Działka nr 30 - safiori
- sebastian13
- 50p
- Od: 1 maja 2007, o 19:49
Witj safiori! Piękna działka. Mój numer to 2 razy Twój, czyli 60:) Zapraszam do obejrzenia i komentowania.
Sebastian:)
Sebastian:)
Najkrótszą drogą do zdrowia jest droga do OGRODU!! Zapraszam serdecznie do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
Ta paproc to Adiantum hispidulum ale coś zaczyna mi marnieć - nie wiem czy przetrwa do przyszłego rokutu.ja pisze:Witaj safiori. Cieszę się,że trafiłam do Ciebie. Masz prześliczną już działkę. Koleusy - rewelacja! Ja "przerabiałam" je na balkonie w zeszłym roku. W przyszłym spróbuję na działce. Zaintrygowała mnie paproć - czy wiesz jak się nazywa? Na czarną funkię też mi narobiłaś ochoty. Pokazuj ją częściej - proszę.

- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Safiori. tez zbieram nasionka z groszku. Jak chcesz kochana to z chęcią Ci wyslę, ale ja mam odmianę wieloletnią- która tak nie pachnie jak ten pachnący jednoroczny, ale za to jego kwiaty sa tak sztywne i długo wytrzymałe ze ciesza oko i na bukiecik sie nadają

daj tylko znaka lece juz na działke pozbierac nasiona- własnie straki pekaja. Buziaki

daj tylko znaka lece juz na działke pozbierac nasiona- własnie straki pekaja. Buziaki

-
- 50p
- Od: 3 sie 2008, o 10:13
Masz ładnie zrobiony ogródek, bardzo ładne jednoroczne kwiaty (pokrzywki).Pomysłowo zagospodarowany hamak. Bardzo mi się podobała kompozycja Sufrini na pniu.
Powiedz mi co to za roślinka:

bardzo mi się podoba.
Powiedz mi co to za roślinka:

bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam Ela
Mój ogródek
Mój ogródek
giga45 Bardzo dziekuje za ofertę w tym moim bukieciku tez sa wieloletnie pomieszane z jednorocznymi więc chyba cos nasionek zbiorę, ale bardzo dziękuję
zafascynowana Te kwiatki to jakies dąbkowate (wcześniejsze) zaczynają kwitnąc od początku sierpnia. Niestety nie znam ich nazwy bo kiedys dostałm sadzonki i sie u mnie zadomowiły
Monia 68 bardzo dziękuje za rady. Właśnie teraz są przesadzone w cień w rabatkę z funkiami i paprociami zobaczę może spodoba się jej to miejsce

zafascynowana Te kwiatki to jakies dąbkowate (wcześniejsze) zaczynają kwitnąc od początku sierpnia. Niestety nie znam ich nazwy bo kiedys dostałm sadzonki i sie u mnie zadomowiły
Monia 68 bardzo dziękuje za rady. Właśnie teraz są przesadzone w cień w rabatkę z funkiami i paprociami zobaczę może spodoba się jej to miejsce

Przez zime przetrzymałam tylko jednego ,ta reszta jest tegoroczna ale mam nadzieje że uda się je przetrzymać. W zeszłym roku mróz wrześniowy załatwił mi te ogrodoweKDanuta pisze:Koleusy masz rewelacyjne i tyle odmian, czy przetrzymujesz
je przez zimę , czy to wiosenne sadzonki![]()
ja w ubiegłym roku miałam dwa czerwone, ale
zimy nie przetrzymały, uschły

Cieszę sie że podoba się Wam hamaczek