W wiejskim ogrodzie
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wiejskim ogrodzie
Witaj Marysiu, bądź dobrą kobietą, podziel się wilgocią z nieba . Zdjęcia- miodzio . Dobrego dnia
Ewa
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Marysiu Podglądam Ciebie i nie tylko Ciebie codziennie ale ostatnio jestem skrytoczytaczem, jest coraz suszej więc nie piszę , żeby nie marudzić Co do słomy - zbieram ja po kombajnowaniu , ładuję w worki ( w tym roku 24) i stosuję do ocieplania roślin zimą a wiosną rozkładam pod drzewkami w sadzie i na kompoście jako nawóz, świetnie się sprawdza Fruczaki też mnie odwiedzają choć nie tak często jak kiedyś, może dlatego, że ostróżki bardzo słabo zakwitły drugi raz. Dziś już 2 razy spadło kilka kropel, jak zwykle wszystko idzie albo zachodem albo wschodem a mogłoby z łaski swojej środkiem I znów marudzęMaska pisze: Zuziu jak miło, że jesteś - czekaliśmy na Ciebie! Bele słomy dostaję od znajomego rolnika (na razie za darmo) dla moich kurek. Ale mówił, że za belowanie zapłacił tyle ile za kombajn. Rolnicy na ogół przy zbiorze sieką słomę i zaorują (bo jest taniej), tylko Ci co mają bydło to ją potrzebują na zimę. A zwisaki mnie ostatnio prześladują
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu! Elfe to istne cudo. Na moje utrapienie chyba te róże wynaleziono. Kuszą niemożliwie. A w tym białym złocieniu ileż uroku! Wspaniały bukiet! Podziwiałam także ten w wątku Pat. Mnogość kwiecia na wsi, zwłaszcza cynii powoduje także u mnie zapędy florystyczne, w mikroskali co prawda, ponieważ wazonik mam jeden Latające stwory też lubią Twój ogród
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Faktycznie piękna ta gazania, w tym roku są wyjątkowo obładowane kwieciem bo słonko się do nich uśmiecha.
A kupowałaś mieszankę...bo ja kupiłam i są same żółte...nie powiem ładne, ale liczyłam na podobne twojej.
A te biale kwiatki między różami to co...złocień jakiś?
No i gratuluję obfocenia ważki, ja mieszkam nad rzeką ,lata ich mnustwo ale nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia
No i bukiecik bardzo w moim guście
A kupowałaś mieszankę...bo ja kupiłam i są same żółte...nie powiem ładne, ale liczyłam na podobne twojej.
A te biale kwiatki między różami to co...złocień jakiś?
No i gratuluję obfocenia ważki, ja mieszkam nad rzeką ,lata ich mnustwo ale nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia
No i bukiecik bardzo w moim guście
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta Elfe rzeczywiście zachwycająca! A czy werbenę patagońską tez masz od Irminki? Moja się ładnie wysiała w tym roku i bardzo wysoka urosła...
Marysiu fotki cudne a ta z ważka extra klasa
Twoje róże powalają na kolana a i inne kwiatuchy ciągle mnie zachwycają
Bukiet
Twoje róże powalają na kolana a i inne kwiatuchy ciągle mnie zachwycają
Bukiet
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Marysiu
A co to masz za cuda na 3 i 5 zdj ?
Ważka - gratulacje że udało Ci sie kochana cyknąć jej fotę
Pozdrawiam
A co to masz za cuda na 3 i 5 zdj ?
Ważka - gratulacje że udało Ci sie kochana cyknąć jej fotę
Pozdrawiam
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu!... jestem, podziwiam ...zostawiam ślad!
U mnie też deszczu nie brakuje, takich umiarkowanych , spokojnych opadów...i jest ciepelko!
pozdrawiam cieplusio
U mnie też deszczu nie brakuje, takich umiarkowanych , spokojnych opadów...i jest ciepelko!
pozdrawiam cieplusio
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jesienny bukiet uroczy
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irminko i jeszcze w dodatku od dzisiaj podlewa i liczę, że zrobią to umiejętnie! Zakochała się w werbenie, chociaż ona taka niepolska
Ewuniu dmucham do Ciebie podzielę się, bo wiem co to susza
Dziękuję pięknie!
Michale siostry skrytki to słyszałam ale bracia .... nie słyszałam
A pomarudź sobie toż to FO i tu można Może jednak poszło i u Ciebie środkiem, bo u mnie co jakiś czas pada!
Może i ja bym pozbierała ale nie bardzo mi się kce
Zuziu taka Elfe przy ganku Twojego domku ... cudmniódultramaryna
Nasiona zbierać będę wszelkie, a ta marunka z nasion to sobie wysiejesz! I tytoń koniecznie, bo też śliczny
Nasiona tych Zosinych dalii też będą; ona co roku zbiera i sieje! A nie masz jakiegoś glinianego garnka na bukiety!
Kasiu tak, to złocień maruna.
Dostałam od Zosi zwkwiat nasiona gazanii i robiłam rozsadę i oczywiście zbiorę nasiona również
Latała po ogrodzie jeszcze piękna zielona ważka, ale tej nie byłam w stanie dogonić - łażę po tym ogrodzie z aparatem to zawsze coś ustrzelę
Bukiet już dzisiaj
Małgosiu pisałam już o werbenie ale dla Ciebie powtórzę. Kupiłam na jesieni i wysiała się ale teraz zaczyna pierwsza jednym kwiatuszkiem kwitnąć , reszta chyba nie zakwitnie a na pewno nie zawiąże nasion. Dostałam nasiona od chyba Lidzi i swoje zabrałam.Wysiałam w kwietniu w tunelu i ta kwitnie jak szalona i nasiona będzie miała.
