Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Karczochy posiane całkiem niedawno już pokazały główki. Jest to moja próba karczochowa. Druga partia będzie wysiana w/g zaleceń na opakowaniu żeby sprawdzić różnicę wtermine zbioru.
Agata
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
Moje ekstremalne papryczki już są w ziemi, teraz czekam aż skiełkują. 

Dziękuję za radę z akwarium, moja papryka nareszcie wykiełkowała - po 2 dniach na akwarium (wcześniej 3 tyg. na parapecie- za zimno miała).
pozdrawiam
pozdrawiam

Karolina
Mój ogródek
Mój ogródek
- malowanalala
- 100p
- Od: 5 lut 2016, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja sałata Meraviglia Della Quatto Stagioni już posiana.
Wprawdzie na opakowaniu termin wysiewu jest od marca, ale
skoro teraz jest jak w marcu to nie mogłam się powstrzymać od wysiania.
Wprawdzie na opakowaniu termin wysiewu jest od marca, ale
skoro teraz jest jak w marcu to nie mogłam się powstrzymać od wysiania.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
brak podpisu
Moje papryki ostre większe,wysiane 1 stycznia,mniejsze 11 stycznia i 3 tura wysiana 5 lutego,a do tego trochę kwiatów

Dzisiaj wysiewam sałatę.

Dzisiaj wysiewam sałatę.
W tunelu dziś wysiane buraczki, sałata(masłowa i lodowa) biała rzodkiew, rzodkiewka,koper,szczypior i namoczony groszek. Przez te wiatry nie dałem jeszcze włókniny na tunel gdyż po sobotnich próbach podmuchy sprawiły że nie udało się stabilnie zamocować. Zaraz przykryję ziemię pod którą są wysiane nowalijki .
Buraczki liściowe i paprykę do suszenia, wykiełkowała mi już cebula, seler, ostre papryki 

W minioną sobotę wysiałem szczypiorek i szczypiorek czosnkowy, ale to będzie chyba raczej uprawa domowa, do jedzenia na bieżąco. No chyba, że wykiełkuje tyle roślinek, że będzie co zabrać na działkę. A jeszcze wcześniej, bodaj w końcu stycznia wysiałem bakłażana (wzeszły 3 roślinki), selera naciowego i eksperymentalnie pop corn
Wszystkie te 3 roślinki rosną, a szczypiorki jeszcze nie...

-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 08:26
Wysiałem dziś paprykę. Odmiany: Shishito, Ornela, Czerwony Bok, Ramiro, Nokturn, N N OD MAMY,
Chocolate Beauty, Leutschauer, i wydłubane nasionka z czerwonego jabłka z marketu.
Stanisław.
Chocolate Beauty, Leutschauer, i wydłubane nasionka z czerwonego jabłka z marketu.

Stanisław.
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Już 3 dobę trzymam wysiane nasiona papryk w piekarniku z włączonym światełkiem. No żeby tam było ciepło to bym nie powiedziała. Nasiona nie kiełkują. Trefnych nasion nie mam bo za czasów używania kaloryferów skiełkowało mi 6 roślin. Jakieś pomysły jak można długofalowo podnieść w domu temperaturę bez zakupu tunera tv, akwarium..
Pozdrawiam Jola
Ja nie cuduję, sieję do ziemi, stawiam na parapecie i czekam, kiełkują powoli w swoim czasie, bo w domu mam chłodno. Przecież to nie są wyścigi.
Kama może masz światełko ledowe i ciepła nie daje. U mnie było 29-30 st. Habanero pierwsze skiełkowały. Kiełkowałam na wacikach w plastikowym pudełku z przykrywka uchyloną.
- lunatyk
- 200p
- Od: 23 maja 2015, o 16:49
W piekarniku to się ciasto piecze
, już widzę co by domownicy powiedzieli
jak bym postawił na dekoderze , zasilacz do laptopa za mały i za często się przemieszcza ,
coraz ciekawsze te patenty .
Ja z wysiewem jeszcze poczekam , nie mam centralnego w tunelu .

jak bym postawił na dekoderze , zasilacz do laptopa za mały i za często się przemieszcza ,
coraz ciekawsze te patenty .
Ja z wysiewem jeszcze poczekam , nie mam centralnego w tunelu .

Już słyszę co by mąż powiedział gdybym pudło z nasionami postawiła na dekoderze.....
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
To nie abstrakcja, to pomysłowość
Swoją drogą jak kiedyś było prosto. Lato było latem a zima zimą. Dzisiaj widziałam pełne kwiaty mleczu na łące i weź tu człowieku nie siej... Kiedyś grzyby się suszyło na lodówce a teraz lodówki nówki i ciepła nie dają. Na żarówkę diodową w piekarniku nie wpadłam
Nawet ostatnio pozwoliłam synowi więcej pograć żeby mi ciepło z kompa wytworzył ale upał się w domu zrobił i było po pomyśle...zresztą ileż można dzieciaka wykorzystywać
Laptopa mam dobrego, ledwo się grzeje...nad czym ubolewam. Stary grzał mi kolana..to były dobre czasy. Listwę mam wielkości filiżanki, no powierzchnia jak na 2 sadzonki.
Tytoń ozdobny wzeszedł mi jak trawa na łące

Swoją drogą jak kiedyś było prosto. Lato było latem a zima zimą. Dzisiaj widziałam pełne kwiaty mleczu na łące i weź tu człowieku nie siej... Kiedyś grzyby się suszyło na lodówce a teraz lodówki nówki i ciepła nie dają. Na żarówkę diodową w piekarniku nie wpadłam

Laptopa mam dobrego, ledwo się grzeje...nad czym ubolewam. Stary grzał mi kolana..to były dobre czasy. Listwę mam wielkości filiżanki, no powierzchnia jak na 2 sadzonki.
Tytoń ozdobny wzeszedł mi jak trawa na łące

Pozdrawiam Jola