co do stojaczka na kółeczkach i półki - o jej... (ślinię się obficie) - nie dziwię się, że M uważa, że pięknie się to wszystko prezentuje - no cudo. I ile ładnych osłonek na doniczki i jak ładnie teraz to wszystko jest wyeksponowane!! Super. Naprawdę gratuluję kolekcji.
A co do Twoich planów wiosennego pozbywania się i wyprzedawania niektórych egzemplarzy czy też szczepek to jak mam już notesik ( ) to sobie popatrzę co tam masz ciekawego i na pewno jakiegoś targu dobijemy, bo grudniki masz prześliczne
No właśnie mnie też ten okaz zaciekawił - co to to tam masz??rapunzel pisze:mnie najbardziej zaskoczył ten zwisający okaz obok.
Pozwólcie,że wyręczę Miodkową i za nią odpowiem, że to zwisające to jest epipremium złociste .
Miodkowa przypominam,że w tym roku zima zaczęła się u nas w ostatnim tygodniu stycznia!
Cały czerwiec lało ... wrzesień był od 1 do ostatniego dnia słoneczny, październik też prawie taki.
Klimat u nas się zmienia . Bardzo często mamy cieplej niż w innych rejonach kraju.
Mój Słodziak codziennie w kalendarzu technicznym w 2-ch zdaniach opisuje pogodę z każdego dnia.
W archiwum mamy z 7 takich kalendarzy. wg nich zimy jest coraz mniej , za to wiosna jest chłodna , a lato też się kaszani .
Coraz bardziej zbliżamy się do angielskiej pogody przez te topniejące lodowce .
Pozdrawiam cieplutko.
Miodkowa przypominam,że w tym roku zima zaczęła się u nas w ostatnim tygodniu stycznia!
Cały czerwiec lało ... wrzesień był od 1 do ostatniego dnia słoneczny, październik też prawie taki.
Klimat u nas się zmienia . Bardzo często mamy cieplej niż w innych rejonach kraju.
Mój Słodziak codziennie w kalendarzu technicznym w 2-ch zdaniach opisuje pogodę z każdego dnia.
W archiwum mamy z 7 takich kalendarzy. wg nich zimy jest coraz mniej , za to wiosna jest chłodna , a lato też się kaszani .
Coraz bardziej zbliżamy się do angielskiej pogody przez te topniejące lodowce .
Pozdrawiam cieplutko.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Masz rację czas zacząć wiosenną wyprzedaż , znowu miejsce na nowe, a i te bardziej kochane będą mogły się bardziej rozrosnąć
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skoro to zwisające to epipremium zlociste ( ja używam nazwy scindapsus, może niezbyt poprawnie, ale skoro już się jej nauczyłam na pamięć, a wierzcie łatwe to nie było, to sobie używam, a co ), to szczepki, co mi je przysłała mniodkowa jesienią, to pewnie jego dzieci. Mam nadzieję, że moje nie będą takie długie, bo mi palika zabraknie za szybko.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Mniodkowa półeczka pierwsza klasa I pomysleć że ja też mam jeszcze wolną ścianę w dużym pokoju
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
kochana twoja półeczka tak mnie zaintrygowała że pojechałam do tatusia co stolarzem jest i mu całe popołudnie zgrzędziłam żeby mi taką zrobił ale kazał mi sie w kolejce ustawić i z zaliczką do mamy iść ale żartowniś z niego co no ale chyba zrobi
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika