W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
Już po wszystkim samica już się nie złości przeszło jej Ja na wiosnę chce kupić samca a teraz to nie wiem czy po Sylwestrze przynieść samca żeby się gdzieś w lutym okociła czy lepiej poczekać ?? Lepiej kupić samca większego na Jarmarku czy od sąsiada 2 miesięcznego ??:D
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak od sąsiada dwumiesięczny to na wiosnę nie będziesz miał z niego pożytku.
I czy hodujesz króle w pomieszczeniu czy na zewnątrz?
Co to znaczy "przynieść samca"? Do samicy czy samicę zanieść do samca? Czy może kupić samca i przynieść do domu?Gazda22 pisze:po Sylwestrze przynieść samca
I czy hodujesz króle w pomieszczeniu czy na zewnątrz?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Brzoskwinko no wiem że na wiosnę nie będę mieć pożytku Ale będzie mój ale myślę że lepiej kupić dorosłego No bo ten pan daje mi samca wkładam go do innej klatki a jak się oswoi za dzień czy dwa daje samice "Na zimę" są w pomieszczeniu
A propo tej metody ^^ To wiem że jest zła że powinienem samice wziąść do samca ale jak nie będzie miała rui to nie będę chodzić dwa razy bo to daleko trochę a jak wezmę od niego to jak niema rui to mogę potrzymać samca dłużej i za 2 czy 3 dni znowu spróbować HEH skomplikowane to A jak bym kupował samca to mieszańca czy rasowego ??
A propo tej metody ^^ To wiem że jest zła że powinienem samice wziąść do samca ale jak nie będzie miała rui to nie będę chodzić dwa razy bo to daleko trochę a jak wezmę od niego to jak niema rui to mogę potrzymać samca dłużej i za 2 czy 3 dni znowu spróbować HEH skomplikowane to A jak bym kupował samca to mieszańca czy rasowego ??
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A te Twoje NB To są dwie samice czy jedna i ta sama na dwóch zdjęciach a może samica i samiec? No i jakiego tego samca możesz kupić? Dopiero jak wróciłem do zdjęć to sobie przypomniałem że z 7lat temu również miałem NB i również nie chciał się wykocić. Zrezygnowałem z tej rasy na korzyść FB z której byłem bardzo zadowolony.
- BRZOSKWINKA
Weźcie mi tu rozszyfrujcie NB, FB i takie tam bo nigdy nie pamiętam.
Ja mam mieszańce i dlatego nie w temacie.
Gazda ja bym na Twoim miejscu kupiła teraz dorosłego samca.
Ja mam samiczkę, którą przez dłuuuugi czas nie mógł samczyk pokryć. Skakał, skakał i wyskakać nie mógł. Trwało to ponad miesiąc. W końcu lekko fiknął, ale nie dam gwarancji. Czekam na przebieg wydarzeń. Nie wiesz jak długo będziesz musiał czekać na pokrycie, bo pora niesprzyjająca.
Pożyczanie jest mało praktyczne, a poza tym naprawdę możesz sobie jakieś świństwo przytaszczyć.
Właśnie, a Ty masz jedną samiczkę czy dwie?
Ja mam mieszańce i dlatego nie w temacie.
Gazda ja bym na Twoim miejscu kupiła teraz dorosłego samca.
Ja mam samiczkę, którą przez dłuuuugi czas nie mógł samczyk pokryć. Skakał, skakał i wyskakać nie mógł. Trwało to ponad miesiąc. W końcu lekko fiknął, ale nie dam gwarancji. Czekam na przebieg wydarzeń. Nie wiesz jak długo będziesz musiał czekać na pokrycie, bo pora niesprzyjająca.
Pożyczanie jest mało praktyczne, a poza tym naprawdę możesz sobie jakieś świństwo przytaszczyć.
Właśnie, a Ty masz jedną samiczkę czy dwie?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- BobejGS
- Kontakt:
To są skróty od rasy królika FB-Baran francuski NB-Nowozelandzki biały itp
- BobejGS
- Kontakt:
Ja zaopatruje się w nowe króliki u moich znajomych którzy mają profesjonalne fermy królików i jeżdżą na wystawy z nimi Zawsze to jakaś gwarancja jakości jest ale ceny koleżeńskiej niestety nie ma
Brzoskwinko i BobejGsto jest mieszaniec to także jedna i ta sama samica To dopiero początek a chce kupić jeszcze ze 2 samice ale nie ma za bardzo gdzie Tak samo jak samca a jak na internecie to albo nie chcą wysyłać albo po 300 zł chodzą A tu to mówię tylko sąsiad ma tego 2 miesięcznego Ale chyba mam pomysł gdzie kupić tak 5 miesięcznego ale i tak będę musiał czekać
A wiecie co się dzisiaj stało najładniejszą białą kurkę mi lis udusił W oborze rozumiecie i skurczybyk zwiał dobrze że tylko 1 już nie otwieram tego pomieszczenia
A wiecie co się dzisiaj stało najładniejszą białą kurkę mi lis udusił W oborze rozumiecie i skurczybyk zwiał dobrze że tylko 1 już nie otwieram tego pomieszczenia
- BobejGS
- Kontakt:
Oj to szkoda kurki a ten królik To też jakiś mieszaniec? A i skąd jesteś?
No szkoda szkoda
Z tego co wiem to sprzedający mówił że mieszaniec Z zadupia Z Orawy jeżeli wiesz gdzie to jest Babia góra Tatry Zakopane jest blisko nowy targ
Z tego co wiem to sprzedający mówił że mieszaniec Z zadupia Z Orawy jeżeli wiesz gdzie to jest Babia góra Tatry Zakopane jest blisko nowy targ
- BRZOSKWINKA
Gazda myślę, że w okolicy coś znajdziesz... Ja na bieżąco śledziłam allegro i gazety z ogłoszeniami i trafiłam na dużą hodowlę tylko 15km ode mnie. Ogłosili się, że odsprzedają.
I współczuję tej kurki.
A! Gazda o od kogo masz tą białą królicę? Od tego samego hodowcy co Ci młodego samczyka chce sprzedać?
I współczuję tej kurki.
A! Gazda o od kogo masz tą białą królicę? Od tego samego hodowcy co Ci młodego samczyka chce sprzedać?
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
Brzoskwinka tą białą samice mam od takiej pani a ten dwumiesięczny jest od innego ale ta pani właśnie mieszka blisko i pomyślałem że ona ma samca takiego 5 miesięcznego nie spokrewnionego z tą samicą ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja Co o tym myślisz ?? Ten samczyk to też by był mieszaniec Ale napisałem do tego faceta http://www.youtube.com/user/Castorexs?feature=watch na internecie i zobacze czy odpisze Bo on ma Kalifornijskie ,Kuny Wielkie Brązowe ,Nowozelandzkie
- BRZOSKWINKA
Jeśli kupili dwie to nie byłabym pewna czy nie są spokrewnione. Ja bym poszukała w zupełnie innym źródle.Gazda22 pisze: ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja
Śliczne króliki na filmiku. Poszukaj, na pewno coś znajdziesz. Ja koło siebie długo szukałam by samca kupić. I udało się.
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia