Mój ogród wśród łąk część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 6

Post »

U mnie koty sąsiadki skutecznie odstraszają ptactwo :( Szkoda, bo to takie urocze widoki. Niestety rzadko mam okazję złapać je w obiektyw. Twoje ujęcia piękne!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Po całodobowym laniu wody z nieba nastał piękny i słoneczny dzień. Dzień się skończył i zostawił nam piękny, ogromny księżyc. Idzie mróz :shock:
Powinnam dom ogarniać, ozdoby świąteczne robić...a ja zaczęłam odwiedzać sklepy z roślinkami i nasionkami. A wczoraj wieczorem wyjęłam mój koszyk z nasionkami i macałam je z namaszczeniem i oglądałam z każdej strony. Zaczyna mi strasznie doskwierać bezczynność ogrodowa. No nie mam kiedy nawet się pokręcić po ogrodzie. Wracam po ciemku, weekend zachlapany....Jak żyć? :lol:

Basiu - Takich widoczków nam potrzeba o tym czasie, prawda? Od razu lepiej na duszy :D

Soniu - No nie moje to cudo. To kawałek Kórnika. Nie załapałam się w tym roku na czas kwitnienia magnolii, ale na czas Rh zdążyłam i prawie siłą mnie musiano wyciągać z tego cudownego parku.
Ale taki różowy, o drobnych kwiatkach to bym chętnie zaadaptowała. Tego żółtego niekoniecznie, ale pachniał obłędnie. Z daleka czułam. :wit

Anido - Piękne masz imię ;:333 I witaj u mnie. Dziękuję za miłe słowa i za rozpoznanie kwiatuszka. Ja kiedyś posiałam takie kwiatki, i teraz corocznie pojawiają się gdzieniegdzie. Ładniutkie są, więc może wpadną mi do koszyczka, bo oczywiście siewu nie zebrałam ;:223

Aneczko - Osobiście chodzę obrażona na Lulę, ale cieszę się, że wpadła na gorącym uczynku ( czyli z ptakiem w pysku ) bo tej nocy wszystkie trzy sierściuchy były w domu. Jak zwykle głównym podejrzanym byłby Ziguś, bo to luj pierwszej kategorii. A tu proszę, staruszka Lulcia okazała się złoczyńcą.
Zuza już pogodzona ( wersja dla niej była łagodniejsza, bo papużka była chora i znalazłam ją martwą). Ma już nową papugę, bo....mój fortel nie wyszedł. Jak była na basenie, to szybko pojechałam do hodowcy po podobnego ptaszka. Ale Zuza nie dała się nabrać. Rozszyfrowała w mig, że to nie jej Ari. Obecna ma na imię Nastia. Mam nadzieję, że dożyje sędziwej, papuziej starości w całości. :lol:

Monia - No widzisz, a moje koty nawet nie zerkną w kierunku karmików. Żeby mieć ptaszki pod ręką, czyli pod okiem :wink: kazałam e Mowi zrobić duży karmik i postawiłam go na tarasowym stole, który widzę z okien salonu. Na razie pogoda nie sprzyjała, ale liczę na liczne odwiedzinki. I będę polowała obiektywem.

Na rozgrzewkę :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja się cieszyłam, że mój rododendron ma 150 cm, a imię czasem przysparza trochę kłopotów, bo każdy próbuje je przerobić, myśląc, że to pomyłka, byłam już więc Anielą, Aniolą, Anitą, itd. Przynajmniej każdy mnie łatwo zapamięta.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu śliczne azalie, mam jedną i ciągle nie mogę się zdobyć na kolejne :wink: Przymroziło mocniej, ale wiem że to preludium do prawdziwej zimy :lol: Ja też wczoraj macałam swoje nasionka i jestem przerażona ich liczbą ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu, Ty tak jak i moja koleżanka... tylko, że ona szybko rybkę podmieniała nim dziecko wróci. Oczywiście i u niej się wydało. Dzieci jednak są bardzo spostrzegawcze. ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Cudne różaneczniki i azalie ;:138 . Czy to same różaneczniki ?? Oj wybacz ale na tych roślinach nie znam się :oops: . Ja mam jednego różanecznika i mimo, że robią niesamowite wrażenie jak kwitną to chyba jednak nie posadzę ich więcej. Mam przynajmniej gdzie nimi oczy nacieszyć ;:108 . Ty masz wspaniałe okazy ;:138 . U mnie na minusie a dzisiaj pojawił się śnieg . Życzę i Tobie takiej białej pierzynki ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Obejrzałam sobie Twój ogród od września i wiesz co? Mało mi! :D Chyba poprzednie części też odwiedzę.
Azalie niesamowite, ile mają lat takie wielkie krzewy? I jaki fajny tłok w ptasiej stołówce!
Oj właśnie doczytałam że to z innego ogrodu, a że nie widziałam jeszcze wiosny w Twoim ogrodzie, to się tak od razu nie poznałam.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Jakże chciałabym mieć za oknami ogród ;:174 . Za każdym razem gdy do Ciebie zawitam, niezależnie od pory roku, zazdroszczę Ci Małgosiu widoków za oknem, możliwości picia kawy na podokiennym stole , tworzenia i zmieniania otoczenia w sposób spontaniczny i nieograniczony czasem i odległością ;:223 . Domek dla ptaków jest piękny w swej prostocie... Nasionka zaopiekowane? To proszę o dokumentację rękoczynów świątecznych :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jak się macie kochani przedświątecznie? Jak co roku zdążymy ze wszystkim, ale również jak co roku małe szaleństwo jest, co? No, może w tym roku troszkę inaczej.... :(

