Milin amerykański(Campsis radicans)- wymagania,pielęgnacja, rozmnażanie
Re: Ładne pnącze (Milin amerykański)
Kochani, jak rozmnożyć to cudne pnącze? Odkłady, ukorzenianie pędu...?
Czy wasze miliny już kwitną? Mój na razie inwestuje w pędy
Czy wasze miliny już kwitną? Mój na razie inwestuje w pędy
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milin wypuszcza korzonki takie jak bluszcz, wystarczy taki odciąć, można też robić sadzonki zielne. Moje jeszcze nie kwitły, ale rosną zdrowo.
- asiaa
- 100p
- Od: 19 kwie 2010, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też jest na etapie pędów, tym bardziej że trochę dostał w kość przez tamten przymrozek.
Co do rozmnażania to z tego co tu pisano starsza roślina sama produkuje odrosty.
Co do rozmnażania to z tego co tu pisano starsza roślina sama produkuje odrosty.
Asia
Hmmm odrostów nie widzę, korzonków podobnych do tych u bluszcza również nie... chyba mój milin jakis dziwny jest
Przyjrzę się mu jeszcze raz dokładniej
Przyjrzę się mu jeszcze raz dokładniej
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
Mój milin już kwitnie i ma bardzo dużo odrostów od korzenia ( około metr od głównej rośliny), ale jest u mnie już ładnych parę lat.
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam
Dostałem w lipcu (cały miesiac prawie padało) od znajomego 3 sadzonki ,odrosty, ma prowadzony Milin jak drzewo ,dosc grube jest ma ze 20lat
trzeba okryc na zime?
Pozdrawiam
Dostałem w lipcu (cały miesiac prawie padało) od znajomego 3 sadzonki ,odrosty, ma prowadzony Milin jak drzewo ,dosc grube jest ma ze 20lat
trzeba okryc na zime?
Pozdrawiam
Ja milinu nie okrywałam nigdy. Nie pamiętam kiedy sadziłam główną roślinę, ale rozsadzałam też jej odrosty ( latem) i tych na pewno nie okrywałam i przeżyły zimę.
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy to prawda, że milina nie powinni się sadzić blisko domu, albo murów i fundamentów, bo może rozsadzić? bo w przyszłości zamierzam posadzić milna, ale coś się obawiam o fundamenty
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata
Nie wiem jak z fundamentami. U mnie jest wokół domu opaska z kostki i on w tą kostkę faktycznie wrósł. A był posadzony tuż przy niej, więc może to nic dziwnego?
- asiaa
- 100p
- Od: 19 kwie 2010, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W kostkę to każda większa roślina wrośnie bo między kostką są przerwy, a w fundamenty to sama jestem ciekawa bo swoje miliny przesadziłam koło domku.
Asia
Ta kostka była kładziona na zaprawie cementowej, więc z tymi przerwami, to tak nie do końca prawda