Majka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka w ogrodzie

Post »

kropelka pisze:M. za każdym razem mi dogaduje: "Miałaś to wyrzuciłaś..."
Na emów zawsze można liczyć jeśli chodzi o pocieszanie :;230 :;230
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

clem3 ;:138 kropelka ;:138 April Iwonka1 ;:138 Dorota71 ;:138 clem3 ;:138 wszystkie tak pięknie piszecie o kuferku że wzięłam się dalej do malowania hehe ;:196 ale jeszcze wszytko nieskończone,,,,, dzięki wam czas mi szybko zleciał :heja a handra mineła
petunie już pięknie się rozrosły a wieczorem pięknie pachną :tan
Obrazek
funkia

Obrazek

edenka przekwita i nie widzę kolejnych odrostów czy pąków za to lacre ;:167 ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

lacre kupię jeszcze jedną

Obrazek

papageno ale nie jestem pewna jakoś słabe prążki ma te białe

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

slimak900 pisze:;:122 No ja chyba z tych co jak ma chandrę to idę dziubać zielsko i uwierz lub nie to nie znajdziesz u mnie dziś ani źdżbła w czwartek wieczorem przestało padać wiec na poprawienie humoru ogarnęłam cały przód a w piątek rano całą resztę i dziś myślę co tu robić ????????? i wymyśliłam poprzycinałam szmaragdy na kule po 3 po 4 w sumie pocięłam 6 szt ale się mąż zdziwi hehe ;:209 ;:306 a jak siadam do malowania to już zapominam o całej reszcie choć to mi rzadziej się chce muszę mieć naprawdę dzień do trzymania pedzla ;:122 ;:122 ;:122
U mnie zielska pod dostatkiem, zapraszam w celach terapeutycznych :;230 , bo ja jak mam chandrę, to leżę plackiem z lampką wina w jednej a papieroskiem w drugiej ręce. ( A że papieroski są passe, to staram się rzucić palenie).
Lacre uwodzisz , jest wyjątkowa.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Majka pytałaś w wątku z liliami o pachnące lilie. ;:oj Przecież Twój ogród jest wspaniały, to ja mogę się od Ciebie uczyć.
Twoja Papageno to na pewno nie jest ona ;:185
Natomiast lilie- wszystkie orienpety są pachnące, przepięknie , każdy ma inny zapach.
Orienpetów nie trzeba wykopywać.
Lilie orientalne też cudownie pachną i to właśnie o nich pisałam że można je posadzić w donice i nie bawić się w wykopywanie tylko z donicą przenieść w zimne miejsce.. Moje stoją w nieogrzewanym garażu, przez całą zimę od listopada do marca podlewam 1- 2 razy. Jak już nie grożą mrozy i można wynieść je na zewnątrz , daję nawozy i wkopuję do gleby. Po 2 -3 latach trzeba je poprzesadzać. Ja mam takie wiadra budowlane z dziurami na dnie i po bokach. Ochraniają one też przed nornicami.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maju, lacre prezentuj się olśniewająco!!! ;:167
A kuferek super!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
slimak900
200p
200p

Post »

ewka36jj dawaj namiary jadę z gracą coś się ostatnio nudzę zwłaszcza że znów siorpie i siorpie i nic nie idzie robić jedynie nalać winka i posiedzieć :heja ;:304

Eliza52 dziękuję ci za odpowiedź z 3 lata temu jak szukałam cebulek lilii to właśnie na FO biegałam oglądałam i zamawiałam i wtedy pamietałam jakie są odmiany ale jak się okazało że 90% zamówionych to wcale nie te co chciałam porosło co innego to więcej nie wnikałam później po roku dokupiłam żeby koniecznie były pachnące u kogoś innego i były ale potem nie przetrwały zimy zostało ok 30szt pachnącej różowej ale jeszcze wszystkie w pąkach i już nie mogę się doczekać ich i chciałabym dokupić pachnące zwłaszcza białe ;:215 Mam wszytkie posadzone w donicach bo u mnie strasznie dużo nornic i jak kupię to też w donice i wiadra posadzę ;:211

apus za kuferk - ;:196 a lacre oby tak kwitla do mrozów to będę nią kusić cały czas :heja

floksy

Obrazek

Obrazek

przetacznik

Obrazek

hortensja ogrodowa

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli szukasz pachnących lilii to zdecydowanie polecam Satysfaction, pachnie kilka metrów wokół. Mam ją już trzy lata i póki co nic się z nią nie dzieje. Perfection też pachnie, ale już nie tak silnie.
Petunie cudne, floksy również ;:333
A czy możesz napisac coś więcej o tej róży Lacre? Długo już ją masz?
Moja Papa Geno zdecydowanie inaczej wygląda...
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja a Twój przetacznik jest młody ? czy się nie rozrasta. Ja mam taki sam i nie wiem jak go zmniejszyć-odkopać kawałek czy wykopać całego i rozdzielić? rozrósł się na pół rabaty ;:131
Pozdrawiam Ela
slimak900
200p
200p

Post »

clem3 o dzięki na pewno będę szukać tej Satysfaction niech pachnie wszędzie :heja a róża Lacre mam ją od wiosny ale jestem zachwycona żadnej plamki jak na razie na niej ;:138 kwiaty do 3 tygodni się utrzymują ;:63 i caly czas kwitnie ;:oj choć inne zrobiły sobie przerwę a ta ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167

Eliza52 no powiem Ci szczerze że nie wiem co z tym perzetacznikiem czy mu miejsce nie odpowiada bo mam go drugi rok a rośnie tak wolno w zeszłym mial 2 kwiatki jakaś taka marnizna :oops: w tym trochę lepiej a mam jeszcze fioletowy to jak pisałaś też rozrósł mi się na pół metra ;:65

floksy zdobią

Obrazek
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, przesadź przetacznik, bo jemu jest źle. Ja swój niebieski przesadziłam i teraz zastanawiam się też jak i jego zmniejszyć.
Przeczytałam że przetaczniki powinno się przesadzać , ja mam jeszcze biały i też trzeba go przesadzić.
Miłej niedzieli ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Majka dzięki, ;:196 czyli jednak Anabelki mają za duże kwiaty, żeby stały sztywno po deszczu. ;:174 Lacre wyjątkowo piękna. ;:oj Przetacznik jest piękny, zdrowy, ;:215 moje cały dół mają suchy. Nie wiem grzyb, czy susza. Też zmienię im miejsce. Ogród najlepszym miejscem na poprawę nastroju. :D Pozdrawiam, słońca życzę. ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie zapisuję sobie lacre ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pięknie u Ciebie. Taki szpaler z surfinii pięknie wygląda. Mnie by oczywiście odstraszyło podlewanie ;:131 róże masz wspaniałe, naprawdę mogą skraść serce. No i floksy ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”