Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Moniko, pięknie kwitną te szałwie a lawendy są bajeczne. Ta szałwia, to jakaś specjalna, czy taka jak na ziele? To nasiona się kupuje czy sadzonki?
Nie chwalisz się ale w wątku o pomidorach oglądałam Twoje pomidorki, są śliczne
Nie chwalisz się ale w wątku o pomidorach oglądałam Twoje pomidorki, są śliczne
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lawenda już zaczyna kwitnąć Jeszcze chwila, a będzie cudnie. A zapach
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękna ta lawendowa alejka!
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Dorotko dziękuję Mam na działce 25 krzaczków lawendy i jeszcze mi mało. Wymyśliłam szpaler za furtką za rok...
Aga nie wiem do czego się stosuje szałwię muszkatołową, mnie się spodobał zapach liści. Myślę, że do mięsa będzie ok. Do pomidorów pewnie też i lecza i takich tam. Ale w sumie nie wiem, o którą pytasz. Muszkatołową siałam, moja tegoroczna jeszcze nie zakwitnie, tę dużą co mam dostałam, podobnie Vista Lavender, w postaci siewek- tej spróbuję zebrać nasiona. wysokie omszone mam ze swojego siewu zeszłoroczne, ale inne granatowe i purpurowe kupowałam jako sadzonki w ogrodniczym rok temu o tej porze.
Ok to i tu wrzucę moje pomidorasy
Moi kochani czytelnicy, może ktoś wie, co to za odmiana truskawek? Sprzedaje je od wielu lat pewien pan na moim osiedlu, z plantacji. Truskawki są najpyszniejsze jakie jadłam, słodkie, wspaniałe. Nie chce podać odmiany... Chętnie bym swoje wymieniła na takie
Aga nie wiem do czego się stosuje szałwię muszkatołową, mnie się spodobał zapach liści. Myślę, że do mięsa będzie ok. Do pomidorów pewnie też i lecza i takich tam. Ale w sumie nie wiem, o którą pytasz. Muszkatołową siałam, moja tegoroczna jeszcze nie zakwitnie, tę dużą co mam dostałam, podobnie Vista Lavender, w postaci siewek- tej spróbuję zebrać nasiona. wysokie omszone mam ze swojego siewu zeszłoroczne, ale inne granatowe i purpurowe kupowałam jako sadzonki w ogrodniczym rok temu o tej porze.
Ok to i tu wrzucę moje pomidorasy
Moi kochani czytelnicy, może ktoś wie, co to za odmiana truskawek? Sprzedaje je od wielu lat pewien pan na moim osiedlu, z plantacji. Truskawki są najpyszniejsze jakie jadłam, słodkie, wspaniałe. Nie chce podać odmiany... Chętnie bym swoje wymieniła na takie
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ścieżka lawendowa - przecudna!
Co do truskawek, też bym chciała znać odmianę. Nawet z wyglądu są pyszne.
Co do truskawek, też bym chciała znać odmianę. Nawet z wyglądu są pyszne.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- Shire
A nie orientujecie się czy jest tu na forum jakiś wątek truskawkowy? Szukałam, ale nie znalazłam...
Mój niedzielny poranny spacerek o świcie
Ostróżki... nie wiem dlaczego, ale strasznie mi się przewracają i muszę wiązać- może mają za ciasno i lecą za mocno w górę? Mam fiolet, granat, biały
Pierwszy kwiatuszek floksa. Mam kilka odmian, karmin, pomarańcz i niebieski dopiero w tym roku kupione, reszta przezimowane. Brakuje mi jeszcze tylko czystego fioletu i bieli..
Sąsiadowy wiciokrzew przy mojej furtce, moje będą takie same
Języczka pod zjeżdżalnią; kiedyś po zlikwidowaniu zjeżdżalni powstanie tu jeszcze jedna, cienista rabata..
rdest wężowy
rozchodnik, jeden z kilku jakie mam
Moje hosty niektóre
tarasowe postępy
Altanka w przyszłym sezonie do pomalowania. Na taras chcę zimą robić meble z palet.
Mój niedzielny poranny spacerek o świcie
Ostróżki... nie wiem dlaczego, ale strasznie mi się przewracają i muszę wiązać- może mają za ciasno i lecą za mocno w górę? Mam fiolet, granat, biały
Pierwszy kwiatuszek floksa. Mam kilka odmian, karmin, pomarańcz i niebieski dopiero w tym roku kupione, reszta przezimowane. Brakuje mi jeszcze tylko czystego fioletu i bieli..
Sąsiadowy wiciokrzew przy mojej furtce, moje będą takie same
Języczka pod zjeżdżalnią; kiedyś po zlikwidowaniu zjeżdżalni powstanie tu jeszcze jedna, cienista rabata..
rdest wężowy
rozchodnik, jeden z kilku jakie mam
Moje hosty niektóre
tarasowe postępy
Altanka w przyszłym sezonie do pomalowania. Na taras chcę zimą robić meble z palet.
