Ogród warzywny na balkonie
Re: Ogród warzywny na balkonie
Tournesol Ładna odmiana tych pomidorów tak w ogóle masz wspaniałe zbiory
Avrea Możesz zamontować jakieś sprytne urządzenie do podlewania roślin czy coś takiego
Avrea Możesz zamontować jakieś sprytne urządzenie do podlewania roślin czy coś takiego
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tournesol sporo tych pomidorków ,ciekawy krzaczek w sam raz na mały balkon
Arkady dzięki;)
a masz coś przetestowane ? będę wdzięczna za podpowiedź ;)
a masz coś przetestowane ? będę wdzięczna za podpowiedź ;)
W mojej sytuacji to nie musiałem robić takich urządzeń bo zawsze ktoś z rodzinny zostaje w domu i zawsze pomoże w potrzebie
- ania1969
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 lip 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
mój balkonik
17 krzaków pomidorów
2 duże tuje
masę poziomek
słoneczniki którym nie zrobiłam zdjęcia
4 krzaczki truskawek posadzonych w tym roku i niestety nie owocuje
sporo kwiatów
majeranek który już został zebrany i ususzony w suszarce - niesamowity aromat odtąd będzie u mnie przez cały rok
szczypiorek też już został ususzony w suszarce
trochę się nie zgadzam że uprawy balkonowe nie mają chorób, moje słoneczniki chorowały na jakąś zarazę która chciała przejść na pomidory, na szczęście udało mi się to opanować. Niesamowicie dużo robali - bielinek podrzucił całą masę dzieci które zaatakowały pelargonie dziennie nawet po 5 gąsiennic usuwałam. Poziomki zostały zaatakowane przez małe cosie które mają może milimetr i wsuwają młode listki
17 krzaków pomidorów
2 duże tuje
masę poziomek
słoneczniki którym nie zrobiłam zdjęcia
4 krzaczki truskawek posadzonych w tym roku i niestety nie owocuje
sporo kwiatów
majeranek który już został zebrany i ususzony w suszarce - niesamowity aromat odtąd będzie u mnie przez cały rok
szczypiorek też już został ususzony w suszarce
trochę się nie zgadzam że uprawy balkonowe nie mają chorób, moje słoneczniki chorowały na jakąś zarazę która chciała przejść na pomidory, na szczęście udało mi się to opanować. Niesamowicie dużo robali - bielinek podrzucił całą masę dzieci które zaatakowały pelargonie dziennie nawet po 5 gąsiennic usuwałam. Poziomki zostały zaatakowane przez małe cosie które mają może milimetr i wsuwają młode listki
- Amara
- 1000p
ania1969 niezły balkonik a choróbska to wszędzie się znajdą niestety
Arkady a jak twój balkonik ? jakies zmiany ?
U mnie sporo nowych pomidorków i wciąż zielone
Arkady a jak twój balkonik ? jakies zmiany ?
U mnie sporo nowych pomidorków i wciąż zielone
ania1969Masz wspaniały balkon gratulacje efektów
Amara wszystko bez zmian ale zapowiada się fajnie
Amara wszystko bez zmian ale zapowiada się fajnie
- Amara
- 1000p
Arkady fajnie ?czyżby jakaś niespodzianka warzywna się szykowała ?
I pomyślec ,że ja przechodziłam koło twojego balkony i go nei widziałam
A u mnie sałata wyrasta a na rzodkiewke czekam nadal
I pomyślec ,że ja przechodziłam koło twojego balkony i go nei widziałam
A u mnie sałata wyrasta a na rzodkiewke czekam nadal
Cześć jestem tu nowa i fajne te Wasze balkonowe ogródki, ja w zeszłym roku miałam czarne pomidory i jadłam je jeszcze w listopadzie. W tym roku mam 2 duże czarne, 4 koktajlowe i kwiaty. Nie wiem czemu ale zioła mi padają - cebulka wykiełkowała i padła, bazylię i miętę zjadły mi jakieś zielone glizdy (chyba bielinki bo potem w surfiniach znalazłam motyla...), ale pomidory rosną pięknie tylko już chyba z miesiąc owoce nie mogą dojrzeć nie mogę się ich już doczekać...
zdjęcia niedostępne,linki usunięte.Ekipa Moderacyjna
zdjęcia niedostępne,linki usunięte.Ekipa Moderacyjna
patrzę, czytam i nie mogę wyjść z podziwu!!!! Niesamowite macie te balkony! Ja mam tylko pomidorki koktajlowe, ładnie owocują, aż się gałązki uginają, ale teraz je jakieś świństwo dopadło (pewnie szara pleśń mi z fuksji przelazła, popryskałam, zobaczymy czy zadziała). Ale zastanawia mnie, że tyle z was ma cukinię! Moja babcia ma w ogrodzie, ale to jest krzak monstrualnych wręcz rozmiarów i nie widzę go na moim balkonie (choć nie jest mały). Czy macie jakąś specjalną odmianę? Uwielbiam cukinię i chętnie bym ja hodowała...
Mój balkon jest nad ulicą, na 3. piętrze i zastanawiam się czy takie warzywa nie będą naładowane jakimś paskudztwem ze spalin?
Jakie warzywa, które nie zajmują dużo miejsca, ładnie rosną i owocują polecacie szczególnie? Jakie odmiany? Jakich firm nasiona? A może sadzonki? Muszę przygotować się na kolejny sezon, bo w tym miałam mało czasu i tylko na te koktajlowe oraz trochę kwiatów mogłam sobie pozwolić...
Mój balkon jest nad ulicą, na 3. piętrze i zastanawiam się czy takie warzywa nie będą naładowane jakimś paskudztwem ze spalin?
Jakie warzywa, które nie zajmują dużo miejsca, ładnie rosną i owocują polecacie szczególnie? Jakie odmiany? Jakich firm nasiona? A może sadzonki? Muszę przygotować się na kolejny sezon, bo w tym miałam mało czasu i tylko na te koktajlowe oraz trochę kwiatów mogłam sobie pozwolić...
Oto cukinia z balkonu
Teraz już wiem ze nie opłaca się siać dyniowate na balkonie Szkoda bo myślałem że wszystko może urosnąć w doniczkach
O rany! to taka cukinia "zwykła" przecież! A krzak jaki wielki jest? Mocno się rozrósł? Ile cukini Ci wyrosło?
Z jednego krzaka cukini urosła mi tylko jedna miałem jeszcze dynie i cukinie goldene ale to już gorsza historia
P.S
Przepraszam za zdjęcia bo coś się popsuło i nie wyświetlają się niektóre to znaczy większość zdjęć
P.S
Przepraszam za zdjęcia bo coś się popsuło i nie wyświetlają się niektóre to znaczy większość zdjęć