Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Fajna półeczka :) Nie wiem dlaczego ale jak ja bym powiedziała mojemu M ,że wywalam połowę kwiatów to też by się ucieszył :;230 .A ja mogę mu najwyżej powiedzieć ciesz się ,że nie masz dwa razy więcej :;230
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milusi pokoik -ładnie się prezentują wszystkie kwiatki, a jak jeszcze zrobisz selekcje i zostawisz te na których najbardziej ci zalezy i przybeda nowe to dopiero bedzie rarytas :wink:

Osobiscie chyba pomyslałabym o rownych doniczkach na półeczce -ale kolorowo tez jest milusio :tan
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajowa poleczka.U mnie tez grudnik kwitnie ;:224
a porzadek w czesci roslin tez sie przyda ;:218 chyba
M by sie cieszyl ;:172
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Fajna półka,a kwietnik obok ;:224 ;:oj .Ja niestety nie mam gdzie takiej powiesić,za ciemno ;:145
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Półeczka bardzo fajnie się prezentuje, ale mnie najbardziej zaskoczył ten zwisający okaz obok. Czy to scindapsus? Ciężko rozpoznać, bo zdjęcie robione z pewnej perspektywy. Tak czy owak wygląda świetnie.
Ja tez chodzę po targu i oglądam, oglądam, oglądam... Póki co tylko mogę oglądać, bo o kupnie balkonowych jakichkolwiek nie mam mowy, bo po prostu za wcześnie na to jeszcze. Na szczęście już niewiele czasu zostało do otwarcia sezonu balkonowego. :tan
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Półeczka wspaniale się prezentuje ;:108
Jak będziesz robić wysprzedaż to koniecznie napisz PW, chętnie na coś się skuszę ;)
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodowa w porządalu u Ciebie widzę. Na ścianie tylko jedna półka.... jeden kwietnik... podłoga też pewnie tylko zajęta w 1/100 :wit ;:138 ?
Koleusy będą na ryneczku miastowym - oczywiście. Sądzę, że na bazarze przy Bakałarzewskiej też. Oczopląsu można tam dostać , z hektar kwiaty w sezonie wiosennym zajmują .
Wczoraj byłam na ryneczku miejskim, pełno aksamitek i petunii i zielska jakieś ;:224 .
;:3 ;:3 - "tyle słońca w całym mieście " - dzisiaj.
U mnie na balkonie pelargonie już z miesiąc stoją, przykrywane na noc folią. Wcześniej jak było zimniej to i w dzień były przykryte.
Takie podstawki na kółkach są teraz w OBI ale chyba po 22 zł? Byłam tam tylko po to ,żeby oczy napaść . Drożyzna tam taka,że w pale się nie mieści. Hibiskusy śliczne były, ale drogie,że aż brzydkie ;:oj ;:204 ?
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

mniodkowa pisze:w Suwałkach zima trwa od października do kwietnia
Nie narzekaj. Ja codziennie wzdycham z tęsknoty, żeby na Mazury pojechać. Ech... ;:145

A co do stojaczka na kółeczkach i półki - o jej... (ślinię się obficie) - nie dziwię się, że M uważa, że pięknie się to wszystko prezentuje - no cudo. I ile ładnych osłonek na doniczki i jak ładnie teraz to wszystko jest wyeksponowane!! Super. Naprawdę gratuluję kolekcji.
A co do Twoich planów wiosennego pozbywania się i wyprzedawania niektórych egzemplarzy czy też szczepek to jak mam już notesik ( :tan ) to sobie popatrzę co tam masz ciekawego i na pewno jakiegoś targu dobijemy, bo grudniki masz prześliczne ;:108
rapunzel pisze:mnie najbardziej zaskoczył ten zwisający okaz obok.
No właśnie mnie też ten okaz zaciekawił - co to to tam masz??
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

:wit Pozwólcie,że wyręczę Miodkową i za nią odpowiem, że to zwisające to jest epipremium złociste :) .
Miodkowa przypominam,że w tym roku zima zaczęła się u nas w ostatnim tygodniu stycznia!
Cały czerwiec lało ... wrzesień był od 1 do ostatniego dnia słoneczny, październik też prawie taki.
Klimat u nas się zmienia . Bardzo często mamy cieplej niż w innych rejonach kraju.
Mój Słodziak codziennie w kalendarzu technicznym w 2-ch zdaniach opisuje pogodę z każdego dnia.
W archiwum mamy z 7 takich kalendarzy. wg nich zimy jest coraz mniej , za to wiosna jest chłodna , a lato też się kaszani :shock: .

Coraz bardziej zbliżamy się do angielskiej pogody przez te topniejące lodowce :? .
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Masz rację czas zacząć wiosenną wyprzedaż , znowu miejsce na nowe, a i te bardziej kochane będą mogły się bardziej rozrosnąć :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Skoro to zwisające to epipremium zlociste ( ja używam nazwy scindapsus, może niezbyt poprawnie, ale skoro już się jej nauczyłam na pamięć, a wierzcie łatwe to nie było, to sobie używam, a co :wink: ), to szczepki, co mi je przysłała mniodkowa jesienią, to pewnie jego dzieci. Mam nadzieję, że moje nie będą takie długie, bo mi palika zabraknie za szybko. :lol:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Mniodkowa półeczka pierwsza klasa ;:108 I pomysleć że ja też mam jeszcze wolną ścianę w dużym pokoju :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

kochana twoja półeczka tak mnie zaintrygowała że pojechałam do tatusia co stolarzem jest i mu całe popołudnie zgrzędziłam żeby mi taką zrobił ale kazał mi sie w kolejce ustawić i z zaliczką do mamy iść :;230 :;230 ale żartowniś z niego co :;230 no ale chyba zrobi ;:224
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”