Ogród Marty - Cz. XI
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Marysiu,dzisiaj w końcu nie leje i nawet wyszło słońce,zaraz idę sadzić moje nowe roślinki,te roślinki są z Bergenii ,były ułożone piętrowo te skrzyneczki i owinięte folią i pełno napisów ,ze to kwiatuszki ,żeby nie przewracać zresztą było je widać przez folię ,doszły w idealnym stanie ,pigwowca wykopywałam ,ale wiedziałam ,że nic z niego nie będzie ,ale czeka na Ciebie inny,tylko muszę być ostrożniejsza ,nic nie da sie zrobić na ser mater ,a tak zrobiłam ,pozdrawiam i też życzę pięknej pogody
Ewciu,może teraz ta woda powoli wsiąknie ,ale niestety trzeba pryskać przede wszystkim moje piwonie ,jak słońce będzie ostre to rośliny bedą więdły ,korzenie mają bardzo zalane i nie dotlenione ,pozdrawiam ,narcyzki będziesz miała,coś pomyślę po niedzieli.
Kasiu,zakupy bardzo cieszą ,ale teraz trzeba im miejsce robić , nienawidzę takiej wody w ogrodzie ,bo rośliny to odchorują ,też Ci życzę zdrówka i słoneczka
Soniu,tak mój ogród przepojony ,kupiłam teraz pięknego wilczomlecza ,żeby tylko fajnie się zadomowił,odpoczynek sie należy ,uwielbiam jeździć do Buska ,lepsze dni wszystkim nam potrzebne ,zaległości zrobiły się ogromne ,pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Tereniu TerDob,u mnie też długo stała ta woda,teraz czekamy aż sie osuszy,po troszkę działam ,wymieniałam kurtki na suche i rozmnażałam ,żeby wykorzystać i nie podlewać ,moze będzie już lepiej ,dzisiaj nawet słoneczko się wychyla ,pozdrawiam
Gosiu, denerwowały mnie te deszcze ,dzisiaj na razie spokój ,ja też sadziłam co mogłam ,żeby wykorzystać te deszcze ,ale wczoraj nowych już nie mogłam zasadzić bo tak lało,ale one są w doniczkach ,najgorsze te rozmnażane ,dobrze,że roślinki u Ciebie już rosną ,pozdrawiam
Teresa inka52,witaj,chodzę po ogrodzie jak bocian ,cały trawnik pływa,narcyzy babcine uwielbiam za prostotę i zapach,pozdrawiam i pięknego weekendu życzę
Ewciu,może teraz ta woda powoli wsiąknie ,ale niestety trzeba pryskać przede wszystkim moje piwonie ,jak słońce będzie ostre to rośliny bedą więdły ,korzenie mają bardzo zalane i nie dotlenione ,pozdrawiam ,narcyzki będziesz miała,coś pomyślę po niedzieli.
Kasiu,zakupy bardzo cieszą ,ale teraz trzeba im miejsce robić , nienawidzę takiej wody w ogrodzie ,bo rośliny to odchorują ,też Ci życzę zdrówka i słoneczka
Soniu,tak mój ogród przepojony ,kupiłam teraz pięknego wilczomlecza ,żeby tylko fajnie się zadomowił,odpoczynek sie należy ,uwielbiam jeździć do Buska ,lepsze dni wszystkim nam potrzebne ,zaległości zrobiły się ogromne ,pozdrawiam i miłego weekendu życzę
Tereniu TerDob,u mnie też długo stała ta woda,teraz czekamy aż sie osuszy,po troszkę działam ,wymieniałam kurtki na suche i rozmnażałam ,żeby wykorzystać i nie podlewać ,moze będzie już lepiej ,dzisiaj nawet słoneczko się wychyla ,pozdrawiam
Gosiu, denerwowały mnie te deszcze ,dzisiaj na razie spokój ,ja też sadziłam co mogłam ,żeby wykorzystać te deszcze ,ale wczoraj nowych już nie mogłam zasadzić bo tak lało,ale one są w doniczkach ,najgorsze te rozmnażane ,dobrze,że roślinki u Ciebie już rosną ,pozdrawiam
Teresa inka52,witaj,chodzę po ogrodzie jak bocian ,cały trawnik pływa,narcyzy babcine uwielbiam za prostotę i zapach,pozdrawiam i pięknego weekendu życzę
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Hej Martusia, ale piękne zakupy poczyniłaś
U nas też jest straszne błoto i nawet wiem, które rośliny to odchorują bo już widzę po nich że będzie słabo. Trudno, zrobią miejsce dla nowych
Bardzo spodobały mi się Twoje wielkie kępy z brunery Moja sadzonka od Ciebie też zakwitła i bardzo cieszy oczy
U nas też jest straszne błoto i nawet wiem, które rośliny to odchorują bo już widzę po nich że będzie słabo. Trudno, zrobią miejsce dla nowych
Bardzo spodobały mi się Twoje wielkie kępy z brunery Moja sadzonka od Ciebie też zakwitła i bardzo cieszy oczy
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marcia u mnie przestało padać przez chmurki przebija się więc pobiegłam na grządki z pazurkami, żeby poruszyć ziemie bo deszcz ją ubił jak młotek i jak zaświeci słonce to zdobi się skorupa i znowu roślinkom będzie nie tak jak trzeba... podobno to już koniec deszczu ... takiego ciągłego Pozdrawiam
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Widzę że dziś dało większości z nas troszkę popracować. No ale ty Martuniu to w ogóle jesteś tytan pracy. Do mnie w deszczu, nie przemawia nawet sadzenie nowych zakupów...Musiałyby czekać jakoś zabezpieczone. Trudno...Teraz słyszę w Tv , że zagrożenie powodziowe pomału mija. Może na jakiś dłuższy czas koniec wody?Teraz słonka i ciepła ,to wszystkie roślinki ruszą do góry raz dwa.