Anidko kochana- Imię masz piękne, i przyznam że jesteś jedyną Anidą w moim życiu ;:196
Pokazywane przeze mnie rodki i azalie rosną w Arboretum w Kórniku i ich widok w realu może przyprawić o małe hercklekoty. Moje trzy zdechlaki w ogrodzie nigdy nie osiągną takich rozmiarów.

Marysiu - Ja azalię też mam tylko jedną. Przerażała mnie troszkę kiedyś ta cyganeria w tych barwach, ale już mi przeszło. Mogę sadzić ich więcej, bo kwitną w takim okresie, gdzie jeszcze kolorów niewiele.
Tak mnie świerzbiły ręce, że posadziłam kilka nasion cytryn :lol: Inne nasionka jeszcze bezpieczne.

Aneczko - Rybki też podmieniałam swego czasu :lol: Mój syn więcej znosił do domu zwierzaków niż Zuza. Przerabialiśmy chomika, rybki, żółwia, królika. Oczywiście psy i koty zawsze były. ;:108 Podmienić rybkę najłatwiej, nigdy się nie pokapował. Na szczęście inne zwierzaczki odchodziły po wielu latach, godnie i z całym ceremoniałem.

Ewelinko - Różaneczniki to te krzaki, które gubią liście na zimę i są troszkę bardziej wrażliwe na mrozy niż rododendrony,czyli zimozielone krzaki. Zdecydowanie wolę rodośki, ale i azalie coraz bardziej mnie urzekają, bo mają szeroką gamę barw. Te, które pokazuję na powyższych fotkach rosną w Kórniku, koło Poznania. Cudne, prawda?

Aguś - Zapraszam, wpadaj i się rozgość ;:196

Aśka - Masz rację, ogród na wyciągnięcie ręki to super fajna sprawa. Zimową porą to ja go nie widuję podczas picia porannej kawki, a nawet nie lubię za bardzo, bo go nie widuję. Ale w weekendy wykorzystuję widne godziny na maxa. Dzisiaj było cudownie, bo ogród mi ktoś poprószył cukrem pudrem.

Dzisiaj było cudownie ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogród wchodzi do domu, albo...dom do ogrodu :lol:

Obrazek

Miłego wieczoru Wam kochani życzę :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
i jak tu nie lubić zimowego ogrodu?
Nie dość, że piękny, to i pilić nie trzeba.
Tak więc cały czas można poświęcić na podziwianie :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu u ciebie pięknie oszroniony ogród, ;:215 a u mnie śnieg leży. Smukłe brzozy śliczne i nawet ptaki mają święta. ;:138
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie podobnie :D Tylko z bliska niestety niefotogeniczny ten mróz ;:222
Ta miechunka rosnąca w iglaku na pierwszym zdjęciu wygląda jak bombki, niezły efekt ;:108
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Zjawiskowo.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U Ciebie ślicznie, jak zawsze ;:215 ;:303
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Małgosiu!
Lata całe minęły, kiedy w moim mieście były takie widoki. Już nie pamiętam oszronionych roślin, a są takie piękne ;:oj. Bardzo bym taką zimę lubiła...
A jeśli Ci ten tarasowy stolik kiedyś zginie, to sprawcę znasz... ;:224.

;:196 Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”