Niewielki ogródek wielu barw
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Kasiu: chyba masz rację
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciężko się rozeznać ,bo kwiatuszek mały ale tak czy inaczej śliczny ,może większy prędzej da się rozpoznać
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
faktycznie śliczny. A powiedzcie mi one kwitną tylko wiosną? Nie powtarzają kwitnienia? Moja mama ma je u siebie na działce ale jakoś nie interesowałam się nimi wcześniej i nie wiem Mamy ciagle zapominam zapytać.
Ewciu: zatem wstawiam nieco większą foteczkę:
Madziu: Z tego co wiem, kwitną tylko wiosną i wczesnym latem - nie powtarzając kwitnienia. Po przekwitnięciu trzeba je nawozić bo zawiązują pąki już na przyszły rok.
Tak naprawdę, jest to moja pierwsza przygoda z rododendronami, bo rok temu kupiliśmy jednego w czerwcu- już nie kwitł- i padł jesienią, a wiosną nie odbił.
Madziu: Z tego co wiem, kwitną tylko wiosną i wczesnym latem - nie powtarzając kwitnienia. Po przekwitnięciu trzeba je nawozić bo zawiązują pąki już na przyszły rok.
Tak naprawdę, jest to moja pierwsza przygoda z rododendronami, bo rok temu kupiliśmy jednego w czerwcu- już nie kwitł- i padł jesienią, a wiosną nie odbił.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No właśnie tego się obawiałam że kwitnie tylko teraz. Podobają mi się bardzo ale w takim razie szkoda mi na niego miejsca. Twój jest śliczny. Taki delikatny. I ma piękny kolor.
Magduś: ten akurat jest malutki, ale za chwilkę wstawię fotkę innego RH- Nova Zembla, który jest nieco szczuplejszy i wyższy.
Póki co chciałabym pokazać jak bardzo przyroda zmienia sie z dnia na dzień. Na pierwszej fotce clematis wczoraj wieczoram, a na drugiej dzisiaj rano
to mój pierwszy kwitnący clematis w tym roku
Póki co chciałabym pokazać jak bardzo przyroda zmienia sie z dnia na dzień. Na pierwszej fotce clematis wczoraj wieczoram, a na drugiej dzisiaj rano
to mój pierwszy kwitnący clematis w tym roku
Rododendron Nova Zemla / Azalia różowa (nn)
Lilia trąbkowa Triumphator / Azalia japońska 'Georg Arends'
Łubin zawiązuje pąki kwiatowe obok Funkja(Hosta)
Bratki samosiejki i osteospermum
Lilia trąbkowa Triumphator / Azalia japońska 'Georg Arends'
Łubin zawiązuje pąki kwiatowe obok Funkja(Hosta)
Bratki samosiejki i osteospermum
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Agnieszko, piękny clematis ostatnio właśnie się zastanawiam czy sobie nie kupić
Właściwie to wszystkie kwiatuszki masz piękne
Właściwie to wszystkie kwiatuszki masz piękne
Teresko, dziękuję polecam zwłaszcza takie, które powtarzają swoje kwitnienie. Dr Ruppel kwitnie w maju, a później od lipca do września- tak przynajmniej jest napisane na etykiecie.
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Aga czy znasz może nazwę tego clematisa? Bardzo mi sie podoba
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, tak, jest to dr Ruppel
- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Dziękuję juz wiem czego mam szukać
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Agniesiu tak myślę o tym twoim różaneczniku i wiele do tej fotki pasuje .Najbardziej przypomina mi
LADY GREY EGERTON ,ale mogę się mylić .Ty najlepiej sama powinaś znaleźć nazwę ,bo masz go na żywo .Kwiaty pięknie Ci kwitną ,u mnie lilie jeszcze nawet pączków nie mają .
LADY GREY EGERTON ,ale mogę się mylić .Ty najlepiej sama powinaś znaleźć nazwę ,bo masz go na żywo .Kwiaty pięknie Ci kwitną ,u mnie lilie jeszcze nawet pączków nie mają .