Ogród i róże Ireny
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród i róże Ireny
Irenko piękne te Twoje róże, a liliowce też pięknie kwitną. U mnie ogrodowe hortensje wymarzają więc z bólem przestałam je kupować i zaczynam się skupiać na bukietowych. A borówkowy krzaczek super obsypany, narobiłaś mi smaka na pierogi, tylko nasze borówki dopiero zaczynają dojrzewać więc muszę cierpliwie poczekać.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Irenko Twój ogród jak z folderu w stylu francuskim, ogrodów tarasowych Daisy Hochberg von Pless (Zamek Książ) nic tylko podziwiać
I te róże ... jakby rosły na drożdżach 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
https://images83.fotosik.pl/1104/e1d43fcb5c0cc823.jpg cudny widok aż sobie westchnęłam
Jednak wciąż nurtuje mnie to pytanie jak dostajesz się do tych róż
Goździki brodate też obficie zakwitły. Zalana ulica nie wyglądała zbyt ciekawie, dobrze ,że woda szybko opadła .Masz na prawdę raj

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko
, bardzo Cię przepraszam
, że nie wstawiłam wczoraj obiecanych zdjęć, ale bardzo długo zeszło mi przy cięciu Veilchenblau i Bobby Jamesa, później jeszcze doszły Geishe, bo po deszczach krzaczki się położyły i wyglądały okropnie /juz przekwitniete/,.
Dzisiaj wrócę wcześniej z pracy, to od razu wstawię fotki.

Dzisiaj wrócę wcześniej z pracy, to od razu wstawię fotki.
Aniu - Troja ja mam jedną hortensję ogrodową i jeszcze 2 lata temu chciałam się jej pozbyć na rzecz hornesji bukietowych. Ale jednak szkoda mi było i nie wyrzuciłam. Rośnie za iglakiem, więc popołudniu w cieniu i chroni ją też przed zimnym wiatrem w zimie. Przkrywam ją na mrozy też agrowłókniną , chociaż się zastanawiam czy trzeba.
. Bukietowe też posdaziłam tylko znlazłam inne dla nich miejsce.
Borówki są super. Mam 10 krzeczków różnych odmian więc owocują całe lato. Smacznych pierożków życzę.

Ewciu - ewarost z tym bukszpanem jakoś tak wyszło, najpierw był bukszpan a później róże do towarzystwa, a teraz wychodzi,że bukszpan towarzyszy różom. Róże rosną co prawda nie na drożdżach, ale może dobre słówko na nie działa.
zdjęcie jeszcze z początku czerwca. Teraz panienki odpoczywają , ale już szykują nowe pędy.

Jadziu z dojściem do róż nie ma żadnego problemu. Po prostu podnoszę nogę do góry i już jestem w środku. Bukszpan nie jest wysoki , ma około 41-42 cm wysokości, dlatego w maju tak ostro go cięliśmy na wysokość i był taki jakby zeschnięty , ale już odżył i jest zieloniutki.
Dla Ciebie ostatni kwiatek The Prince z pierwszego rzutu. Ma w zanadrzu 5 pąków kwiatowych (na razie
)

Daysy nie rób sobie wyrzutów bo nic się nie stało, jak do tej pory żyłam w przekonaniu że to Comte, to jak jeszcze trochę nie będę wiedziała czy to ona czy też nie to nic wielkiego się nie stanie.
I tak jestem wdzięczna, że chcesz mi pokazać zdjęcia Twojej. 
Tutaj być może Dieter Muller

I kilka innych dzisiejszych zdjęć

Borówki są super. Mam 10 krzeczków różnych odmian więc owocują całe lato. Smacznych pierożków życzę.

Ewciu - ewarost z tym bukszpanem jakoś tak wyszło, najpierw był bukszpan a później róże do towarzystwa, a teraz wychodzi,że bukszpan towarzyszy różom. Róże rosną co prawda nie na drożdżach, ale może dobre słówko na nie działa.

Jadziu z dojściem do róż nie ma żadnego problemu. Po prostu podnoszę nogę do góry i już jestem w środku. Bukszpan nie jest wysoki , ma około 41-42 cm wysokości, dlatego w maju tak ostro go cięliśmy na wysokość i był taki jakby zeschnięty , ale już odżył i jest zieloniutki.
Dla Ciebie ostatni kwiatek The Prince z pierwszego rzutu. Ma w zanadrzu 5 pąków kwiatowych (na razie

Daysy nie rób sobie wyrzutów bo nic się nie stało, jak do tej pory żyłam w przekonaniu że to Comte, to jak jeszcze trochę nie będę wiedziała czy to ona czy też nie to nic wielkiego się nie stanie.

Tutaj być może Dieter Muller

I kilka innych dzisiejszych zdjęć

Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Irenko !
jestem z rewizyta..I wsiakałam .
Ale masz ogród z klasą.
Taki ułożony, wypielegnowany na maxa.cudny
A ta ilość pueknych odmian róż.
No niestety nie chcą takie ładne rosnąć i tak obficie kwitnąć.
Liliowce widzę też masz ładne.
Ja też bardzo je lubię.
Bardzo podoba mi się u Ciebie. I będę teraz zaglądać do twojego piękne to ogrodu i roślin

jestem z rewizyta..I wsiakałam .
Ale masz ogród z klasą.

Taki ułożony, wypielegnowany na maxa.cudny
A ta ilość pueknych odmian róż.

No niestety nie chcą takie ładne rosnąć i tak obficie kwitnąć.

Liliowce widzę też masz ładne.
Ja też bardzo je lubię.
Bardzo podoba mi się u Ciebie. I będę teraz zaglądać do twojego piękne to ogrodu i roślin

- daysy
Cześć Irenko, wkleiłam dla Ciebie Comte de Chambord, starałam się wybrać te, na których widać szczegóły, oraz te z pierwszego jak i drugiego kwitnienia. Jeszcze raz przepraszam za czasowy poślizg 

Aniu - anabuko witam Cię u siebie
i zapraszam do odwiedzin.
Daysy dziękuję bardzo za zdjęcia. Ale niestety to nie Comte.
Ale z pomocą Ewa54 w wątku identyfikacyjnym znalazłam na stronie rosyjskiej http://www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/liparfum/
Jest to róża Li Parfum.
Pachnie wspaniale.

Oto ona jeszcze raz z wcześniejszego kwitnienia

Daysy dziękuję bardzo za zdjęcia. Ale niestety to nie Comte.
Ale z pomocą Ewa54 w wątku identyfikacyjnym znalazłam na stronie rosyjskiej http://www.rosebook.ru/roses/tea-hybrid/liparfum/
Jest to róża Li Parfum.
Pachnie wspaniale.

Oto ona jeszcze raz z wcześniejszego kwitnienia

Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
Ireno Księżniczkę lodu,Eisprinzessin nazwałaś Księżną Monako mały błąd .Pozdrawiam Ewa .
Ewuś54 tak do końca nie wiem czy to Eisprincesses . Wg różnych zdjęć które widziałam przed chwilą to ona jest biało różowa. A ta moja biało czerwona(barwy narodowe)
.
Ja w zasadzie do końca nie wiem czy to na pewno Prince de Monaco. Jak ją kupiłam to miała być biała rabatowa, bez nazwy. A jak zakwitła to byla miła dla oka niespodzianka.
I wydawało mi się że dopasowałam nazwę do róży.
A może wiesz jak się nazywa moja biała z lekko kremowym środkiem? Jest na 11 str. mojego wątku i na 32 str. wątku identyfikacyjnego ? Szukam nazwy dla niej od roku.

Ja w zasadzie do końca nie wiem czy to na pewno Prince de Monaco. Jak ją kupiłam to miała być biała rabatowa, bez nazwy. A jak zakwitła to byla miła dla oka niespodzianka.

A może wiesz jak się nazywa moja biała z lekko kremowym środkiem? Jest na 11 str. mojego wątku i na 32 str. wątku identyfikacyjnego ? Szukam nazwy dla niej od roku.

Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
Znam tą róże, to True Love .Pozdrawim Ewa.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jestem, jestem Irenko
Do tak pięknego ogrodu pełnego róz i nie tylko, bedę juz zagladać
Kolejne róże piękne
I ładnie ja uchwycasz w kadr
Liliowce widzę też masz. Ja te roślinki bardzo lubię.
I trochę ich mam.

Do tak pięknego ogrodu pełnego róz i nie tylko, bedę juz zagladać

Kolejne róże piękne

Liliowce widzę też masz. Ja te roślinki bardzo lubię.
I trochę ich mam.

- daysy
Super, że już masz imię dla swojej nn-ki, ja jeszcze szukam dla kilku swoich, może z czasem uda się rozpoznać i moje 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No no gdybym miała wciąż przeskakiwać przez obramowanie bukszpanowe to nie raz wyrżnęłabym orła
.Co innego kiedyś teraz to sobie ne da
Irenko mój Prince też pokazał jednego kwiatka ,którego ścięłam teraz pokazał drugiego .Główny pęd wys.30 cm ścięłam do ziemi i widzę ,ze jakiś tam nosek się pokazuje jednak co z niego wyrośnie nie wiem .Raczej go wyautuję tylko czekam na okazje może u kogoś jeszcze odżyje .Cudne widoki masz z okna nic tylko podziwiać kwitnące różyczki, a zapach unosi się do góry

Irenko przepraszam za wywołane zamieszanie z różą Księżniczka Lodu . Mam taką jak Twoja, którą to kupiłam pod nazwą Księżniczka Lodu.Dziękuję za rozpoznanie mojej róży. To prawdziwa Księżniczka Monako. Pozdrawiam Ewa.