Ogród Soczewki cz4 sezon 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz4 sezon 2014

Post »

Dziewczyny czyli postanowione zimy już nie będzie a my wiosną będziemy miały trochę mniej pracy. :;230 Byle by nie było za ciepło bo rośliny zaczną szaleć. A tego bardziej się obawiam niż mrozów.

Kilka fotek z zeszłego sezonu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Monika :wit
Oszzz... Jakie piękne te białe niecierpki z Anabelle, z resztą też piękną. Wiesz, że nie mogłam w tamtym roku u siebie kupić białych? Będę próbować w tym sezonie. Pamiętam, że one kwitły kilka lat temu u mnie przez całe lato - aż je ścięły przymrozki. Bardzo, bardzo je lubię. U Ciebie też? Czy trafiłam na dobrą odmianę?
Mówisz, ze zimy nie będzie? Postanowione? :;230 Podoba mi się..... Hmmm, u mnie już teraz róże wyglądają jak w marcu, a z ziemi powychodziły te wczesne iryski - zapomniałam nazwy...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko ,pewnie Ci wyszły irysy żyłkowane one są bardzo wczesne,przy sprzyjającej pogodzie.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, tak, tak, dziękuję Alicjo. To prawda o tych sprzyjajacych warunkach - są takie szybkie. W ogóle u mnie w tej chwili wszystko w blokach startowych, nawet drzewa. Ale podobno ma być jeszcze trochę zimy....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Podobno zimy faktycznie ma już nie być, ale za to kwiecień i maj mają być kiepskie.
Ciekawa jestem jak bardzo.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, znowu się gdzieś zapodziałaś? :(
Jola - April dobrze prawi - powspominaj trochę ;:108 Fotki tak cudownego ogrodu nigdy się nie znudzą :D
Wspaniałe ujęcia z trawami ;:180
Obrazek
Rozplenica na tym zdjęciu ile ma lat? Sadziłaś jedną czy więcej sadzonek na raz? Jest zjawiskowa :D
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Wspominać....., tylko że ja już mam wrażenie, że wszystko pokazałam. Nie mam nic nowego. Ale, że nalegacie to jeszcze kilka zdjęć tylko nie krzywcie nosów że non stop to samo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Justi to niestety nie niecierpki. Już któryś sezon z kolei sadzę petunie. Kwitną przez cały sezon, ale niestety ciągle trzeba obrywać przekwitnięte kwiaty. Nie za bardzo tolerują deszcz- wtedy to już obowiązkowe czyszczenie. Cały czas poszukuję czegoś na zastępstwo. Muszę powiedzieć, że zastanawiałam się nad kupnem niecierpków ale nie wiem jak one zniosą nasłonecznione stanowisko. A u Ciebie rosły w pełnym słońcu?
Inny wariant jeszcze to pelargonie, ale też nie wiem jakby sobie radziły . Co o tym myślisz?

Alu u mnie w jednym miejscu pojawiły się krokusy. A wiosennych w tym roku znów u mnie będzie mało bo oczywiście jesienią nie chciało mi się sadzić cebulek i jak co roku będę tego żałowała. ;:223

Gosiu kwiecień, maj mogą być kiepskie byle było już zielono. Dobija mnie ta szarość za oknem.

Elwi to zdjęcie również i mi się podoba. Rosplenica na tym miejscu rośnie od 2012r, ale wcześniej przez jeden sezon gościła na innej rabacie.
Nie radzę sadzić dwóch sadzonek. Ona się szybko rozrasta. Później jest problem by ją podzielić. Bez silnego mężczyzny i siekiery się nie obędzie :D .
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Ale się zdziwiłam ;:oj To nie są niecierpki...
Hmmm, jeśli masz pełne słońce, to niecierpki będą omdlewać w pewnych momentach dnia, mimo dobrego podlewania. Tzn u mnie omdlewały, ale rosły znacznie większe i jakby lepiej kwitły. I były super, jak ja je uwielbiam...
Pelargonie w gruncie miałam. W połączeniu z ciemnoniebieskim heliotropem i jaśniejszą lobelią. Było ok, mimo różniących się wymagań tych roślin. Pelargonie po prostu sobie dobrze rosły, ale w tym miejscu wymieniłam podłoże. Jeszcze jedno. One niestety nie dadzą efektu tzw. burzy kwiatów, co niecierpki lub surfinie. Co kto lubi. Spróbować warto.
Nie wiem, czy nie byłoby problemu z tymi pelargoniami w bardziej mokre lato....

Widoków z twojego ogrodu nigdy za wiele. Z dziką radością patrzę, umiejscawiam, podziwiam zmiany ;:63 twoje odmiany róż wymiatają!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

Witaj no po prostu wielkie Wow ;:oj bardzo uwielbiam rabaty a Twoje naprawdę zrobiły ogromne wrażenie na mnie . Widać że są zrobione z głową . Zdj po zakwitnięciu wszystkiego robi wrażenie widać końcowy efekt który chciałaś uzyskać bardzo mi sie podoba :D latarnie świecą nocą na pewno dodają uroku :D będę częstym gościem :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Monika Takie zdjęcia mogę oglądać na okrągło ;:108 Nie znudzą się chyba nigdy, a tak kwitnące róże to miód na moje oczy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Takie widoki to ja mogę do znudzenia.....które nigdy nie nastąpi ;:167

Znasz takie różyczkowe begonie? One mogłyby sobie fajnie na słońcu poradzić i mają piękne kwiatuszki. Niecierpki niestety u mnie nie dały rady na słońcu, choć faktycznie są najbardziej eleganckie.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Monisiu,ja trochę uzupełniłam cebulowych.Posadziłam sporo czosnków,w OBI było nawet tanio,całe paczki po kilkanaście szt.Hiacynty,tulipany niskie i wielką paczkę narcyzów.No i teraz czekam na efekt.
Chciałam też powiedzieć dziewczynom że mam możliwość oglądać Twój ogród na żywo i to dopiero jest uczta dla oczu. ;:oj
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Fotki cudne jak zawsze. Czy możecie polecić róże podobną do Knirpsa ale w odcieniu bieli lub jasnego różu ?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tam nie mam wrażenia, że zdjęcia sie powtarzają
A nawet jakby to ja mogę takie widoki oglądać non stop
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Moniczko zaglądam do Ciebie często..... nie wpisuję się tylko dlatego, że musiałbym powtarzać
ciągle to samo, czyli ;:180 ;:180 ;:180 i ;:215 ;:170
Nie żałuj nam pięknych zdjęć :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”