to chyba oczywiste - biały z pomarańczową warżką. Mini Marki mają tylko 1 kolor. mam nadzieję, że przesadzanie mu nie zaszkodziło i że zakwitnie.Ewelina pisze:Phalaenopsis Mini Mark to urocze maleństwo-bezproblemowe w uprawie. Moje MM kwitły już dwukrotnie Ciekawa jestem , jakiego koloru kwiaty ma mieć Twój ?
mi się bardzo trudno powstrzymywać jak widzę takie cudeńka. jakbym spotkała takiego z mazami nie zastanawiałabym się ani chwili. zwykle kupując storczyki bardzo szybko muszę podejmować decyzje i nie mogę wszystkich dokładnie obejrzeć, bo R. nie są zbyt cierpliwi i uważają, że mam za dużo storczyków.Prześliczny ten nowy nabytek Widziałam identycznego w Lidlu, chyba z 15 minut ściskałam doniczkę, ale po ostatnich storczykowych zakupach muszę się trochę ograniczyć Na razie
ten rózowy mam już długo, bo od września 2005 roku. to najstarszy z mojej kolekcji, tych kupionych przed nim już niestety dawno nie ma. teraz kwitnie powtórnie, na keiku, bo dorosła roślina straciła stożek, a na jej miejscu rośnie teraz ten. w zeszłym roku keik miał tylko 1 kwiatek, a teraz ma 3 i 1 pąka.PRZECUDNE !
Kolor niespotykany, wzór na płatkach piękny.
Nie miałaby nie przeciwko, aby na pocieszenie takiego sobie kupić
A ten ciemno różowy kropkowany cudaczek, to też nowy nabytek?
to zależy od oświetlenia. najładniej wygląda w świetle dziennym. jest wtedy taki malinowo-czerwono-pomarańczowy. bo np. teraz wydaje się być bordowo-pomarańczowy.Faktycznie wyjątkowy, bardzo wyraziste kolory
czy w rzeczywistości to jest czerwień czy bardziej malina
inne Phalaenopsisy mają się dobrze. miniaturek niestety gnije. będę musiała bardziej uważać przy przenoszeniu Vand z wiaderka do wazonów. bardzo martwię się o te Phalaenopsisy z żółtawozielonymi plamami na liściach. jak to jakaś choroba, to już po nich, ale mam nadzieję, że nie przejdzie na pozostałe. lepiej stracić 1 czy 2 storczyki niż wszystkie. jeden ma je od kilku miesięcy i wciąż żyje, nawet ostatnio kwitł...