Witajcie mili goście
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Kolejny pochmurny, ale jeszcze ciepły dzień za nami. Trochę pospacerowałam po ogrodzie, gdzieś posprzątałam, gdzieś zabałaganiłam
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
wysypałam trochę słonecznika do karmników. Choć jeszcze ciepło to od początku listopada codziennie wysypuję niewielką porcję dla ptaków, żeby je przyzwyczaić, że zawsze znajdą u mnie coś smacznego.
Wiem, że wiele osób czeka z dokarmianiem do większych mrozów i śnieżyc, ale ja się przekonałam, że jak się zwleka z dokarmianiem, to ptaki wynoszą się i zimą nie przylatują na posiłki
Danusiu ja jestem dość odważna, zwłaszcza na swoim podwórku
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
To światełko na drugiej fotce to latarnia uliczna. Lubię czasem wyjść wieczorem do ogrodu, choć pogoda już temu nie sprzyja.
Aniu u mnie wczesne przymrozki sie zdarzają, i tak w tym roku tylko jeden poranek z mrozkiem był, to pierwszy raz od lat. I akurat dalie liznął, inne rośliny nie ucierpiały. Róża właściwie tylko jedna ma jakieś pojedyncze kwiatki, na pozostałych malutkie pączki, pewnie się nie zdążą rozwinąć.
Soniu już się cieszę na te wczesnowiosenne kwitnienia, chyba wszyscy je lubimy
Ciekawe, czy jeże jeszcze buszują czy poszły już spać
![;:7](./images/smiles/hello.gif)
Też ich od ubiegłego roku nie widuję w ogrodzie.
Ewo dziękuję, to kawałek wapienia jurajskiego więc Ci się dobrze skojarzyło ze skałkami
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Mam wielki sentyment do takich kamieni ale w naturze - mam niedaleko do jurajskich ostańców, np. do ruin zamku w Ogrodzieńcu 12 km a do Skałek niegowońskich 6km.
Niektóre liście jeszcze nie opadły
Większość berberysów już straciło listki, ale te siewki są chyba z innej odmiany (sprawka ptaków)
Chryzantemy jeszcze w formie
Sara Gold wyrosła jako jeden pęd na 1,8m trudno jej zrobić fotkę
Flawia została wsadzona do gruntu w połowie czerwca jako odłamany pędzik.
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam życzenia wielu ciepłych dni i słoneczka
Trzymajcie się zdrowo
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)