W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

:wit
Ulka kocio obłędny :;230 :;230 :;230
dzisiaj jadę na działkę , to zobaczę czy moje róże w normie, czy może też im się czas poprzestawiał ;:oj
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula, kicia na samym czubku dachu wygląda rewelacyjnie ;:oj
U Ciebie wciąż wiosennie, aż z coraz większym utęsknieniem patrze za okno ;:202
Pozdrawiam, Dorota
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ulciu,,a to dopiero z niego akrobata,czego on tam szuka ,zamiast wywąchiwać myszy w ziemi to siedzi na dachu ,koty jednak zawsze chodzą swoimi drogami,pozdrawiam,i miłej soboty życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam :wit
Na dziś sobie tyle zaplanowałam a tu moja najmłodsza latorośl podłapała jakiegoś wirusa jelitowego i leży ;:145 żal mi jej w domu pozostawiać a sama po ogródku ze sprzętem biegać więc jej towarzyszę :D
Cantati - Dorotko dziś też tam siedziała, mi też tęskno do zieleni ale i tak jest się czym cieszyć wiosna w lutym rzadko kiedy się trafia więc jak ktoś ma duży ogród na spokojnie może się ogrodowo obrobić ;:108
Ewa - chyba powinna mieć Julia na imię muszę gdzieś jej Romea poszukać ;:306 Ewcia skoro mamy wiosnę w lutym to czemu nie kwitnące róże w marcu , ale jedno trzeba jej przyznać terminatorka z niej ;:333
Aniu - ja dziś uziemiona, dziś powtórka bociana ;:306 Edenka cała zimę przestała w doniczce w okryciu i chyba miała za ciepło ale żeby od razu w pąki, świeca dzieło córki
Iwonko - bardzo dziękuję i miło że ci się podoba rabatka oraz szajbus ;:306
Aga - anielice bardzo lubię, świeca zakupiona w sklepie pachnie lawendowo dekoracja dzieło córki, kicia dziś również podziwiała widoki problemu z zejściem podejrzewam nie ma żadnego
Maju - Edenka w donicy ale cały czas na dworze stoi chyba okrycie zrobiło swoje ;:219 kici takie widoki przypadły do gustu ;:333 to jak tarasy widokowe ;:306

Miłego dnia wam życzę ;:100

-- 22 lut 2014, o 10:36 --

Martuś - mi się wydaje że ona sobie chyba Romea szuka, dziś też tam siedziała więc jej się to podoba taki taras widokowy ;:306
dziękuje tobie też miłej soboty i ;:3
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:196 Dobry wieczór Uleńko
Melduję się,że jestem .Zaglądam do was kochani bo bez odwiedzenia forum to bym chyba nie zasnęła,tylko jakoś mi tak leci,że sama nie wiem kiedy a tu już dzień się kończy a wieczorem padam na twarz i nie mam siły na nic.Ale już niedługo to się skończy tylko ulokuję te moje ciorty we własne pokoje to będę miała więcej czasu na prace w ogrodzie i na bywanie częstsze na FO.
Miłej niedzieli życzę:)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Ula, zdjęcie kotka na dachu wspaniałe ! Wleźć to jakoś wlazła, ale na dół było pewnie trudniej ;:306
Szpaler niskich irysków i smagliczki - wspaniały ;:oj Już niedługo i będziemy takie widoki podziwiać ;:173
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ulka, zawsze jak do Ciebie zaglądam, to zachwycam się tymi łanami smagliczki i co roku obiecuję sobie, że muszę kupić jej nasiona, ale zawsze zapominam się o nią zapytać, jak następnym razem pojadę do ogrodniczego postaram się pamiętać. Co ja widzę, co ja czytam czyżby następna ofiara epidemii różyczkowej ;:306. Kociaki urocze, a ten torcik miam, miam, jeśli mogę, to poproszę o przepisik ;:108
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ulu jak tam twoja córcia ,przeszedł jej ten wirus?Mam nadzieję,że już lepiej się czuje.Teraz taki okres chorób niestety.Życzę córci dużo zdrówka oby jej jak najszybciej przeszło.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Uleńko- czytam,że też nie możesz posiedzieć w domu jak za oknem taka piękna pogoda :D
Ja dziś byłam na działce popracowałam troche,ale wiatr był ostry.

