Ogród i róże Ireny

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród i róże Ireny

Post »

Irenko piękne te Twoje róże, a liliowce też pięknie kwitną. U mnie ogrodowe hortensje wymarzają więc z bólem przestałam je kupować i zaczynam się skupiać na bukietowych. A borówkowy krzaczek super obsypany, narobiłaś mi smaka na pierogi, tylko nasze borówki dopiero zaczynają dojrzewać więc muszę cierpliwie poczekać.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Irenko Twój ogród jak z folderu w stylu francuskim, ogrodów tarasowych Daisy Hochberg von Pless (Zamek Książ) nic tylko podziwiać Obrazek I te róże ... jakby rosły na drożdżach Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

https://images83.fotosik.pl/1104/e1d43fcb5c0cc823.jpg cudny widok aż sobie westchnęłam ;:167 Jednak wciąż nurtuje mnie to pytanie jak dostajesz się do tych róż ;:224 Goździki brodate też obficie zakwitły. Zalana ulica nie wyglądała zbyt ciekawie, dobrze ,że woda szybko opadła .Masz na prawdę raj ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko ;:196 , bardzo Cię przepraszam :oops: , że nie wstawiłam wczoraj obiecanych zdjęć, ale bardzo długo zeszło mi przy cięciu Veilchenblau i Bobby Jamesa, później jeszcze doszły Geishe, bo po deszczach krzaczki się położyły i wyglądały okropnie /juz przekwitniete/,.
Dzisiaj wrócę wcześniej z pracy, to od razu wstawię fotki.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Aniu - Troja ja mam jedną hortensję ogrodową i jeszcze 2 lata temu chciałam się jej pozbyć na rzecz hornesji bukietowych. Ale jednak szkoda mi było i nie wyrzuciłam. Rośnie za iglakiem, więc popołudniu w cieniu i chroni ją też przed zimnym wiatrem w zimie. Przkrywam ją na mrozy też agrowłókniną , chociaż się zastanawiam czy trzeba. ;:131 . Bukietowe też posdaziłam tylko znlazłam inne dla nich miejsce.
Borówki są super. Mam 10 krzeczków różnych odmian więc owocują całe lato. Smacznych pierożków życzę.

Obrazek

Ewciu - ewarost z tym bukszpanem jakoś tak wyszło, najpierw był bukszpan a później róże do towarzystwa, a teraz wychodzi,że bukszpan towarzyszy różom. Róże rosną co prawda nie na drożdżach, ale może dobre słówko na nie działa. :;230 zdjęcie jeszcze z początku czerwca. Teraz panienki odpoczywają , ale już szykują nowe pędy.

Obrazek

Jadziu z dojściem do róż nie ma żadnego problemu. Po prostu podnoszę nogę do góry i już jestem w środku. Bukszpan nie jest wysoki , ma około 41-42 cm wysokości, dlatego w maju tak ostro go cięliśmy na wysokość i był taki jakby zeschnięty , ale już odżył i jest zieloniutki.

Dla Ciebie ostatni kwiatek The Prince z pierwszego rzutu. Ma w zanadrzu 5 pąków kwiatowych (na razie :tan )

Obrazek

Daysy nie rób sobie wyrzutów bo nic się nie stało, jak do tej pory żyłam w przekonaniu że to Comte, to jak jeszcze trochę nie będę wiedziała czy to ona czy też nie to nic wielkiego się nie stanie. ;:218 I tak jestem wdzięczna, że chcesz mi pokazać zdjęcia Twojej. ;:108

Tutaj być może Dieter Muller

Obrazek

I kilka innych dzisiejszych zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Irenko !
jestem z rewizyta..I wsiakałam .
Ale masz ogród z klasą. ;:180
Taki ułożony, wypielegnowany na maxa.cudny
A ta ilość pueknych odmian róż. ;:224 ;:224
No niestety nie chcą takie ładne rosnąć i tak obficie kwitnąć. :cry:
Liliowce widzę też masz ładne.
Ja też bardzo je lubię.
Bardzo podoba mi się u Ciebie. I będę teraz zaglądać do twojego piękne to ogrodu i roślin
:D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Irenko, wkleiłam dla Ciebie Comte de Chambord, starałam się wybrać te, na których widać szczegóły, oraz te z pierwszego jak i drugiego kwitnienia. Jeszcze raz przepraszam za czasowy poślizg ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p

Post »

Aniu - anabuko witam Cię u siebie :wit i zapraszam do odwiedzin.

Daysy dziękuję bardzo za zdjęcia. Ale niestety to nie Comte.
Ale z pomocą Ewa54 w wątku identyfikacyjnym znalazłam na stronie rosyjskiej http://www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/liparfum/
Jest to róża Li Parfum.
Pachnie wspaniale. :tan :tan :tan
Oto ona jeszcze raz z wcześniejszego kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród i róże Ireny
Ewa54
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lut 2016, o 17:46

Post »

Ireno Księżniczkę lodu,Eisprinzessin nazwałaś Księżną Monako mały błąd .Pozdrawiam Ewa .
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p

Post »

Ewuś54 tak do końca nie wiem czy to Eisprincesses . Wg różnych zdjęć które widziałam przed chwilą to ona jest biało różowa. A ta moja biało czerwona(barwy narodowe) :tan.
Ja w zasadzie do końca nie wiem czy to na pewno Prince de Monaco. Jak ją kupiłam to miała być biała rabatowa, bez nazwy. A jak zakwitła to byla miła dla oka niespodzianka. ;:3 I wydawało mi się że dopasowałam nazwę do róży. ;:218
A może wiesz jak się nazywa moja biała z lekko kremowym środkiem? Jest na 11 str. mojego wątku i na 32 str. wątku identyfikacyjnego ? Szukam nazwy dla niej od roku. ;:145
Ogród i róże Ireny
Ewa54
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Znam tą róże, to True Love .Pozdrawim Ewa.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jestem, jestem Irenko :wit
Do tak pięknego ogrodu pełnego róz i nie tylko, bedę juz zagladać ;:173
Kolejne róże piękne :) I ładnie ja uchwycasz w kadr ;:63
Liliowce widzę też masz. Ja te roślinki bardzo lubię.
I trochę ich mam. :)
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super, że już masz imię dla swojej nn-ki, ja jeszcze szukam dla kilku swoich, może z czasem uda się rozpoznać i moje ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No no gdybym miała wciąż przeskakiwać przez obramowanie bukszpanowe to nie raz wyrżnęłabym orła :;230 .Co innego kiedyś teraz to sobie ne da ;:174 Irenko mój Prince też pokazał jednego kwiatka ,którego ścięłam teraz pokazał drugiego .Główny pęd wys.30 cm ścięłam do ziemi i widzę ,ze jakiś tam nosek się pokazuje jednak co z niego wyrośnie nie wiem .Raczej go wyautuję tylko czekam na okazje może u kogoś jeszcze odżyje .Cudne widoki masz z okna nic tylko podziwiać kwitnące różyczki, a zapach unosi się do góry ;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Ewa54
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Irenko przepraszam za wywołane zamieszanie z różą Księżniczka Lodu . Mam taką jak Twoja, którą to kupiłam pod nazwą Księżniczka Lodu.Dziękuję za rozpoznanie mojej róży. To prawdziwa Księżniczka Monako. Pozdrawiam Ewa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”