Ja do słoików robię taki sos :2 średnie cebule smażę na oleju dodaję 2 ząbki czosnku podsmażam dodaję pęczek pietruszki i smażę do zrumienienia ,dodaję 5-6 większych pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę i pod przykryciem rozsmażam wszystko.Na koniec smażę bez przykrycia do zredukowania wody (sos ma być gęsty)na koniec dodaję łyżeczkę oregano i łyżeczkę bazylii smażę jeszcze kilka minut ładuję do słoików i pasteryzuję.Sos do makaronu pyszny.Ten sos jest z książki Siostry Anastazji jako danie ja zaczęłam go pasteryzować w słoiki bardzo dobrze się przechowuje.W zimie można podawać go solo do makaronu,a można wcześniej usmażyć mielone mięso a potem dodać sos.Smacznego
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)