Iwonko oddaje im wiele serca i czasu to i się odwdzięczają na moją uciechę a jak jeszcze komuś (Tobie ) się podobają to radość podwójna
Ważka ustawiła się do fotografii
Reniu tu znajdziesz odpowiedź!
-- 20 sie 2013, o 18:41 --
Kasiu katex dziękuję i miłego popołudnia życzę!
Bogusiu u mnie temperatura spadłą o 10 st (jest zimno) Trochę pada i dobrze, że nie ma ulewy
Muszę Ci się pochwalić, że uratowałam piękną kliwię którą sąsiad chciał wyrzucić na kompost , była zaniedbana ale liczę na szybkie kwitnienie.
Marysiu deszcz i wiatry go sponiewierały dwa razy i już go nie ratuję
Ewuniu dmucham do Ciebie podzielę się, bo wiem co to susza
Dziękuję pięknie!
Michale siostry skrytki to słyszałam ale bracia .... nie słyszałam
A pomarudź sobie toż to FO i tu można Może jednak poszło i u Ciebie środkiem, bo u mnie co jakiś czas pada!
Może i ja bym pozbierała ale nie bardzo mi się kce
Zuziu taka Elfe przy ganku Twojego domku ... cudmniódultramaryna
Nasiona zbierać będę wszelkie, a ta marunka z nasion to sobie wysiejesz! I tytoń koniecznie, bo też śliczny
Nasiona tych Zosinych dalii też będą; ona co roku zbiera i sieje! A nie masz jakiegoś glinianego garnka na bukiety!
Kasiu tak, to złocień maruna.
Dostałam od Zosi zwkwiat nasiona gazanii i robiłam rozsadę i oczywiście zbiorę nasiona również
Latała po ogrodzie jeszcze piękna zielona ważka, ale tej nie byłam w stanie dogonić - łażę po tym ogrodzie z aparatem to zawsze coś ustrzelę
Bukiet już dzisiaj
Małgosiu pisałam już o werbenie ale dla Ciebie powtórzę. Kupiłam na jesieni i wysiała się ale teraz zaczyna pierwsza jednym kwiatuszkiem kwitnąć , reszta chyba nie zakwitnie a na pewno nie zawiąże nasion. Dostałam nasiona od chyba Lidzi i swoje zabrałam.Wysiałam w kwietniu w tunelu i ta kwitnie jak szalona i nasiona będzie miała.
Iwonko oddaje im wiele serca i czasu to i się odwdzięczają na moją uciechę a jak jeszcze komuś (Tobie ) się podobają to radość podwójna
Ważka ustawiła się do fotografii
Reniu tu znajdziesz odpowiedź!
cdnIwonko 1. złocień trójbarwny, 2. złocień maruna obydwa z nasion
-- 20 sie 2013, o 18:41 --
Kasiu katex dziękuję i miłego popołudnia życzę!
Bogusiu u mnie temperatura spadłą o 10 st (jest zimno) Trochę pada i dobrze, że nie ma ulewy
Muszę Ci się pochwalić, że uratowałam piękną kliwię którą sąsiad chciał wyrzucić na kompost , była zaniedbana ale liczę na szybkie kwitnienie.
Marysiu deszcz i wiatry go sponiewierały dwa razy i już go nie ratuję
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękności same Marysiu u Ciebie .Tylko podziwiać kolorowy ogród.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
To bardzo dobry pomysł i do zrealizowania jak człowiek się uprze to wszystko może.Chyba zostanę przez te ćmy entomologiem amatorem specjalizującym się w zwisakowatych
Dziękuję za miłe powitanie i sielskie widoczki z prac w polu - pochodzę ze wsi i znam je wszystkie.
Maruny to bardzo wdzięczne rośliny - mam chyba 4 odmiany i jak już raz zawitają to zawsze gdzieś siewki sie znajdą. Jednak najbardziej cenna dla mnie to czysty gatunek bo daje najwięcej liści a do mikstur sporo potrzeba.
Przez ten sezon urlopowy dosłownie nie nadążam za Wami . mam wrażenie że niedawno u Ciebie byłam a tu już 13 strona nowej części
Pozdrawiam. Ewa
- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,
znów widzę wszystkie zdjęcia, a nic nie zmieniałam w komputerze. Najważniejsze, że nic mnie nie ominie.
Znów podoba mi się itoitoito, ale daliowy gąszcz zdecydowanie najbardziej przyśpieszył bicie mojego serca. A te furczaki - lataki dla mnie jakieś takie za włochte. Na zdjęciu mogą być, ale na żywo wolałabym ich nie widzieć. Bez urazy ;)
Cieszę się, że wspomniałaś o kliwii, bo to jest roślina, o której kiedyś czytałam tu na FO, ale za nic nie mogłam przypomnieć sobie jej nazwy.
znów widzę wszystkie zdjęcia, a nic nie zmieniałam w komputerze. Najważniejsze, że nic mnie nie ominie.
Znów podoba mi się itoitoito, ale daliowy gąszcz zdecydowanie najbardziej przyśpieszył bicie mojego serca. A te furczaki - lataki dla mnie jakieś takie za włochte. Na zdjęciu mogą być, ale na żywo wolałabym ich nie widzieć. Bez urazy ;)
Cieszę się, że wspomniałaś o kliwii, bo to jest roślina, o której kiedyś czytałam tu na FO, ale za nic nie mogłam przypomnieć sobie jej nazwy.