Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Marzka, piaskowa siostro :wit

Kochani weekend był cudowny. W sobotę Gardenia, dzisiaj piękny spacer w lesie :D

Wczoraj do Poznania pojechałam z Ilonką-Imwsz, spotkałam się z Asią-asia2, Kasią Robaczek i Martą- Shirall i choć krótko to jak zawsze bardzo, bardzo sympatycznie :uszy
Asiu, serdecznie dziękuję za użyczenie auta jako przechowalni nadbagażu a przede wszystkim za oprowadzenie nas po wszystkich najbardziej interesujących stoiskach ;:196 Dzięki Kasi otrzymałyśmy nawóz do róż, bo po polubieniu strony producenta na stoisku były wydawane takie właśnie prezenty i Kasia nam to podpowiedziała :D Martusia dzielnie reprezentowała nas w konkursach i zgarnęła wiele nagród za wiedzę ogrodniczą. I nawet chrusty własnej roboty dla nas miała, żebyśmy mogły osłodzić sobie i tak już przemiły dzień :D
Poznanianki bardzo dobrze sprawdziły sie jako gospodynie ;:168

Ze względu na zbyt małą ilość czasu, ale przede wszystkim ze względu na posiadanie tylko dwóch rąk do dźwigania, udało mi się kupić kilka fajnych rzeczy, choć apetyt był na wiele więcej. Na większości stoisk nie sprzedawano ekspozycji, ale i tak można było co nieco wynegocjować. Pamiętacie jak Asia i Kasia na zeszłorocznej Gardenii obłowiły sie w cudne łopaty pod kolor paznokci? W tym roku to ja stałam sie posiadaczką łopaty z tego samego źródła :D i też pod kolor paznokci :wink:

Obrazek

Obrazek

Zostałam posiadaczką fantastycznego kosza z hiacyntami ;:167

Obrazek

Obrazek

Cudownych szafirków w przeuroczej "doniczusi", w rozmiarze krasnalkowym :wink: Słitaśne aż miło ;:167

Obrazek

Fantastyczny plastikowo-gumowy kosz w rozmiarze XL. W planie miałam jeszcze zakup mniejszego w kolorze fuksjowym, ale niestety jak tylko padło hasło, że stoisko jest wyprzedawane to okazało się, że jestem zbyt wolna i inne babeczki mnie uprzedziły. Tam była walka o te kosze, dlatego cieszę się choć z białego :lol: Asia i Ilonka też nie załapały się na fuksjowe niestety, ale każda z nas jakiś kosz ma.

Obrazek

Jeszcze przywiozłam taką kompozycję :D

Obrazek

Wiosna w ogrodzie trwa w najlepsze i cieszy mnie ogromnie.
Codziennie coś nowego wysuwa zielony nosek do słońca którego nie brakuje i oby tak było cały czas. Krokusy i iryski są przeurocze i swoimi kolorami z daleka przyciągają wzrok jak klejnociki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Madziu widzę że humorek dopisuje , zadowolona z wyjazdu , spotkania z Martą, Asią i Kasią i pięknych kwiatów które przywiozłaś .
W ogrodzie krokusy też już kwitną tylko się cieszyć ;:138
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Madzia, zazdroszczę (ale tak pozytywnie) niekiepskich łupów z Gardenii. Fajna łopata, hehehe Ciekawy pomysł żeby narzędzia ogrodnicze dopasowywać do koloru paznokci ;:306 Takiej kwitnącej wiosny też już pożądam, coś niecoś puszcza pąki, ale do kwiatów jeszcze daleko. Nawet nie bardzo był czas żeby się przyglądać, bo walczę dzielnie z łopatą, tez pod kolor paznokci - ona czarna i moje paznokcie tez czarne bo podarłam rękawice ;:306
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Zakupy widzę udane, szpadel ekstra, tylko co, paznokci nie można przemalować :tan . Piękne masz te kremowe krokusy, muszę zapolować na takie, pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Łopata i paznokcie - pierwsza klasa, cudne donisie z kwiatami - ale będzie zapach w domu, a krokusy i iryski bujnie kwitnące - tylko pozazdrościć takiej wiosenki ;:170 .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Życzyłam owocnych łowów- jednak rzeczywistość znacznie przerosła moje życzenia dla Ciebie.. Wspaniałe zakupy poczyniłaś!! Łopata świetna- tylko pożycz czasem Mężowi, żebyś ducha nie wyzionęła w ogrodzie ;:196
Cebulowe piękne- i te w donicach, jak i te w ogrodzie- a w zasadzie..zwłaszcza te w ogrodzie.. ja jestem lata świetlne za Tobą pod względem ogródkowego kwitnienia, z radością jednak podziwiam kępki krokusów i przecudnych irysków- świetna odmiana w cętki!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Przybiegłam do Ciebie podejrzeć Gardeniowe łupy ;:oj
Kompozycje wiosenne idealnie wpasowały się do twoich wnętrz a pojemniczki bardzo gustowne i eleganckie.
Zazdroszczę trochę :wink:
Uściski ;:196
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No ale zakupy udane :uszy No i łopata pod kolor paznokci - teraz tylko działać ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziula, ale piękne krokusiki! Iryski też słodkie ;:173
Wiosna w pełni, teraz można ochrzcić nową łopatę na wzgórzu motyli :lol:
Mam nadzeję, ze jak się zgłosisz do Dobrego Pola po odbiór lawendy, to wstąpisz na kawę? ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna kępka irysów reticulata ;:333 No i te łupy...
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

A ja nie tyle zazdroszczę łupów, chociaż oczywiście wspaniałe, co spotkania z dziewczynami.
Irysy mini są przeurocze ;:215
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziulek, ciekawa byłam czy plany na sobotę pozwolą się wyrwać na Gardenię i jednak udało się!
Jestem przekonana, że warto było jechać... spotkania z dziewczynami ładują akumulatory na długo, a obrazki z Gardenii i przywiezione łupy z pewnością sprawiają, że jeszcze mocniej odczuwamy zbliżającą się wiosnę. Ta jest piękna w Twoim ogrodzie! Ja na kwiaty wciąż czekam.

Buziaki!
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Urocze kompozycje w przepięknych doniczkach.
Ja zazdroszczę na pewno :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”