Gosia podała świetny pomysł na zrobienie rabaty w miejscu trawnika Niestety, trzeba trochę poczekać aż pod folią zniknie trawa a ja jestem z reguły niecierpliwa Ale pewnie kiedyś skorzystam z tej porady, w przypadku większych rabat. Jutro kończę wyrywać trawsko w miejscu gdzie chcę wykombinować małe oczko. A trawę wyrywałam swoimi własnymi rękami, kawałek po kawałku No, nie tylko rękami ale przy pomocy mojego niezastąpionego narzędzia ogrodniczego, haczki - trójzęba, za pomocą które wyrywam wszystko
Dobrosia - udało mi się skopać spory kawałek, bo moje irysy już w drodze
Kiedyś też miałam rozłożoną płachtę czarnej folii na sporym kawałku i z pewnością było potem łatwiej
Popstrykałam kilka zdjątek. Upał niesamowity, więc czekam ... bo na dworze nie da się wyrobić
Zaczęły kwitnąć hortensje.
Pierwsza terminatorka Hydrangea macr. Bouquet Rose
A druga to NN, ale miała być czerwona... na razie jest jasna i nie wiem czy te kwiatki dopiero się wybarwią
Piękne róże!!! Zazdroszczę Ci tych dzwonków, chciałabym posadzić takie z różami
Tobie nawet hortensja ogrodowa kwitnie!!! A mi jeszcze nie zakwitła, tylko w roku jak była sadzona
Koniecznie pochwal się nową rabatką jak już będzie jej zalążek Pozdrawiam
Dobrosia - rabatę na pewno pokażę.
Co do dzwonków, to trzeba na nie uważać. Są naprawdę ekspansywne. W tym roku musiałam wkopać stare duże dachówki, by dalej nie przechodziły