EM-Foto-Album/mikrobia/

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: EM-Foto-Album/mikrobia/

Post »

Witaj Wandziu. Piękna dorodna żurawka niemniej nazwy nie podpowiem. Z nazwami zawsze mam problemy, szczególnie u żurawek. :;230 . Widzę kolekcja żurawek powiększa się. ;:215 . U mnie w tym roku troszkę ich ubyło z wiadomego powodu..ale mimo to z nich nie zrezygnuję. Za bardzo mi się podobają. :heja Bardzo ładna jesienna rabatka, marcinki i ten pięknie wybarwiony berberys. ;:63
jotka16
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lut 2014, o 01:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Jola. Od kilku dni czytam Wasze wypowiedzi i jestem zafascynowana tematem. Najserdeczniej witam mikrobię - Wandę, jak zdołałam zauważyć. Jesteś wspaniałą i mądrą osobą. Śledziłam powstawanie Twojego ogrodu i domu oczywiście. No i winnica. Coś niesamowitego. O em-ach czytałam z zapartym tchem. Na razie mam mętlik w głowie. Wynotowałam sobie kilka informacji i mam zamiar poszerzyć wiedzę na ten temat. Dlaczego wcześniej o mikroorganizmach pożytecznych nie słyszałam? Kilka dni temu oglądałam program "Maja w ogrodzie" i tam usłyszałam o mikroorganizmach. Pobyt Mai w ogrodzie u Państwa Jaglarz w Bobrownikach oglądałam z zapartym tchem, tym bardziej, że Bobrowniki leżą niedaleko Sosnowca, gdzie mieszkam. Podziwiałam ogród jak również dbałość o niego. Cudowne. Ja nie mam ogrodu. Zawsze lubiłam grzebać w ziemi, więc stworzyłam ogródek "podbalkonowy". Ponieważ mieszkam na parterze w bloku, udało mi się zrobić furteczkę z balkonu, gdzie po przystawieniu drabinki mykam szybciutko do mojego zaczarowanego ogrodu. Dohodowałam się cudnych kwiatów i krzewów. Mam nawet magnolię, zakwitła dopiero po 5-latach, za to jakie kwiaty? Duże jak dłoń. Jest też przecudnej urody pomarańczowa azalia, rododendrony, róże, oczywiście moc tulipanów, żonkili, piwonii, nie mówiąc o krokusach i moich ukochanych hiacyntach. No i oczywiście bez, liliowy, pachnący upojnie. Ojej, nie chciałam się wychwalać. Chciałam tylko poczuć się wśród Was, jak :wit mała ogrodniczka, która zacznie stosować mikroorganizmy w ogródeczku zamiast chemii. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Awatar użytkownika
Tosiak
200p
200p
Od: 28 maja 2012, o 11:16
Kontakt:

Post »

Witaj Wandziu , napisałam maila do ciebie ;:oj i dalej poczytuje sobie twój wątek.Nie zapominaj tu pisać :uszy
Awatar użytkownika
Tosiak
200p
200p
Od: 28 maja 2012, o 11:16
Kontakt:

Post »

mikrobia pisze:To pięknie Wisienko, że jesteście już tak daleko, a schody to zaledwie trzy dni pracy z czego sam szalunek zajmuje dwa i pół :)...nam również udało się zadaszyć jeszcze przed śniegami a okna wstawialiśmy już zimą.
Do moich noworocznych postanowień dodaję częstsze odwiedzanie forum, bo trochę to zaniedbałam.
Przy okazji serdecznie pozdrawiam wszystkich miłośników lilii, dla których miałam przyjemność prowadzić wykład w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wspaniały piekny dom . Tak samo fotografowałam moja budowę . Jako pierwsza w Polsce zbudowałam dom z tych pustaków - proterm (1999). Masz piekny dom , piekne schody , gratuluje zaangazowanego męża:)
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wink: Szok, w awatarze jesteś bardzo poważna i nagle taka niespodzianka . Śliczni jesteście cała czwórka po prostu słodziaki.
Wandziu czy do wiaderkowego bokashi mogę odpady skrapiać emfarma plus, czy muszę zakupić bokashi na otrębach?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”