W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Gazda22
100p
100p
Od: 27 gru 2013, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Post »

Już po wszystkim samica już się nie złości przeszło jej :D Ja na wiosnę chce kupić samca a teraz to nie wiem czy po Sylwestrze przynieść samca żeby się gdzieś w lutym okociła czy lepiej poczekać ?? :D Lepiej kupić samca większego na Jarmarku czy od sąsiada 2 miesięcznego ??:D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak od sąsiada dwumiesięczny to na wiosnę nie będziesz miał z niego pożytku.
Gazda22 pisze:po Sylwestrze przynieść samca
Co to znaczy "przynieść samca"? Do samicy czy samicę zanieść do samca? Czy może kupić samca i przynieść do domu?

I czy hodujesz króle w pomieszczeniu czy na zewnątrz?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Brzoskwinko no wiem że na wiosnę nie będę mieć pożytku :D Ale będzie mój ale myślę że lepiej kupić dorosłego :D No bo ten pan daje mi samca wkładam go do innej klatki a jak się oswoi za dzień czy dwa daje samice :D "Na zimę" są w pomieszczeniu :D

A propo tej metody ^^ To wiem że jest zła że powinienem samice wziąść do samca ale jak nie będzie miała rui to nie będę chodzić dwa razy bo to daleko trochę a jak wezmę od niego to jak niema rui to mogę potrzymać samca dłużej i za 2 czy 3 dni znowu spróbować :D :D HEH skomplikowane to :) A jak bym kupował samca to mieszańca czy rasowego ?? :D
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

A te Twoje NB To są dwie samice czy jedna i ta sama na dwóch zdjęciach a może samica i samiec? No i jakiego tego samca możesz kupić? Dopiero jak wróciłem do zdjęć to sobie przypomniałem że z 7lat temu również miałem NB i również nie chciał się wykocić. Zrezygnowałem z tej rasy na korzyść FB z której byłem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Weźcie mi tu rozszyfrujcie NB, FB i takie tam bo nigdy nie pamiętam. ;:14

Ja mam mieszańce i dlatego nie w temacie.

Gazda ja bym na Twoim miejscu kupiła teraz dorosłego samca.
Ja mam samiczkę, którą przez dłuuuugi czas nie mógł samczyk pokryć. Skakał, skakał i wyskakać nie mógł. Trwało to ponad miesiąc. W końcu lekko fiknął, ale nie dam gwarancji. Czekam na przebieg wydarzeń. ;:65 Nie wiesz jak długo będziesz musiał czekać na pokrycie, bo pora niesprzyjająca.

Pożyczanie jest mało praktyczne, a poza tym naprawdę możesz sobie jakieś świństwo przytaszczyć.

Właśnie, a Ty masz jedną samiczkę czy dwie?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To są skróty od rasy królika FB-Baran francuski NB-Nowozelandzki biały itp :wink:
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja zaopatruje się w nowe króliki u moich znajomych którzy mają profesjonalne fermy królików i jeżdżą na wystawy z nimi :wink: Zawsze to jakaś gwarancja jakości jest ale ceny koleżeńskiej niestety nie ma :D
Gazda22
100p
100p

Post »

Brzoskwinko i BobejGsto jest mieszaniec to także jedna i ta sama samica :D To dopiero początek a chce kupić jeszcze ze 2 samice ale nie ma za bardzo gdzie :( Tak samo jak samca a jak na internecie to albo nie chcą wysyłać albo po 300 zł chodzą :( A tu to mówię tylko sąsiad ma tego 2 miesięcznego :( Ale chyba mam pomysł gdzie kupić tak 5 miesięcznego ale i tak będę musiał czekać :(

A wiecie co się dzisiaj stało najładniejszą białą kurkę mi lis udusił :( W oborze rozumiecie i skurczybyk zwiał dobrze że tylko 1 już nie otwieram tego pomieszczenia :(
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj to szkoda kurki ;:174 a ten królik To też jakiś mieszaniec? A i skąd jesteś?
Gazda22
100p
100p

Post »

No szkoda szkoda :(
Z tego co wiem to sprzedający mówił że mieszaniec :D Z zadupia :D Z Orawy jeżeli wiesz gdzie to jest Babia góra Tatry :D Zakopane jest blisko nowy targ :D
:D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda myślę, że w okolicy coś znajdziesz... Ja na bieżąco śledziłam allegro i gazety z ogłoszeniami i trafiłam na dużą hodowlę tylko 15km ode mnie. Ogłosili się, że odsprzedają.

I współczuję tej kurki. :(

A! Gazda o od kogo masz tą białą królicę? Od tego samego hodowcy co Ci młodego samczyka chce sprzedać?
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Brzoskwinka tą białą samice mam od takiej pani a ten dwumiesięczny jest od innego ale ta pani właśnie mieszka blisko i pomyślałem że ona ma samca takiego 5 miesięcznego nie spokrewnionego z tą samicą ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja :D Co o tym myślisz ?? Ten samczyk to też by był mieszaniec :) Ale napisałem do tego faceta http://www.youtube.com/user/Castorexs?feature=watch na internecie i zobacze czy odpisze Bo on ma Kalifornijskie ,Kuny Wielkie Brązowe ,Nowozelandzkie :D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda22 pisze: ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja :D
Jeśli kupili dwie to nie byłabym pewna czy nie są spokrewnione. Ja bym poszukała w zupełnie innym źródle.

Śliczne króliki na filmiku. :D Poszukaj, na pewno coś znajdziesz. Ja koło siebie długo szukałam by samca kupić. I udało się.
Pozdrawiam, Joasia
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”