Ale się u Ciebie dzieje
Wszystko znacznie szybciej niż u mnie kwitnie, szczególnie floksy - u nas jeszcze nie mają pąków nawet. Bardzo je lubię, mam kilka różnych, tak samo jak ostróżki, a lewkonie kocham Chciałam kupić w sobotę na rynku siewki, ale kolejka mnie zniecierpliwiła. Za tydzień nie odpuszczę :)
Ten wiciokrzew też miałam, ale oddałam sąsiadce, bo miałam wtedy fobię na punkcie trujących roślin
Pięknie tutaj pozdrawiamy
Wszystko znacznie szybciej niż u mnie kwitnie, szczególnie floksy - u nas jeszcze nie mają pąków nawet. Bardzo je lubię, mam kilka różnych, tak samo jak ostróżki, a lewkonie kocham Chciałam kupić w sobotę na rynku siewki, ale kolejka mnie zniecierpliwiła. Za tydzień nie odpuszczę :)
Ten wiciokrzew też miałam, ale oddałam sąsiadce, bo miałam wtedy fobię na punkcie trujących roślin
Pięknie tutaj pozdrawiamy
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- Shire
Ten floks to dopiero pierwszy, inne też nie mają pąków. Ja wiem czy wcześnie? Na pewno wcześniej niż u mojej mamy na Górnym Śląsku, jak się tu do Poznania przeprowadziłam 10 lat temu to byłam w szoku, że wiosna zaczyna się wcześniej, nie ma śniegu, rosną plantany i w ogóle. Ale znam cieplejsze miejsca- np Wrocław i okolice.
Nawet nie wiedziałam, że wiciokrzew jest trujący. Mój synek duży, nie rusza takich rzeczy to nawet sobie tym nie zawracałam głowy.
Ja już się stopuję z kupowaniem, jutro będzie do mnie nadana jeszcze jedna paczka z przecudownego ogrodu, głównie z zimującymi chryzantemami, które pójdą na rabatę przed taras. Planuję też tam wsadzić moje 2 piwonie, kupić 2 barbule i na narożniku z 2-3 pnące róże.
A na dobranoc mój świeży nabytek. Piękna niczym róża.
Nawet nie wiedziałam, że wiciokrzew jest trujący. Mój synek duży, nie rusza takich rzeczy to nawet sobie tym nie zawracałam głowy.
Ja już się stopuję z kupowaniem, jutro będzie do mnie nadana jeszcze jedna paczka z przecudownego ogrodu, głównie z zimującymi chryzantemami, które pójdą na rabatę przed taras. Planuję też tam wsadzić moje 2 piwonie, kupić 2 barbule i na narożniku z 2-3 pnące róże.
A na dobranoc mój świeży nabytek. Piękna niczym róża.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Moniko już czuję ten zapach lawendy jak przechodzisz ścieżką trącając ją Super ja lubię przejechać ręką po krzaczku.
Odmiana truskawek ciekawa, a jak dobra to może jest wątek truskawkowy na FO i ktoś rozpozna odmianę Pomidorki rosną taras też rośnie więc pomalutku wszystko będzie! Meble z palet ... bardzo jestem ich ciekawa, bo moja córka też o takich myśli U mnie żaden floks nie ma nawet pączka
Odmiana truskawek ciekawa, a jak dobra to może jest wątek truskawkowy na FO i ktoś rozpozna odmianę Pomidorki rosną taras też rośnie więc pomalutku wszystko będzie! Meble z palet ... bardzo jestem ich ciekawa, bo moja córka też o takich myśli U mnie żaden floks nie ma nawet pączka
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękna begonka
Hosty też całkiem ładniutkie,duże kępy
Ostróżki masz śliczne.Ja takich dużych nie mam
Hosty też całkiem ładniutkie,duże kępy
Ostróżki masz śliczne.Ja takich dużych nie mam
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Moniko ,Shire! truskawki o które pytasz to nazywają się ,,DUKATY" ONE MAJĄ TAKIE WŁAŚCIWOŚCI I SĄ DESEROWE! lekko wydłużone i piękne owoce i bardzo słodziutkie .Tak myślę ,ale może to inna odmiana
- Shire
Bożenko poczytałam o dukatach i to może być to, maja np bardzo podobne listki, błyszczą się, z zaznaczoną szyjką przy kielichu. Dzięki, poszukam takich bo i tak za maks 3 lata przerabiam narzędziownik i toaletę i truskawki będą przeniesione w inne miejsce..
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Tak myślę że to one!ALE MOGĘ SIĘ MYLIĆ, teraz jest dużo różnych odmian.