Zdrówka dla córki ;:196
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

:wit witaj wiosennie po przerwie. Czytam że Twoja edenka już wystartowała :shock: i zaczęłam się zastanawiać czy moich róż w donicach, które zimują w garażu nie powinnam już przyciąć bo one też startują wcześniej niż te w gruncie, jak myślisz?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam :wit
Jadziu - bardzo ci dziękuje ;:196 córcie troszkę wymęczyło ale na szczęście już zdrowa, słoneczko i temperaturka sprzyja porządkom ogrodowym więc korzystam :uszy , Jadziu cieszę się że i ty mogłaś troszkę popracować ;:63 uważaj na siebie. Mocno ściskam ;:168
Beti - dziękuję ;:196 córcia wirusa przyniosła do domu :evil: jakiś gówniarz zwymiotował jej do worka :evil: :evil: wiec siła rzeczy była kolejna ale już jest ok ;:333
Ilonko - bardzo ci dziękuję, jak chcesz to po kwitnieniu mogę ci zebrać nasionek tylko się przypomnij ;:108 ale masz ty tam jeszcze coś miejsca na smagliczkę ;:306 różyczkomania i u mnie zapanowała i na razie nie odpuszcza ;:204 nadal się jeszcze rozglądam i coś do listy dopisuję ;:306 co ma się zmniejszać to pozycji mi przybywa bo i chciejstw coraz więcej .przepis masz na PW . Gorąco pozdrawiam :wit
Maryś - bardzo ci dziękuję i cieszę się że ci się podoba :D tez z wielkim wytęsknieniem czekam na ich kwitnienie. Kicia to taki nasz alpinista
od małego ma zamiłowania do takiego hobby :;230
Beti - ja tez czasem mam taka jakoś nie moc, że tylko pospaceruje po wątkach i nie zawsze pozostawiam w nich po sobie ślad ale lubię być na bieżąco,a ty jak jeszcze zostałaś z dziećmi to wszystko na twoich barkach ale wiem ze dasz sobie świetnie radę ;:333 mnie w tym roku czeka remont dachu i co za tym idzie adaptacja poddasza i sama myśl mnie przeraża odkładałam to ale w tym roku to już muszę ;:131
Aniu - ja na różach sie nie za bardzo znam ale raczej może ich jeszcze nie podcinaj tylko w miarę możliwości hartuj powstrzyma to troszkę wegetacje i roślinki nie doznają szoku z wystawieniem ich na zewnątrz a przyciąć możesz razem z gruntowymi i proponowała bym ci profilaktycznie oprysk na choroby grzybowe taka jest moja sugestia ale najlepiej zapytaj w sekcji typowo różanej.

Życzę wam miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Pozazdrościłem ci smagliczki i posadziłem sobie nad rowem jesienią rozchodnika tego wysokiego czerwonego, jutro sprawdzę czy się przyjął. Koty zawsze gdzieś włażą w dziwne miejsca przez kilka dni po czym już więcej w to miejsce nie wrócą, przynajmniej moje mają taki zwyczaj :D
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Czytam, że u Ciebie sprzyjająca pogoda do ogródkowania.
Cieszę się, że z córcią lepiej. Ty też na siebie uważaj podczas prac w ogrodzie ;:196 .
Widzę, że kicia dostarcza Wam niezapomnianych wrażeń :D.
Udanej środy, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..Przepiękna kolorowa wiosna..ten łan z irysów..wspaniałe hiacynty ;:138 Już nie mogę doczekać się wreszcie prawdziwej wiosny ;:oj Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wiosna nie ucieknie :wink: jest jeszcze sporo czasu...damy radę zrobić wszystko.
Ściskam mocno ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”