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś zakupy szczęka mi opadła,narcyzy babcine ,tak jak piszesz ,prostota i zapach,deszcz już wszystkim daje się we znaki ,chociaż u mnie to bardziej przymrozki .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Widoki zalanych rabat nie jest przyjemny u mnie mrozi nie leje
Martuś miodunka śliczna czy to MIODUNKA Blue Ensign, kupiłam ją właśnie
Babcine u mnie jeszcze w pączkach, niebawem się rozwiną
Martuś miodunka śliczna czy to MIODUNKA Blue Ensign, kupiłam ją właśnie
Babcine u mnie jeszcze w pączkach, niebawem się rozwiną
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam w niedzielny wieczór,dzisiaj było w końcu ładnie ,świeciło upragnione słoneczko,chociaż powietrze takie rześkie przez cały dzień ,pracy w ogrodzie tyle ,że nie wiadomo w którym kierunku podążać i co pierwsze robić ,bo wszystko ważne i ważniejsze,a tu goście z forum do mnie przyjadą i spłonę ze wstydu .
Agusiu,ja też jak chodzę po ogrodzie to róże odgłosy z ziemi się wydobywają tak mokro,ale rabaty już przesychają ,musze koniecznie zrobić oprysk,bo martwię się o piwonie ,reszta bylin myślę ,że przetrwa i jakoś się pozbiera ,zakupy już w połowie wsadzone ,reszta czeka w doniczkach na jutro,bo nie wszystkie maja przygotowaną miejscówkę ,jeszcze czekam na jedną przesyłkę ,pozdrawiam
Ewciu,u mnie też nareszcie jakoś jest ,zaległości mam tak ogromne ,że nie wiem w co ręce włożyć ,ale jakoś muszę dać radę ,nie ma szans kogoś wziąć do pomocy ,a domownicy wszyscy do pracy i tyle ich widzę ,pozdrawiam i pięknych majowych dni życzę
Oleńko,moje nowe sadzonki są w doniczkach ,więc też przeczekają ,połowa wsadzona ,reszta czeka ,bo nie dla wszystkich było gotowe miejsce,rabaty powoli się osuszają ,korzonki będą miały świeży tlen ,bo woda wyparła stary zużyty,ma się ocieplić ,to i rosnąć będą ,żeby tylko przymrozków nie było,bo noce u mnie bardzo zimne ,pozdrawiam
Tereniu,jeszcze jedne zakupy do mnie przyjadą i to koniec na ten rok,narcyzy babcine uwielbiam i zawsze czekam na ich kwitnienie ,pogoda trochę się poprawiła ,może będzie już tylko ładnie z odrobiną deszczu dla podlania ,najlepiej w nocy ,pozdrawiam
Kasiu,u mnie od wczoraj przestało padac to zaraz zapowiedzieli przymrozek -1,nawet nie wiem czy był, najwrażliwsze rośliny okryłam dużymi pudłami i jest dobrze ,na tą noc też przykryłam ,przez te pudła tylko nieład w ogrodzie ,bo wszędzie leżą i czekają na noc ,bo na dzień odkrywam ,nie wiem co to za miodunka bo dostałam ,wszystko możliwe ,że taka odmiana jak piszesz,pozdrawiam
Agusiu,ja też jak chodzę po ogrodzie to róże odgłosy z ziemi się wydobywają tak mokro,ale rabaty już przesychają ,musze koniecznie zrobić oprysk,bo martwię się o piwonie ,reszta bylin myślę ,że przetrwa i jakoś się pozbiera ,zakupy już w połowie wsadzone ,reszta czeka w doniczkach na jutro,bo nie wszystkie maja przygotowaną miejscówkę ,jeszcze czekam na jedną przesyłkę ,pozdrawiam
Ewciu,u mnie też nareszcie jakoś jest ,zaległości mam tak ogromne ,że nie wiem w co ręce włożyć ,ale jakoś muszę dać radę ,nie ma szans kogoś wziąć do pomocy ,a domownicy wszyscy do pracy i tyle ich widzę ,pozdrawiam i pięknych majowych dni życzę
Oleńko,moje nowe sadzonki są w doniczkach ,więc też przeczekają ,połowa wsadzona ,reszta czeka ,bo nie dla wszystkich było gotowe miejsce,rabaty powoli się osuszają ,korzonki będą miały świeży tlen ,bo woda wyparła stary zużyty,ma się ocieplić ,to i rosnąć będą ,żeby tylko przymrozków nie było,bo noce u mnie bardzo zimne ,pozdrawiam
Tereniu,jeszcze jedne zakupy do mnie przyjadą i to koniec na ten rok,narcyzy babcine uwielbiam i zawsze czekam na ich kwitnienie ,pogoda trochę się poprawiła ,może będzie już tylko ładnie z odrobiną deszczu dla podlania ,najlepiej w nocy ,pozdrawiam
Kasiu,u mnie od wczoraj przestało padac to zaraz zapowiedzieli przymrozek -1,nawet nie wiem czy był, najwrażliwsze rośliny okryłam dużymi pudłami i jest dobrze ,na tą noc też przykryłam ,przez te pudła tylko nieład w ogrodzie ,bo wszędzie leżą i czekają na noc ,bo na dzień odkrywam ,nie wiem co to za miodunka bo dostałam ,wszystko możliwe ,że taka odmiana jak piszesz,pozdrawiam
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ja też mam wszędzie donice i inne do nakrywania a tak chciałam mieć czysto na majówkę
Miłego wieczoru i początku maja życzę
Miłego wieczoru i początku maja życzę
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ta woda w ogrodzie, to straszny widok. Żal podtopionych roślin, ale i Tobie na pewno niełatwo patrzeć na to wszystko. Dobrze, że wreszcie zaświeciło słonko, to chociaż ziemię troszkę obsuszy. U mnie na szczęście tylko było do tej pory zimno, deszcz raczej w normalnych ilościach. Tylko zimno było okropnie. Na pewno sobie ze wszystkim poradzisz, ale przed Tobą ogrom pracy. A forumki na pewno nie będą Ci miały za złe, jeżeli ogród nie wszędzie będzie dopieszczony. Super zakupy zrobiłaś Pięknie i pomysłowo zapakowane. Widać, że szkółka dba, żeby rośliny cało i zdrowo dotarły do adresata. Orlik Yeloow Quen mocno się sieje. na jesieni miałam mnóstwo siewek. Życzę więcej dla Ciebie i Twoich rabatek
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Martuś,Twoje pesto pokazałam córce i już mi marudzi ,żebym posadziła czosnek ,a mam okazje ,bo sąsiadka z działki ma i chce się podzielić ,czy on może rosnac w pełnym słońcu ,czy raczej cień .Taką wodę to ja mam wiosna jak są roztopy,u mnie zisiaj słonca dużo ,trochę wiało ale humor zdecydowanie się poprawił.
Pozdrawiam serdecznie i niech szybko osuszy Twój piękny ogród
Pozdrawiam serdecznie i niech szybko osuszy Twój piękny ogród
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia co do odgłosów spod butów to mamy jednakowo ,ale opryskać to i ja muszę, żeby teraz jakieś grzyby, albo inne zarazy się nie rozniosły przez ten nadmiar wilgoci . Co do pomocników to i ja mogę liczyć tylko na siebie jeśli chodzi o ogród... M. zapracowany i najczęściej nieobecny innych dwunożnych domowników brak Miłej pracki ogrodowej Ci życzę i umiarkowanego
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Witaj Martuś,daję znać, iż wszystko się przyjęło!
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu !!!
Piękne zakupy zrobiłaś dobrze że już nie pada to szybciutko ziemia obeschnie , ja dzisiaj nie byłam na działce i nie wiem jak tam woda w sobotę było jeszcze mnóstwo .
Martusiu Ty naprawdę tytan pracy jesteś i dasz radę wszystko ogarnąć , zawsze masz dużo pracy bo i ogród wielki i moc roślin
Nie strasz przymrozkami - miało być już tylko lepiej
Samych pięknych i słonecznych dni życzę
Piękne zakupy zrobiłaś dobrze że już nie pada to szybciutko ziemia obeschnie , ja dzisiaj nie byłam na działce i nie wiem jak tam woda w sobotę było jeszcze mnóstwo .
Martusiu Ty naprawdę tytan pracy jesteś i dasz radę wszystko ogarnąć , zawsze masz dużo pracy bo i ogród wielki i moc roślin
Nie strasz przymrozkami - miało być już tylko lepiej
Samych pięknych i słonecznych dni życzę