Kawon ( arbuz ) - część 9
Re: Kawon ( arbuz ) - część 9
Zależy kiedy. Jak temperatura w nocy spada poniżej 5 st. to nieciekawie dla arbuza.
Dareku
W dzień były by w foliaku a na noc do domu
W dzień były by w foliaku a na noc do domu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I znowu mam kolejny problem ze szczepieniem...
kilka szczepien wypadło z klipsa z powodu wybiegnięcia podkładki (3 dzień bez światła) , U Ciebie Wokan to samo było ?
kilka szczepien wypadło z klipsa z powodu wybiegnięcia podkładki (3 dzień bez światła) , U Ciebie Wokan to samo było ?
Piotr
Zrobiłem test tego akwarium z oświetleniem, i temperatura wewnątrz po godzinie wyniosła 26-27C. Jest 72W oświetlenia za pomocą świetlówek z temperaturą barwową 5500K - 10000K. Także spróbuję pierwszą partię arbuzów wyhodować w tym akwarium.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oł szit... bardzo dziwne...
U mnie przez te 3 dni w inkubatorze, co im całe światło zabrałem, ani drgnęły, nic nie wybiegło i nic nie wypadało. Może było za jasno u Ciebie?
- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
kamil_kluczbork pisze:Jak długo kiełkują Wam nasiona arbuza ?
Mam między innymi Janosika, moczyłem 24h , są już w ziemi około 5 dni i nic nie wyszło. Czekam dalej.
Mija 10 dni a w doniczkach dalej tylko ziemia
Czy wszystkie arbuzy trzeba szczepić ?.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 kwie 2018, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wszystkie:) My sadzimy co roku kilkaset sztuk i nic nie szczepimy:) Kiełkowanie u mnie trwa około 5 dni:)
-- 3 kwi 2018, o 13:41 --
Persej pytałeś o oryginalne nasiona Orangeglo. Tak:) jest możliwośc w Polsce kupić takie, przez inetrnet:)
-- 3 kwi 2018, o 13:41 --
Persej pytałeś o oryginalne nasiona Orangeglo. Tak:) jest możliwośc w Polsce kupić takie, przez inetrnet:)
-
- 200p
- Od: 14 lut 2018, o 09:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem że melony (główny pęd) powinno się przyciąć aby uzyskać więcej owoców. Czy taka sama sytuacja tyczy się arbuzów? Jeśli tak to jak radzicie to zrobić? I jeśli jest jakiś specjalista od melonów czy mógł by powiedzieć jak to z nimi zrobić tak przy okazji, bo wiem tylko że trzeba przyciąć ale nie wiem na jakiej długości ani nic.
Arbuzów sie nie przycina
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
sadzonkiarbuzow, w jakim rejonie Polski chowa sie wasze pole arbuzów?
Pozdrawiam Ekaterina
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
dostępu słońca tam raczej nie było, box był przykryty ręcznikami, z resztą weekend był u mnie cały pochmurny. Czarno widzę te szczepienia, już raczej nie będe robił kolejnych testów, bo już późno jest.wokan pisze: Oł szit... bardzo dziwne...
U mnie przez te 3 dni w inkubatorze, co im całe światło zabrałem, ani drgnęły, nic nie wybiegło i nic nie wypadało. Może było za jasno u Ciebie?
Piotr