3 Rabaty, jedna miłość ...
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 3 Rabaty, jedna miłosć ...
Jestem jestem..
Kilka razy w tygodniu wchodzę na forum ale jakoś nie mam weny i ochoty nie wiem czemu ...
Zima już minęła najwyraźniej nie wiem czy dobrze , ale róże już przyciąłem i odkryłem jakoś tak mi się śpieszyło , ale jak widać nawet rosną ;)
W przyszłym tygodniu muszę wybrać się po jakieś kwiatki może lilie itp. i nawozy bo potrzebne
Wyjątkowa zima nawet była otóż to moja pierwsza od kiedy mam róże że nic nie zmarzło Tylko jedna Tea Clipper z jesieni zmarzła do kopczyka ale już puszcza
Natomiast Mme Hardy Boll , i Duchesse de Rohan w ogóle nie ciąłem bo nic nie zmarzło .
Róże od 15 marca chyba z tego co zauważyłem każda ma już liście , dzisiaj popadało zrobiło się ciepło to już w ogóle jest dobrze .
Zdjęć aktualnych nie pokażę we wtorek będę robił porządki , czas najwyższy !
Natomiast coś starego znajdę może Jeśli jakieś były bardzo przepraszam
Pashmina
Chippendale
Guernsey
Jeszcze mam pytanie , jak ciąć taką różę ? Na końcach taka bujna a na dole prawie nic nie wyrasta ?
Kilka razy w tygodniu wchodzę na forum ale jakoś nie mam weny i ochoty nie wiem czemu ...
Zima już minęła najwyraźniej nie wiem czy dobrze , ale róże już przyciąłem i odkryłem jakoś tak mi się śpieszyło , ale jak widać nawet rosną ;)
W przyszłym tygodniu muszę wybrać się po jakieś kwiatki może lilie itp. i nawozy bo potrzebne
Wyjątkowa zima nawet była otóż to moja pierwsza od kiedy mam róże że nic nie zmarzło Tylko jedna Tea Clipper z jesieni zmarzła do kopczyka ale już puszcza
Natomiast Mme Hardy Boll , i Duchesse de Rohan w ogóle nie ciąłem bo nic nie zmarzło .
Róże od 15 marca chyba z tego co zauważyłem każda ma już liście , dzisiaj popadało zrobiło się ciepło to już w ogóle jest dobrze .
Zdjęć aktualnych nie pokażę we wtorek będę robił porządki , czas najwyższy !
Natomiast coś starego znajdę może Jeśli jakieś były bardzo przepraszam
Pashmina
Chippendale
Guernsey
Jeszcze mam pytanie , jak ciąć taką różę ? Na końcach taka bujna a na dole prawie nic nie wyrasta ?
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pashmina, to moje kolejne, różane marzenie!
Piękna kolekcja róż!
Piękna kolekcja róż!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Mati ja bym chyba przycięła nisko żeby się zagęściła. Chociaż podobno niektóre róże tak mają, że jakby ich nie ciąć to jest krzaczor na cienkich nogach- jak Elmshorn.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Mati - witaj w kolejnym sezonie! To rzeczywiście była dziwnie-dobra zima, bo i mnie nie wymarzła w całości żadna róża. Niestety straty mam i to nie po zimie, ale po lutowych ( no, może i to jeszcze zima?) podmuchach lodowatego wiatru. Wtedy część róż dostała sztycha ( to po poznańsku), czyli zaczęła marnieć. Ja róże wiotkie i liche zawsze obcinam nisko, właśnie z tych powodów, o których mówi Klarag.
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
No wiesz co czasu na porządki nie było? u mnie juz czysto
Róże przecudna.
Róże przecudna.
- mati1999
- 1000p
Witajcie !
Kasiu A szkola ostatnio też często jeżdzę na rowerze i tak jakoś Nie mogę się dozekać nowego roku !
EwoWitaj ! U mnie , nie wiem jak u ciebie róże rosną prawie koło domu może to jakoś też je ochrania .. Szkoda mi obcinania tych pędów :/ no sama spójrz
Piano
Klaro Jeszcze jutro się przyjrzę jej bo szkoda a tak już ładnie rosną , Tak samo mam z kilkoma różami .. takie jakieś na wątłe wyglądają.
