Rosliny skalne i nie tylko.
Re: Rosliny skalne i nie tylko.
Krysiu witaj w moim watku, wkrotce jak sie ociepli to wstawie zdjecia przebisniegow.
Iza G. woronowii ma sredniej wielkosci kwiaty. Tak wygladal w ubieglym roku.
Janku byc moze jeszcze Ci sie pokaza , u mnie juz widze wszystkie . One nie znosza wody latem.Tak wygladaly dzisiaj.
Elu witaj w moim watku, bardzo lubie rosliny skalne i dlugo juz je kolekcjonuje. Wiele roslin tez stracilam , bo nie wszystkie chca u mnie rosnac. U mnie jest klimat morski i czesto pada a to tez nie jest dobre dla roslin skalnych. Bardzo mroznych zim u mnie nie ma , chociaz wczoraj w nocy bylo - 7 ,co wcale nie jest dobre bo wczesniej duzo padalo i ziemia zamarzla. zobacze co wypadnie. Tak dzisaj wygladal Cyklamen coum.
Pozdrawiam Vicky
Iza G. woronowii ma sredniej wielkosci kwiaty. Tak wygladal w ubieglym roku.
Janku byc moze jeszcze Ci sie pokaza , u mnie juz widze wszystkie . One nie znosza wody latem.Tak wygladaly dzisiaj.
Elu witaj w moim watku, bardzo lubie rosliny skalne i dlugo juz je kolekcjonuje. Wiele roslin tez stracilam , bo nie wszystkie chca u mnie rosnac. U mnie jest klimat morski i czesto pada a to tez nie jest dobre dla roslin skalnych. Bardzo mroznych zim u mnie nie ma , chociaz wczoraj w nocy bylo - 7 ,co wcale nie jest dobre bo wczesniej duzo padalo i ziemia zamarzla. zobacze co wypadnie. Tak dzisaj wygladal Cyklamen coum.
Pozdrawiam Vicky
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Vicky wydaje mi się, że ten coum nie zmarznie .
Dobrze wiedzieć o tych irysach reticulata ,że lubią sucho latem - kilka muszę przesadzić . Dlatego mi ginęły .
Dobrze wiedzieć o tych irysach reticulata ,że lubią sucho latem - kilka muszę przesadzić . Dlatego mi ginęły .
Danusiu , u mnie bylo -7 i bez sniegu. Na razie kwiaty cyklamenow leza, zobacze czy sie podniosa. Irysy reticulata koniecznie trzeba sadzic pod drzewami lisciastymi, bo nie znosza letnich opadow.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- ktoś
Vicky czy przebiśnieg na ostatnim zdjęciu ma żółty środeczek ?
Nie, Danusiu on jest pelny i tworzy ladny dzwonek. Jak rozkwitnie to wstawie zdjecie.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- ktoś
Mnie również bardzo się podoba . Nie spotkałam się z tą nazwą , już sobie zapisuję , żeby wiedzieć czego szukać .
Iza
Danusiu To jest dunska odmiana.
Pozdrawiam Vicky
Danusiu To jest dunska odmiana.
Pozdrawiam Vicky
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Vicky
Pięknie kwitną u Ciebie kwiaty przedwiośnia. Masz niesamowitą ilość odmian każdego gatunku, jest na czym oko zawiesić. U mnie też się już budzą. Chciałem Ci przekazać wiadomość, że Dionizję aretiowatą pozostawiłem na zimę w gruncie i wyśmienicie przetrwała zimę. Nie było wprawdzie dużych mrozów, ale przez kilka dni było jednak minus 15 stopni. Jest dorodna i zielona. Cieszy mnie to niezmiernie gdyż potwierdza informację z RHS, że ta Dionizja może jednak przetrwać zimę w gruncie.
Pięknie kwitną u Ciebie kwiaty przedwiośnia. Masz niesamowitą ilość odmian każdego gatunku, jest na czym oko zawiesić. U mnie też się już budzą. Chciałem Ci przekazać wiadomość, że Dionizję aretiowatą pozostawiłem na zimę w gruncie i wyśmienicie przetrwała zimę. Nie było wprawdzie dużych mrozów, ale przez kilka dni było jednak minus 15 stopni. Jest dorodna i zielona. Cieszy mnie to niezmiernie gdyż potwierdza informację z RHS, że ta Dionizja może jednak przetrwać zimę w gruncie.
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Januszu niezmiernie sie ciesze ze Dionizja przezyla Ci w gruncie. Staram sie wprowadzac do mojego ogrodu ciekawe rosliny i troche sie tego nazbieralo.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky