Moja mała "dżungla" - part II
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part II
Grudniki i Dendrobium ślicznie kwitną. Ja czekam na przecenę Cambrii o ile gdzieś się jeszcze uchowa. Na hibku kwiatuszek zapowiada się jak słoneczko.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mniodkowa HELP !! Listek gloksyni od Ciebie ładnie się ukorzenił nawet pokazały sie małe kuleczki na dole więc postanowiłam wsadzić go wczoraj w ziemie. Dzisiaj patrze a on cały omdlały, oklapnięty a będąc w wodzie był jędrny ?? czy to normalne ?? wsadziłam go z powrotem do wody bo nie chciałabym go stracic długo czekałam na te korzonki 

- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
mika - ja nie doczekałam bulw i z tymi korzonkami wepchnęłam do ziemi, leciutko podlałam i tak raz na tydzień chlapnę mu tam kilka kropelek... i stoi... zupełnie nie wiem co Ci poradzić, bo ja też pierwszy raz zajmuję się listkami gloksynii... może trza poczytać...
no
nie przewidywałam, myślałam, że wszystkie pąki przekwitnięte i tak trochę jakby... nie cacam się z tym hibkiem
a wiesz, że i ja wiele razy żałowałam, że nie można płacić kartą ale w sumie to chyba na lepsze dla mnie wychodzi... bo byłabym tam zbyt częstym gościem
raczej pełny nie będzie tak myślę, w sumie to i bym nie chciała, bo pełnego to mam
niech no tylko się nie fochnie..
Renatka (nuta), Kasia -

Stokrotkania pisze:Będzie kwiatek
no

rapunzel pisze: Co do zakupów w biedronce, to zawsze mam mieszane uczucia, że tam nie można płacić kartą, bo z jednej strony źle, ale z drugiej może i lepiej.
a wiesz, że i ja wiele razy żałowałam, że nie można płacić kartą ale w sumie to chyba na lepsze dla mnie wychodzi... bo byłabym tam zbyt częstym gościem

elcia1974 pisze:Kolorku płatków można już sie domyślac, ale ciekawi mnie, jaki będzie środeczek.
raczej pełny nie będzie tak myślę, w sumie to i bym nie chciała, bo pełnego to mam

Renatka (nuta), Kasia -

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O kurcze... ale tu piękne widoki ą...
Gratuluję pięknej "parówki" w postaci dendrobium z biedronki ;)
I kwiatuszek na hibiskusie...jaki ładny kolorek będzie.
Gratuluję pięknej "parówki" w postaci dendrobium z biedronki ;)
I kwiatuszek na hibiskusie...jaki ładny kolorek będzie.
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hibek pięknie się zapowiada !! A le ja nadal nie rozumiem jak mogłaś storczyka zbunkrować !!!!!!!!!!!
A jeszcze mi się zapierała że nie dostała bo przebrane 

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję pączka
. To teraz czekamy na rozkwit
.
Może właśnie o to chodzi, żeby się z nim nie cackać
?

Może właśnie o to chodzi, żeby się z nim nie cackać

Wiktoria o tej porze powinnaś spać chybaWiktoria_W pisze:Gratuluję pączka. To teraz czekamy na rozkwit
.
Może właśnie o to chodzi, żeby się z nim nie cackać?

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A, no widzisz. Tak to u mnie jest, kiedy pracuję w domu. Prędzej, czy później, odwracają mi się pory dnia
. W nocy jest jakoś spokojniej - nie zadzwoni niespodziewany telefon, czy domofon
.

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Aga, piękny pąk Hipka z OBI. Teraz czekamy na fotkę w pełni rozwiniętego kwiatka. 

Aguś już czekam na otwarcie kwiatka
przynajmniej nacieszę oczka 

Aga to teraz czekamy na rozkwitnięcie hibka i foto 

Miodkowa to ten z OBI jednak żółty hibisek, wiem! Czy mi się wydaje,że niektóre listki ma ten tego, owego
.

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Wiecie co - złość
ten chwalony hibek pąka nie rozwinął a już wygląda jak zwiniątko przekwitnięte
ale wylukałam jeszcze jednego pączka... nie pokażę, bo chyba jakiś ten hibek nieśmiały i jak go obfocę to wychodzi... klops!
Ale na pocieszenie - mój żółto-pomarańczowy pełny ma już średni, prawie rozwinięty kwiatek - więc będzie nad czym wzdychać
Teśka - a co Ci w liściach hibka nie pasuje? nic tam nie lata, nic nie łazi, on pod obserwacją, bo z OBI
u niego końcówki troszkę podeschnięte jedynie.. ale to chyba nie choroba cooooo??????
Kasia, Gosia (gojka), Maryla (witaj u mnie
), Lidka, Wiktoria, Justynko - właśnie kwitnienia nie będzie chyba
Lideczko - bo faktycznie przebrane były, mamy w Suwałkach 7 Biedronek, zjechałam każdą co do jednej i nie było i wtedy napisałam, że nie ma, ale wracając w sobotę z miasta zajechaliśmy do tej "naszej" po parówki i albo dowieźli, albo wcześniej uznałam, że nic nie ma... tak czy siak - na oczy wlazło mi te cudo i wzięłam i pokazałam, prawie od razu - Ty nie lepsza ;:78
Ja tak miałam w listopadzie, pomimo iż nie pracowałam, a raczej się relaksowałam, to zegar się przesunął i weź tu teraz jutro wstań o 5
No dobra, aby nie było, że tylko gadam ;:121 to pokażę może... grudnika
bordowy - mam go od ... zeszłego grudnia?

i cyk!

Ale na pocieszenie - mój żółto-pomarańczowy pełny ma już średni, prawie rozwinięty kwiatek - więc będzie nad czym wzdychać

Teśka - a co Ci w liściach hibka nie pasuje? nic tam nie lata, nic nie łazi, on pod obserwacją, bo z OBI

Kasia, Gosia (gojka), Maryla (witaj u mnie

Lidka lmw pisze: A le ja nadal nie rozumiem jak mogłaś storczyka zbunkrować !!!!!!!!!!!
A jeszcze mi się zapierała że nie dostała bo przebrane
Lideczko - bo faktycznie przebrane były, mamy w Suwałkach 7 Biedronek, zjechałam każdą co do jednej i nie było i wtedy napisałam, że nie ma, ale wracając w sobotę z miasta zajechaliśmy do tej "naszej" po parówki i albo dowieźli, albo wcześniej uznałam, że nic nie ma... tak czy siak - na oczy wlazło mi te cudo i wzięłam i pokazałam, prawie od razu - Ty nie lepsza ;:78
Wiktoria_W pisze:A, no widzisz. Tak to u mnie jest, kiedy pracuję w domu. Prędzej, czy później, odwracają mi się pory dnia. W nocy jest jakoś spokojniej - nie zadzwoni niespodziewany telefon, czy domofon.
Ja tak miałam w listopadzie, pomimo iż nie pracowałam, a raczej się relaksowałam, to zegar się przesunął i weź tu teraz jutro wstań o 5

No dobra, aby nie było, że tylko gadam ;:121 to pokażę może... grudnika

bordowy - mam go od ... zeszłego grudnia?

i cyk!

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Aguś za to jakie masz kwitnienie grudników
Super hiper 

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37