Apus Oj bardzo polecam ! Mogę dać linka na pw gdzie ją kupiłem
Róże dzisiaj w ogóle zrobiły się spore , większość już otworzyła listki m a ja zamiast się objadać przy stole patrzyłem się na nie
Jutro czeka mnie sporo roboty ... muszę jechać po nawozy , posprzątać , i jeszcze nawieść ziemi , bo na tą co jest teraz patrzeć nie mogę .. Wkurzają mnie te kamyki które ciągle mam w ogródku a wywalam je ciągle ..
Alnwick Rose
Bernstein Rose
Chippendale
A tu już w ogóle szaleństwo.. piwona Sara Bernhardt takie kły ma
Pierwiosnki w tym roku wyjątkowo kiepskie ! Jeden marny kwiatek .. to chyba znak że czas najwyższy kupić nowe .. ten ma 6 lat
Jutro też postaram się tu być
Kasiu A szkola ostatnio też często jeżdzę na rowerze i tak jakoś Nie mogę się dozekać nowego roku !
EwoWitaj ! U mnie , nie wiem jak u ciebie róże rosną prawie koło domu może to jakoś też je ochrania .. Szkoda mi obcinania tych pędów :/ no sama spójrz
Piano
Klaro Jeszcze jutro się przyjrzę jej bo szkoda a tak już ładnie rosną , Tak samo mam z kilkoma różami .. takie jakieś na wątłe wyglądają.
Apus Oj bardzo polecam ! Mogę dać linka na pw gdzie ją kupiłem
Róże dzisiaj w ogóle zrobiły się spore , większość już otworzyła listki m a ja zamiast się objadać przy stole patrzyłem się na nie
Jutro czeka mnie sporo roboty ... muszę jechać po nawozy , posprzątać , i jeszcze nawieść ziemi , bo na tą co jest teraz patrzeć nie mogę .. Wkurzają mnie te kamyki które ciągle mam w ogródku a wywalam je ciągle ..
Alnwick Rose
Bernstein Rose
Chippendale
A tu już w ogóle szaleństwo.. piwona Sara Bernhardt takie kły ma
Pierwiosnki w tym roku wyjątkowo kiepskie ! Jeden marny kwiatek .. to chyba znak że czas najwyższy kupić nowe .. ten ma 6 lat
Jutro też postaram się tu być
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mati podeślij mi linka, jak najbardziej!
Co do kamieni, to u mnie ten sam problem... moja ziemia rodzi kamienie w niesamowitych ilościach.
I nic nie daje zbieranie, bo one i tak wyjdą znowu... no cóż, taka jej uroda
Co do kamieni, to u mnie ten sam problem... moja ziemia rodzi kamienie w niesamowitych ilościach.
I nic nie daje zbieranie, bo one i tak wyjdą znowu... no cóż, taka jej uroda
Pozdrawiam, Basia.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Mati, nie żałuj tych rachitycznych pędów, tylko tnij mocno. Zobaczysz, że to się opłaci A już wielkokwiatowe i rabatowe to mus krótko , bo inaczej i kwiatów będzie mało i będą sterczeć takie cienkie kikutki
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Mati, założyłeś ogrzewanie ogrodowe, że one tak pędzą? Nie powiem, u mnie też czuje się wiosnę, ale to jeszcze nie ten poziom, co u Ciebie. Nie mam problemu z krótkim cięciem róż - wystarczy, że obetnę przemrożone . Znam Ci ja ziemię kamieniorodną, a właściwie cegłorodną . Fajnie, że wróciłeś czynnie na FO .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
No faktycznie, szkoła pół dnia zajmuje.
Wiosna cudna a pierwiosnki teraz w sklepach sa po przecenach, niebawem będą wakacje.
Wiosna cudna a pierwiosnki teraz w sklepach sa po przecenach, niebawem będą wakacje.
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Mati - czas się budzić, wiosna przyszła. Co słychać w Twoim różanym raju?
- mati1999
- 1000p
Witajcie
Dzięki za pamięć że tu wpadać
Przepraszam ale postaram się tu być gdzieś za tydzień dwa na razie muszę się uczyć bo chce wszystko zdać pozdrawiam
Dzięki za pamięć że tu wpadać
Przepraszam ale postaram się tu być gdzieś za tydzień dwa na razie muszę się uczyć bo chce wszystko zdać pozdrawiam